شفافیت در دانشگاه آزاد اسلامی 4 ساله شد/ از استقرار حسابرسان مالی تا یکپارچهسازی خدمات
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین دانشگاه خصوصی کشور در دوره جدید مدیریتی شفافیت در امور مختلف را در اولویت کاری خود قرار داده است. این رویکرد از زمان ورود دکتر علیاکبر ولایتی بهعنوان رئیس هیئت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی از سال 95 آغاز شد. دکتر ولایتی بر این باور است که دانشگاه آزاد اسلامی ملک شخصی هیچکس نیست و هزینه دانشگاه از محل خیریه و هزینههای مردم تأمین شده و ما باید جوابگوی مردم باشیم.
رئیس هیئت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان میکند: تمامی کارهای مالی و محاسباتی در دانشگاه آزاد ازجمله مراکز، واحدها، استانها و شهرستانها باید شفاف باشند و نقطه ابهامی در این زمینه وجود نداشته باشد.
شفافیت با استقرار حسابرسان
بر این اساس مؤسسه حسابرسی «مفید راهبر» و سایر مؤسسات حسابرسی از سال 96 در دانشگاه آزاد اسلامی مستقر شدند.
در ادامه با ورود دکتر محمدمهدی طهرانچی بهعنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در آبان ماه سال 97 این رویکرد با جدیت بیشتری دنبال شد. دکتر طهرانچی مدتی پس از حضور در دانشگاه آزاد اسلامی در اسفندماه سال 97 میگوید: شفافیت مالی یکی از دغدغههای جدی دکتر ولایتی و بنده در دانشگاه آزاد اسلامی است که بهشدت در سازمان مرکزی پیگیری میشود و همکاران ما برای تحقق این موضوع بهصورت شبانهروزی تلاش میکنند.
طهرانچی با اشاره به حسابرسی مالی در دانشگاه آزاد اسلامی میگوید: دانشگاه آزاد اسلامی سی و چند سال بر یک روال حرکت کرده و هرگونه شفافیت در آن غیرممکن بوده، برای اولین بار در تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی، یک حسابرس مستقل شرایط عملکرد مالی 120 واحد دانشگاهی را ارزیابی کرده که تا پیش از این هیچگونه حسابرسی مستقل از دانشگاه آزاد اسلامی نشده بود. در جریان این حسابرسی مشخص شد که اشکالات سیستمی و رفتاری فراوانی در عملکرد واحدهای دانشگاهی وجود داشته است.
سید علی حسینی، خزانهدار کل دانشگاه آزاد اسلامی که درعینحال حسابرس هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی نیز هست، در گفتوگویی در آذرماه 1398 میگوید: دکتر طهرانچی و دکتر ولایتی تأکیدات زیادی بر لزوم انضباط مالی دارند و به همین دلیل، تمامی حسابرسان باید توجه ویژهای بر این حوزه داشته باشند.
وی ادامه میدهد: حسابرسان و خزانهداران باید در ارائه گزارشهای خود دقت عمل و جدیت داشته باشند و وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.
خزانهدار و حسابرس هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی تأکید میکند: اگر برای هزینههای واحدها بودجهای در نظر گرفته نشده باشد و در ردیف بودجه نیامده باشد، حسابرس و خزانهداران نباید پولی بدهند.
یکپارچهسازی در مسیر شفافیت
مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه برای عملیاتیتر کردن شفافیت یکپارچهسازی را در دستور کار قرار دادند. دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این باره میگوید که دانشگاه آزاد اسلامی با چند مشکل در گردش اطلاعات روبهرو بود؛ حسابهای واحدهای دانشگاهی در بانکها مشخص نبود و سامانه یکپارچه و متمرکز دانشجویی در این دانشگاه وجود نداشت. به همین دلیل اطلاعات کاملی از شرایط واحدهای دانشگاهی نداشتیم. در دوره جدید، نظارت بر واحدها را بهصورت جدی در دستور کار قرار دادیم، چراکه معتقد بودیم تا شرایط واحدها را بررسی نکنیم، نمیتوانیم شفافسازی و نظاممندی را اجرایی کنیم. از امسال تخصیصهای مالی واحدهای دانشگاهی بر اساس بودجه مصوب سالانه واحدها صورت میگیرد. با این فرایند، هزینههای فرهنگی، دانشجویی، پژوهشی و… دارای شناسنامه شده و درآمدها و هزینهکردها قابل پیگیری و ارزیابی خواهد بود. برای نظاممند کردن شرایط مالی دانشگاه، منابع واحدها را در خزانه سازمان مرکزی تجمیع کردیم.
در مسیر یکپارچهسازی سامانه امور خدمات آموزشی(آموزشیار)، خدمات پژوهشی(پژوهشیار) و خدمات دانشجویی(دانشجویار) ایجاد شد. هر یک از این سامانهها خدمات یکپارچه شفاف و عمدتاً غیرحضوری به دانشجویان ارائه میدهد که در آیندهای نزدیک نتیجه مثبت آن نمایان خواهد شد.
این میزان شفافیت در کمتر سازمان خصوصی در کشور مشاهده میشود گرچه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی اذعان دارند که دانشگاه یک نهاد مردمی است و باید به مردم پاسخگو باشند. با این حال شفاف بودن تبعات زیادی برای هر نهادی دارد اما مهم نتیجه نهایی آن است که شامل حال 58 هزار کارمند و عضو هیئتعلمی و بیش از یک میلیون دانشجوی این دانشگاه میشود.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/