آخرین وضعیت بازار اقلام اساسی در آستانه رمضان ۱۴۰۰/ چرا وعدههای دولت عملی نمیشود؟
به گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی، صنعت و تعاون گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، کارگروه تنظیم بازار در جلسه اخیر، موضوعات مربوط به تأمین و توزیع گوشت مرغ بر اساس مصوبات و تصمیمات قرارگاه تخصصی ساماندهی مرغ را مطرح و بر حمایت ستاد تنظیم بازار از مصوبات این قرارگاه، تأکید کرد؛ همچنین گزارشهایی درباره میزان و نحوه توزیع گوشت مرغ در سطح استان تهران و سایر استانها ارائه شد.
اسحاق جهانگیری در جلسه کارگروه تنظیم بازار و تأمین کالاهای اساسی ماه مبارک رمضان با تأکید بر اهمیت تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان، میگوید باید همه دستگاههای دولتی و نظارتی و نیز تولیدکنندگان تلاش کنند تا کمبودی در زمینه تأمین کالاهای اساسی در کشور به وجود نیاید.
وی تأمین کالاهای اساسی نظیر شکر، روغن، خرما، مرغ و تخممرغ، برنج و گوشت قرمز را از اولویتهای اصلی دستگاههای دولتی و تولیدکنندگان کشور عنوان کرد و معتقد است در ماه مبارک رمضان باید اقلام مورد نیاز سفره افطار مردم بهوفور و با قیمت مناسب در اختیارشان قرار بگیرد.
معاون اول رئیسجمهور با قدردانی از عملکرد ستاد تنظیم بازار در تأمین مایحتاج شب عید مردم بهویژه در زمینه میوه میافزاید خوشبختانه با تداوم عرضه مرغ در میادین میوه و ترهبار شاهد کاهش التهابات در بازار این محصول و از بین رفتن پدیده صف خرید هستیم.
جهانگیری با اشاره به افزایش تقاضا به برخی کالاها در ماه رمضان گفت: گزارشهای اعلامشده از سوی دستگاهها نشان میدهد که به میزان لازم کالاهای مرتبط، تولید و ذخیرهسازی شده است و بر اساس پیشبینیها مشکل خاصی به وجود نخواهد آمد.
معاون اول رئیسجمهوری با تأکید بر ضرورت رصد روزانه بازارها، خواستار دخالت لازم ستاد تنظیم بازار برای جلوگیری از افزایش قیمت شد و میگوید همه دستگاهها بهویژه دستگاههای نظارتی و تعزیرات و سازمان حمایت از مصرفکنندگان باید با حضورشان در صحنه به مردم اطمینانبخشی کنند.
به گفته جهانگیری باید در دوره انتقال دولت کاری کنیم که دولت بعدی در ماههای شروع کار خود دغدغه و چالشی از بابت کاهش کالاهای اساسی نداشته باشد و تمام تمرکز خود را بر روی چیدمان وزرا و مسئولان دستگاهها قرار دهد. البته بر اساس شرایط جنگ اقتصادی ذخایر خوبی ایجادشده است ولی باید با حساسیت و دقت نظر این ذخایر را افزایش داد.
همچنین در این جلسه گزارشهایی از میزان تولید کالاهای اساسی در ماه مبارک رمضان نظیر شکر، روغن، خرما، مرغ و تخممرغ، برنج و گوشت قرمز ارائه شد.
بر اساس این گزارشها عرضه مرغ در تهران از هزار تن به دو هزار تن در روز رسیده است و گزارشها حاکی از آن است که جز در برخی موارد محدود، هیچ صفی برای خرید مرغ تشکیل نشده است و تلاش میشود برای استانهای سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان نیز عرضه مرغ بهاندازه لازم انجام شود.
همچنین رؤسای دستگاههای ذیربط با اشاره به میزان واردات، بازدیدهای میدانی، کنترل تولید و مقابله با قاچاق، تصریح کردند که در ماه مبارک رمضان التهابی در بازار محصولات رخ نخواهد داد.
در این جلسه رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گزارشی در خصوص وضعیت بازار اقلام پرمصرف در سبد خانوار ارائه داد که بر اساس آن ۶۷ قلم از ۱۰۰ قلم کالای رصد شده با کاهش و یا ثبات قیمت همراه بوده است.
در بخش دیگر این جلسه نیز موضوع تأمین کالاهای سهمیه ویژه ماه مبارک رمضان مطرح و با استناد به آمار و گزارش ارائه شده در این زمینه، میزان ۳۰ هزار تُن برنج وارداتی هندی و تایلندی به ترتیب با قیمت ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان در اختیار مصرف کننده قرار خواهد گرفت؛ همچنین مقدار ۳۰ هزار تُن شکر با قیمت ۸ هزار و ۷۰۰ تومان برای بستههای یک کیلوگرمی، ۳ هزار تُن گوشت قرمز منجمد با قیمت ۸۰ هزار تومان و حدود ۱۸۰ هزار تُن روغن با قیمت مصوب به عنوان سهمیه ویژه ماه مبارک رمضان در نظر گرفته شده است.
در این جلسه همچنین با اشاره به موجودی ۱۳۶ هزار تُنی خرما در کشور، گزارشی در خصوص نحوه توزیع خرما در سراسر کشور نیز ارائه شد.
اگرچه شرایط معیشتی مردم در وضعیت مناسبی قرار ندارد اما در کنار تورم افسارگسیخته، نایابی و کمیابی برخی اقلام خوراکی هم در چند ماه اخیر رخ داده که باعث پدیدار شدن تصاویر بیسابقه در دو دهه اخیر و تشکیل صف در برابر فروشگاههای اقلام خوراکی شده است.
علی ربیعی با اشاره به مساله تثبیت بازار و تلاش برای کاهش تحریمها، در نشستی خبری در ابتدای سال ۱۴۰۰ گفته بود که دولت هیچ برنامهای برای افزایش قیمتها بهخصوص در مورد کالاهای اساسی تا پایان کار خود نخواهد داشت. ۶ میلیارد دلار از بودجه تخصیص برای تأمین کالاهای اساسی اختصاص یافته است. از مجموعه ۱۰۰ قلم کالای ضروری بیش از ۲۰ قلم کالای اساسی در دو مورد مرغ و روغن دچار اختلال توزیع شدهاند که تصمیمات ستاد اقتصادی تولید در هر دو مورد افزایش یافته و در صورت نیاز واردات صورت گرفته و برنامه متعادل کردن بازار بهسرعت انجام خواهد شد.
همه این وعدههای دولتمردان برای کنترل بازار و توزیع بهتر و عدم افزایش قیمت کالاهای اساسی، در حالی است که برای چهارمین بار نرخ مصوب مرغ حدود ۵ هزار تومان گران شد که این گرانیها برخلاف وعده علی ربیعی سخنگوی دولت در اولین نشست خبری در سال ۱۴۰۰ بود.
افزایش قیمت مرغ در آستانه ماه رمضان
مدیرکل دامپزشکی استان تهران میگوید بخشی از مرغ در مرغداریها است و به بازار نیامده مرغداران فکر میکنند با نزدیک شدن ماه رمضان قیمت بالاتر میرود.
این در حالی است که افزایش بیش از اندازه تقاضا برای مرغ به دلیل گرانی گوشت قرمز است و از ۱۷ کیلوگرم سالهای گذشته به بیش از ۳۰ کیلوگرم رسیده است؛ قیمت یک کیلو گوشت ران گوسفندی هم اکنون حدود ۱۴۰ هزار تومان شده است.
انتهای پیام/۴۱۳۳/پ
انتهای پیام/