تنظیم بازار در حوزه مسئولیت وزارت کشاورزی نیست
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، کاظم خاوازی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی بهارائه گزارشی در مورد عملکرد این وزارت خانه پرداخت. وزیر جهاد کشاورزی در این جلسه گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها را به وجود آوردیم. این طرح را که با ستاد اجرای فرمان امام خمینی (ره) آغاز کردیم، در ابتدا بهره برداری را در ۶۶۰ هزار هکتار، ۶ استان، ۷۰ شهرستان و در سطح ۷۴ هزار نفر برقرار کردیم.
وی افزود: این مسئله موجب تثبیت شغل، درآمد و تولید ۳۰ هزار تن در سطح مذکور شد.تراز تجاری ما در سال ۹۸ از -۶/۷۶۷ به ۲ میلیارد و ۴۶۳ رسید. محصولات پروتئینی ما مانند گوشت قرمز ۸۸۱ هزار تن، شیر ۱۱ میلیارد تن، گوشت مرغ ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن تولید داشت و در تخم مرغ و عسل هم مشکلی در تولید نداشتیم.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در دو ماه گذشته از ابتدای سال تا بهمن ۹۹ آماری بالاتر از بهمن ماه برای جوجه ریزی نداشتیم. همچنین سیستم جوجهریزی از دامپزشکی، بیمه و گروههای ناظر کنترل میشود. میزان انحراف از جوجه ریزی ۱/۳ درصد بوده و ما با ۹۰، ۱۱۰ و میلیون تن تولید مشکلی در این حوزه نداشتیم.
خاوازی با اشاره به بازار مرغ اظهار کرد: آمار احتکار و انجماد را در زمینه مرغ داریم. در تهران تقلبهایی در زمینه بسته بندی و غیره صورت میگیرد. دولت کارگروهی را با مسئولیت وزیر کشاورزی منصوب کرد که با ۳ روز کاری و هماهنگی، فضای بازار و قیمتها را مناسب کرد.
خاوازی اظهار کرد: در زمینه مرغ، استانهای سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد با مشکلاتی مواجه بودند. سال ۹۹ در واردات خود کفا شدیم. واردات ما در حوزه گوشت به یک چهارم تا یک پنجم رسید. بر اساس تصمیم سران قوا تمام مسئولیتهای تجارت در بخش کشاورزی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی نیست و مسئولیت تنظیم بازار در محصولات اساسی را هم عهده دار نیستیم.
عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه به نمایندگی از دولت از مردم به دلیل اتفاقات بازار مرغ عذرخواهی میکنم، ادامه داد: امیدواریم با تشکیل کارگروه مذکور آرامش به کل کشور بازگردد.
خاوازی وضعیت حوزه باغبانی کشور را خوب ارزیابی کرد و ادامه داد: درحال حاضر حدود ۳۹۰ هزار تن سیب در انبارها وجود دارد. از سوی دیگر ۸۳۰ هزار تن صادرات داشتیم. حدود ۲۷۵ هزار تن پرتقال، ۶۴ هزار تن کیوی در انبارها داریم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: بخش کشاورزی نیز مانند سایر حوزهها رقابتی بوده و متأثر از قیمت کالاهای دیگر است ، به صورت میانگین دستمزد روزانه نیروی کار حدود ۴۹ درصد، حمل و نقل ۳۰درصد و ... افزایش داشته است که این امر در قیمت نهایی محصولات کشاورزی اثرگذار است.
خاوازی در پایان یادآور شد: در بخش کشاورزی تمام نهادهها به جز ۴ نهاده از جمله ذرت، کنجاله و دانههای سویا با نرخهای آزاد تأمین میشود.
انتهای پیام/۴۱۵۸/
انتهای پیام/