یک سال کرونایی در فضای فعال دانشگاه/ از رشد 40 درصدی جذب دانشجو تا افزایش 85 درصدی مقالات علمی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامآباد غرب پنجم خرداد 1379 با 64 دانشجوی رشته حسابداری آغاز به کار کرد و پس از گذشت 20 سال از آغاز راهاندازی، اکنون دارای هزار و 100 دانشجو در 36 رشته در مقاطع کاردانی (پیوسته و ناپیوسته) و کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) و کارشناسی ارشد است.
این دانشگاه دارای 47 عضو هیئت علمی تماموقت و 55 نفر کارمند بوده و اکنون با بهرهگیری از برترین استادان مدعو و کسب 563 امتیاز بهعنوان یکی از دانشگاههای مطرح در غرب کشور است. دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامآباد غرب با همت مسئولان و تلاشهای کارکنان توانسته با خرید زمینی به مساحت 5 هزار و 500 هکتار و ساخت ساختمان جدید از نظر فضای آموزشی موقعیت مطلوبی را برای داوطلبان فراهم کند.
خبرنگار آنا به همین مناسبت و بهمنظور تشریح کامل دستاوردها، اهداف و برنامههای این دانشگاه برای سال 1400 با تورج محمدزمانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامآباد غرب گفتوگو کرده است که مشروح آن را میخوانید.
آنا: شاخصترین فعالیت و دستاورد واحد دانشگاهی متبوع شما بهویژه در حوزه پژوهش و فناوری در سال ۹۹ چیست؟
محمدزمانی: بیش از یک سال است که درگیر ویروس کرونا و محدودیتهای همهجانبه آن هستیم و این محدودیتها نهتنها مانعی برای فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در دانشگاه نشده؛ بلکه امکانی برای تلاش بیشتر، جدیت و انسجام گروهی در تداوم این فعالیتها شده است.
تعداد مقالات علمی این واحد دانشگاهی در سال 99 در مقایسه با سال 98 حدود 85 درصد رشد کرد که 50 درصد این مقالات مورد تأیید وزارت علوم با درجه علمی پژوهشی است، 20 درصد مقالات ISI و 30 درصد آنها نیز مقالات ارائهشده در همایشهای ملی است.
چاپ مقاله Q1 توسط عضو هیئت علمی گروه برق، عضویت دو نفر از اعضای هیئت علمی در شورای پژوهشی انتظامی استان کرمانشاه، کسب مقام پژوهشگر برتر توسط هیئت علمی واحد اسلامآباد غرب در استان، موفقیت و کسب امتیاز اخذ پژوهانه و گرنت پژوهشی توسط سه نفر از اعضای هیئت علمی واحد، چاپ دو عنوان کتاب علمی توسط اعضای هیئت علمی، مدیریت پایاننامههای کارشناسی ارشد در سامانه پژوهشیار، چاپ 15 مقاله از پایاننامه دانشجویان کارشناسی ارشد در مجلات معتبر علمی وزارتین؛ برگزاری چند کرسی ترویجی در واحد و مطالعات پژوهشی معتبری در زمینه ویروس کرونا از دیگر فعالیتهای پژوهشی واحد اسلامآباد غرب در سال 99 است.
آنا: فعالیتهای شاخص آموزشی در سال گذشته چه بودهاند؟
محمدزمانی: جذب دانشجوی ورودی جدید در مهر 99 در مقایسه با سال قبل از آن 40 درصد رشد داشته است که در این راستا جذب دانشجویان کارشناسی ارشد در مقایسه با سال قبل چشمگیر بوده است. این رشد برای تحصیلات تکمیلی در مهر 99 حدود 63 درصد و برای بهمن حدود 71 درصد بوده است. جلسات کمیسیون موارد خاص دانشجویی، شورای آموزشی، کمیته منتخب دانشگاه برای تبدیل وضعیت تعدادی از همکاران هیئت علمی، کمیته ترفیعات سالانه در شرایط کرونا بهصورت منظم برگزار شد.
با وجود همزمانی سه مسئله کرونا، تغییر کلاسها و امتحانات از حضوری به مجازی و تغییر سامانه آموزشی سیدا به آموزشیار، هرچند محدودیتهای زیادی برای همکاران در مدیریت و پشتیبانیهای لازم برای همکاران هیئت علمی برای تشکیل کلاسها و دانشجویان و فعالیتهای دانشجویی ایجاد شد؛ اما با ایجاد انسجام و هماهنگی بین حوزهها، علاوهبر رعایت پروتکلهای بهداشتی ستاد کرونا با مدیریت حوزه آموزشی و هماهنگی حوزه اداری، فعالیت همکاران آموزشی در ایام کرونا بهصورت شیفتبندی در دانشگاه و دورکاری انجام شد.
این سرمایه اجتماعی مایه خرسندی است، اگر ما بتوانیم اهداف خود را به نحو مطلوب تعریف کنیم؛ میتوانیم ابزارها و تکنیکهای مناسب برای رسیدن به آن اهداف را طراحی و تعریف کنیم.
با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب در مورد امیددادن به جوانان، وظیفه همه ماست که با استفاده از این ظرفیت ارزشمند (جوانان)، آینده خوبی برای شهرستان و در سطح ملی برای کشور ترسیم کنیم.
دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیتی بالقوه برای توسعه همهجانبه در شهرستان اسلامآباد غرب
دانشگاه آزاد اسلامی میتواند به پشتوانه اعضای هیئت علمی و دانشجویان بهویژه دانشجویان کارشناسی ارشد در رشتههایی مانند روانشناسی، جامعهشناسی، تربیت بدنی و علوم ورزشی، حقوق بینالملل، زبان انگلیسی و عمران پشتوانه خوبی برای ورود به مسائل مختلف شهرستان باشد.
اکنون بیش از 75 درصد کادر هیئت علمی شهرستان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامآباد حضور دارند و این نیروی انسانی نخبه میتواند به عنوان بزرگترین سرمایه اجتماعی برای شهرستان در ارتقای توسعه همهجانبه و از طرفی کاهش آسیبهای اجتماعی موجود در شهرستان ایفای نقش کند.
توسعه از همکاری و همفکری نهادی، کنش متقابل نظامهای اجتماعی، سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی و خردهنظامهای مستقر در این شهرستان و بهصورت مشخص ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه به دست میآید. شهرستان اسلامآباد غرب بهعنوان دومین شهرستان بزرگ استان کرمانشاه با تنوع و گوناگونی فرهنگی میتواند بستری مناسب برای توسعه و پیشرفت از یک طرف و همچنین بستری برای آسیبهای اجتماعی و فرهنگی از طرف دیگر باشد.
در این راستا نقش دانشگاهها و ارتباط متقابل دانشگاه و ارگانهای سطح شهر میتواند منفعت دوجانبه و توسعه همهجانبه را فراهم کند و از طرفی به کاهش مسائل و آسیبهای اجتماعی کمک کند. این دانشگاه در راستای ورود به مسائل و مشکلات شهرستان در کنار سایر ارگانها آمادگی همهجانبه دارد و تحلیل مسائل شهرستان از طریق آموزش و پژوهش و همکاری متقابل با سایر نهادها، وظیفه ذاتی دانشگاههاست.
آنا: عملکرد و فعالیتهای اداری این دانشگاه در سال گذشته چگونه بوده است؟
محمدزمانی: جابهجایی و انتقال مسیر لوله آب شرب دانشگاه با کمترین هزینه که موجب تقلیل هزینه آببهای ماهانه از حدود 2 میلیون تومان به زیر 50 هزار تومان، پیگیری و استفاده از ماشینآلات مکانیکی (لودر، کامیون و گریدر و ...) ادارات راه و شهرسازی و شهرداری بهمنظور تسطیح و خاکریزی مسیر لولهکشی آب شرب و محوطه دانشگاه، پیگیری تبدیل وضیعت تمام همکاران قراردادی و رسمی آزمایشی، چند مرحله گندزدایی و نظافت ساختمان اداری دانشگاه با توجه به شیوع ویروس کرونا، زیباسازی داخل ساختمان اداری و محوطه دانشگاه، ساماندهی ضایعات محوطه دانشگاه و فروش آنها از طریق مزایده، درختکاری در روز ۱۵ اسفند، ساماندهی روشنایی محوطه سایت با همکاری و استفاده از کارکنان و ماشینآلات اداره برق شهرستان و تأمین سیستم سرمایشی با توجه به محدودیت شدید مالی با نصب و راهاندازی چهار دستگاه کولر روی پشتبام ساختمان اداری بخشی از عملکرد و فعالیتهای اداری این دانشگاه در سال گذشته بوده است.
آنا: درباره عملکرد حوزه مالی، گزینش و رفاهی در سال گذشته توضیح دهید.
محمدزمانی: ساماندهی وضعیت اموال اسقاطی و ضایعاتی، بهروزرسانی اقساط معوق بانکی و پرداخت تا پایان دی ماه 99، جذب حداکثری وامهای دانشجویی بانک مهر و ملی و اطلاعرسانی قوی در این راستا، رفع مغایرت سیستم آموزشیار و سیدا تا حد ممکن و تلاش در راستای کاهش حداکثری هزینههای جاری مانند پست، تلفن و برق از عملکردهای شاخص دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامآباد غرب در حوزه مالی بوده است.
در حوزه گزینش از ۵۷ کارمند غیرعلمی خوشبختانه سال 99 فرایند تبدیل وضیعت ۳۱ نفر از رسمی آزمایشی به رسمی قطعی انجام شده و در کارگروه دفتر مرکزی گزینش سیر مراحل آن در حال بررسی است و ۱۸ نفر نیروی قراردادی که برخی بیش از 15 سال سابقه خدمت داشتهاند، در این یکسال، فرایند تبدیل وضیعت آنان به رسمی آزمایشی انجام شده که تمام کارهای تحقیقاتی از محل کار و سکونت و سوءپیشنه و مصاحبه عقیدتی، مسائل سیاسی روز و احکام شرعی آنها و دیگر اقدامات لازم انجام شده است.
درخصوص کارکنان علمی، فرایند تغییر وضیعت آنان پس از طیکردن فرایند جذب و تعیین صلاحیت عمومی ۹ نفر در این دفتر انجام شده است. درخصوص استادان مدعو و حقالتدریس برای دعوت به کارگروه بررسی صلاحیت عمومی برای ۱۴۰ نفر تشکیل پرونده شده که در دو جلسه با این شرایط کرونایی حاکم، بیش از ۵۰ درصد مجوز فعالیت و همکاری اخذ کردهاند.
برای شناسایی افرادی که نیاز به دورههای بصیرتافزایی دارند نیز بهمنظور شرکت در دوره به گزینش استان اقدام شده و برای دریافت جواب تمام استعلامات از دفتر مرکزی گزینش اقدام شده است.
در بحث رفاهی نیز ۲۶۰ عضو اصلی و غیراصلی داشتهایم که برای خدمات درمانی و رفاهی آنان بیش ۳۰۰ مورد سند درمانی ثبت و تعیین تکلیف شده و برای بیش از ۳۰ مورد دریافت تسهیلات رفاهی برای افرادی که واجد شرایط بودند به شکل وام برای کارکنان علمی و غیرعلمی اقدام شده است.
در زمینه بیمه عمر همکاران هم اسامی ۱۱۲ نفر در سامانه ساجد تأیید و برای بیمه عمر آنان اقدام شده است. برای نظارت بر امتحانات نیز با توجه به حکم بازرسی منطقه و دانشجویانی که در قالب طرح تعاون در شهرستان ساکن؛ ولی در دانشگاهی دیگر دانشجو بودند، اقدام شده است.
آنا: در حوزه فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامآباد غرب چه اقداماتی صورت گرفته است؟
محمدزمانی: ازجمله برنامههای اجراشده در حوزه فرهنگی میتوان تشکیل چهار کانون فرهنگی فعال برای نخستین بار در واحد دانشگاهی ( کانون مهدویت، کانون شاهد و ایثارگر، کانون حجاب و عفاف، کانون ادبی)، کسب مجوز چاپ نشریه دانشجویی با نام سوختگان وصل که توسط کانون ادبی دانشگاه بهصورت ماهانه چاپ خواهد شد، به همراه جلب حمایت بنیاد شهید شهرستان، تجهیز اتاق کانون ادبی با تجهیزات لازم بهمنظور تدوین نشریه، کسب رتبه نخست ستاد شاهد و ایثارگر واحد دانشگاهی در استان و تجلیل توسط رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه، نامگذاری سالن همایش دانشگاه با نام سردار رشید اسلام شهید حاجقاسم سلیمانی با حضور فرماندار و امام جمعه شهرستان در دهه فجر، راهاندازی وبلاگ مخصوص کانونهای دانشجویی و برگزاری کرسی آزاداندیشی توسط دانشجویان با موضوع موافقان و مخالفان کلاسها بهصورت مجازی را نام برد.
برگزاری نمایشگاه حجاب توسط کانونهای دانشجویی، ارتباط مناسب و مستمر با حوزه علمیه و بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان، جمعآوری دومین مرحله کمکهای مؤمنانه برای 50 خانواده مستضعف در شهرستان و روستاهای اطراف، کسب مقام در مسابقات استانی دلنوشته برای سردار دلها در بخش همکاران و دانشجویان، شرکت فرزندان همکاران در مسابقه نقاشی با موضوع انقلاب و سردار دلها، برگزاری نماز جماعت بهصورت منظم و با شرکت همکاران، فعالیت مناسب در فضای مجازی بهمنظور انسجام کانونهای دانشجویی و جذب استعدادهای مختلف، برگزاری مراسم ملی و مذهبی بهصورت وبینار و حضوری با رعایت پروتکلهای بهداشتی، آتشزدن پرچم آمریکا در سالگرد شهادت سردار سلیمانی با حضور همکاران و دانشجویان، برگزاری نشست به مناسبت حماسه 9 دی، برگزاری اردوی جهادی شامل رنگآمیزی نردهها و صندلیهای محوطه دانشگاه توسط ستاد شاهد و ایثارگر و برگزاری نمایشگاه عکس شهدا به مدت یک هفته توسط کانون شاهد و ایثارگر از دیگر برنامههای اجراشده در حوزه فرهنگی بوده است.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/