موافقت رئیس قوه قضائیه با ایجاد شعب ویژه رسیدگی به پروندههای محیطبانان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، آیت الله صادق آملی لاریجانی در این دیدار ضمن اشاره به نقش و تاکید دین در حفظ محیط زیست، همچنین اهمیت اخلاق زیستی، خواستار تقویت بعد اخلاقی - اجتماعی در حفظ محیط زیست شد.
وی با تاکید بر اجرای دقیق قوانین در رفع تصرف از منابع ملی، تصریح کرد: ضروری است آراء و احکام با عقل و منطق، انطباق یابد تا اجرای احکام موجب وهن تلاشهای محیط زیست نباشد.
رئیس قوه قضائیه ضمن قدردانی از تلاشهای رئیس و کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست در پیگیری تدوین و ارائه سیاستهای کلی محیط زیست که مورد تأیید و ابلاغ رهبری قرار گرفت و ابلاغ شد، گفت: با توجه به سیاستهای ابلاغی و شرایط بحرانی محیط زیست، همچنین فراسازمانی و فراقوهای بودن مسائل محیط زیست، همکاری بین قوا، راهکار تحقق اهداف محیط زیست کشور، سیاستهای کلی ابلاغی و بیانات مقام معظم رهبری در دیدار 17 اسفندماه سال گذشته است.
آیت الله آملی لاریجانی اشارهای هم به موضوع آلودگی هوا داشت و افزود: گسترش بیضابطه شهرها، همچنین ساخت سازههای بلند مرتبه از طریق فروش تراکم توسط شهرداریها، از جمله دلایل ایجاد آلودگی هوا است.
آیت الله آملی لاریجانی در این دیدار ضمن اشاره به نقش و تاکید دین در حفظ محیط زیست، همچنین اهمیت اخلاق زیستی، خواستار تقویت بعد اخلاقی - اجتماعی در حفظ محیط زیست شد.
وی با تاکید بر اجرای دقیق قوانین در رفع تصرف از منابع ملی، تصریح کرد: ضروری است آراء و احکام با عقل و منطق، انطباق یابد تا اجرای احکام موجب وهن تلاش های محیط زیست نباشد.
رئیس قوه قضائیه ضمن قدردانی از تلاش های رئیس و کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست در پیگیری تدوین و ارائه سیاست های کلی محیط زیست که مورد تأیید و ابلاغ رهبری قرار گرفت و ابلاغ شد، گفت: با توجه به سیاست های ابلاغی و شرایط بحرانی محیط زیست، همچنین فراسازمانی و فراقوه ای بودن مسائل محیط زیست، همکاری بین قوا، راهکار تحقق اهداف محیط زیست کشور، سیاست های کلی ابلاغی و بیانات مقام معظم رهبری در دیدار 17 اسفندماه سال گذشته است.
آیت الله آملی لاریجانی اشاره ای هم به موضوع آلودگی هوا داشت و افزود: گسترش بی ضابطه شهرها، همچنین ساخت سازه های بلند مرتبه از طریق فروش تراکم توسط شهرداری ها، از جمله دلایل ایجاد آلودگی هوا است.
موافقت رئیس قوه قضائیه با ایجاد شعب ویژه رسیدگی به پروندههای محیط بانان
رئیس قوه قضائیه گفت: مسئولیت حفظ محیط زیست همگانی است و تمام دستگاهها در این موضوع دخیل هستند و شایسته این است که سازمان حفاظت محیط زیست متولی ایجاد هماهنگی میان دستگاهها در اجرای وظایف مرتبط با حفظ محیط زیست باشد.
وی تاکید کرد: ضروری است برای پیشبرد اهداف محیط زیست، کارگروههای متعدد بین دستگاهی همچون کارگروههای فرهنگی، تقنین، اجرایی و آموزش محیط زیست ایجاد شود.
رئیس قوه قضائیه ضمن اعلام موافقت خود با ایجاد شعب ویژه رسیدگی به پروندههای محیط بانان در مراکز استانها، از عزم و اراده قوه قضائیه برای همراهی و همکاری در راستای حفظ محیط زیست کشور خبر داد.
نقش غیر قابل انکار قوه قضائیه در حفظ محیط زیست کشور
معصومه ابتکار نیز در این جلسه ضمن اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی محیط زیست توسط مقام معظم رهبری که در آن برای تمامی قوا از جمله قوه قضائیه، مسئولیتهای سنگینی در زمینه محیط زیست تعریف شده است، گفت: هماهنگی و همکاری میان قوا، ضرورت تحقق منویات رهبر معظم انقلاب است.
وی با ارائه گزارشی از اجلاس جهانی تغییرات آب و هوا در پاریس و شرح دیدگاهها و مواضع جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس، اشارهای به اهمیت و ضرورت توجه به موضوع تغییر اقلیم و تاثیر این موضوع بر اقتصاد و توسعه کشور داشت.
معاون رئیس جمهور ضمن تقدیر از عزم قوه قضائیه در حفاظت از محیط زیست کشور، برخی نیازهای امروز برای تحقق محیط زیست مطلوب را که در سایه همکاری و هماهنگی با قوه قضائیه محقق میشود، برشمرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضرورت ایجاد شعب ویژه قضائی در مراکز استانها، تقویت بنیه نظارتی سازمان از طریق تقویت شأن ضابطان خاص دادگستری، جرم انگاری تخریب محیط زیست و تدوین قوانین در قالب کارگروه مشترک را مورد تاکید ویژه قرار داد و افزود: نقش و جایگاه قوه قضائیه در حفظ و ارتقاء محیط زیست کشور، غیرقابل انکار است.
ابتکار اشارهای هم به برگزاری همایش ملی حقوق محیط زیست با مشارکت سه قوه همزمان با سالگرد بیانات مقام معظم رهبری در اسفندماه داشت و گفت: همایش بین المللی دین، فرهنگ و محیط زیست با مشارکت سازمان ملل متحدد به منظور تبیین اصول و مبانی، همچنین ایجاد و توسعه زمینه همکاریهای بین المللی از دیگر اقدامات در این راستا است.
گفتنی است، چند تن از معاونان و مشاوران رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، وی را در این دیدار همراهی کردند.
انتهای پیام/