دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 فروردين 1400 - 00:21
نعمتی در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح کرد؛

بررسی میدانی تعطیلی واحدهای تولیدی با مطالبه‌گری بسیج دانشجویی/ موانع تولید را با اتکا به دانش فنی و مهندسی رفع می‌کنیم

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان عنوان کرد: بسیج دانشجویی در سال جاری با اقدام جهادی، بسیجی و مطالبه‌گری با مراجعه به واحدهای صنعتی و تولیدی که به هر دلیل تعطیل شده‌اند؛ بررسی‎‌های میدانی خواهد داشت.
کد خبر : 571147
دکتر نعمتی - دامغان.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ سال 1399 که از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان سال جهش تولید نامگذاری شده بود به پایان رسید و به تاریخ پیوست و هر اقدامی از سوی مسئولان و مردم برای تحقق شعار این سال صورت گرفته بود با تلخی ویروس کرونا سرانجام خوبی نداشت؛ اما رهبر معظم انقلاب سال 1400 را نیز به شعار تولید اختصاص دادند و اینکه چرا چند سالی است شعار سال به حوزه اقتصادی اختصاص پیدا کرده، موضوعی است که باید بررسی شود. سال جدید که با شعار «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری شده، تمام ارگان‌ها، سازمان‌ها، بسیج، سپاه، دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، نیروهای مردمی و ... باید پای کار بیایند.


دانشگاه آزاد اسلامی در این راستا رسالت بسیار سنگینی دارد و به‌عنوان نهاد نخبه‌پرور باید سهم بیشتری در تحقق شعار سال داشته باشد، کما اینکه در سال 1399 هم با تولیدات پژوهشی و اختراع مخترعان خود که در مواردی جزء معدود اختراعات حوزه خاورمیانه و ایران بود به‌خوبی توانست نقش خود را ایفا کند. امسال هم دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پیام نوروزی خود تأکید کرد که دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق شعار سال جدید که از سوی رهبر معظم انقلاب «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری شده از همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود بهره می‌‏گیرد تا برنامه ها و اهداف بر این اساس تنظیم و اجرا شود.


حال در سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» دانشگاه آزاد اسلامی به‌خصوص واحدهای این دانشگاه در استان‌ها باید با کسب تجربه بیشتر از سال‌های گذشته و به میدان آوردن تمام ظرفیت‌های تولید علاوه بر اشتغالزایی دانشجویان توأم با تحصیل یا همان طرح پویش علاوه بر ایجاد شغل تکان اساسی به حوزه تولید بدهند و در راستای رونق، جهش و مانع‌زدایی‌ها از تولید حرکت کنند.


در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان دارای ظرفیت بسیار زیادی است که بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها می‌تواند گره‌های زیادی از مشکلات استان سمنان در حوزه تولید و اشتغال را بازکند.


بر این اساس، خبرنگار آنا برای بررسی و تحلیل شعار سال 1400 (تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها) با محور دانشگاه آزاد اسلامی گفت‌وگویی را با نعمت‌الله نعمتی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان ترتیب داده است که مشروح آن در پی می‌آید.


آنا: با توجه به شعار «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نقش و جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی را در تحقق این هدف چگونه ارزیابی می‌کنید؟


نعمتی: در 15 سال گذشته شعارهای مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری با تأکید بر مسائل اقتصادی و اصرار معظم‌له به بهبود شرایط تولید، رفع بیکاری و درمان اقتصاد بیمار بوده و امسال نیز شاهد شعاری در همان راستا با تکامل اهداف هستیم، به شکلی که همزمان باید موانع را از مسیر توسعه اقتصادی وابسته به تولید حذف کنیم تا با پشتیبانی‌های ملی و مردمی شاهد افزایش کمّی و کیفی تولید باشیم.


عبور از طرح ایجاد گلخانه آزمایشی با 2 هزار متر مربع


دانشگاه‌ها از جایگاه‌های مطرح در دو بُعد ملی با تعیین ساختارهای تولید و مردمی در توسعه زمینه‌های رشد ملی در تولید برخوردار هستند و با سرمایه انسانی و تجهیزاتی می‌توانند فرمول‌های رشد را بنویسند و در تولید نقش مستقیم داشته باشند؛ چراکه کمتر دانشگاهی در خانواده دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که حل‌ مسئله را در راس تفکرات خود معرفی نکرده باشد.


آنا: دانشگاه چگونه می‌تواند پشتیبان بخش تولید کشور و رفع موانع در این مسیر باشد؟


نعمتی: دانشگاه حل مسئله در آغاز کار می‌تواند موانع را با اتکا به دانش فنی در بخش صنعت و با پشتوانه رشته‌گرایش‌های مهندسی مرتفع کند و در ادامه کار خود به تولید مستقیم وابسته به ظرفیت‌های واحد دانشگاهی بپردازد؛ اما پشتیبانی از صنعت در زمینه تولید، می‌تواند به پشتیبانی علمی و تحقیقاتی که بدیهی‌ترین شکل حرکتی در دانشگاه‌هاست، تعریف شود.



در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان از ظرفیت‌های مناسب علمی در زمینه حقوق با پشتوانه 25 عضو هیئت علمی مجرب برخورداریم که تلاش می‌کنیم منطبق با اصول در زمینه رفع مشکلات حقوقی واحدهای تولیدی اقدام مؤثر داشته باشیم و حتی آمادگی داریم تا با مجلس شورای اسلامی در وضع مقررات و قوانین حمایتی از صنعت و تولید وارد عمل شویم.



در این زمینه بخشی از موانع موجود به همت دولتمردان رفع می‌شود و دانشگاه‌ها باید در زمینه علمی با اتکا به دانش استادان و دانشجویان در گروه‌های تخصصی وارد عمل شوند.


آنا: دکتر طهرانچی در راستای تحقق شعار سال جدید بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد تا برنامه‌ها و اهداف بر این اساس تنظیم و اجرا شود، ظرفیت و توانمندی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان را در این راستا چگونه ارزیابی می‌کنید؟


نعمتی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان با مرکز رشد واحدهای فناور و دو مرکز تحقیقاتی تولید و فناوری داروهای گیاهی و پسته این فرصت را دارد تا در دو بخش ملی و بومی تلاش جدی داشته باشد، به‌طوری‌که در زمینه گیاهان دارویی به اقتصاد دارویی کمک کند و در بخش تولید پسته با ایجاد زمینه‌های برخورداری مردم از ارزش افزوده این محصول به اهداف خود برسد.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان از نیروی انسانی مجرب در زمینه کشاورزی و باغبانی برخوردار بوده و دامغان نیز زمینه رشد و تعالی اقتصاد کشاورزی را دارد، به همین دلیل در سال‌های اخیر با حمایت از جشنواره و چالش پسته در بخش علمی و تولید نهال ویژه این محصول پرطرفدار در بخش عملیاتی، وارد کارزار تولید ملی شده است.


واحد دامغان، طرح ایجاد گلخانه آزمایشی را با 2 هزار متر مربع پشت سر گذاشت و با کسب تجربه تلاش خواهد کرد تا در زمینی به مساحت 5 هکتار گلخانه تخصصی تولیدات صیفی و گل را عملیاتی کند که در سال 1400 اقدامات اولیه در ایجاد یک هکتار عملیاتی خواهد شد.


مطالبه‌گری صنعتی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی دامغان با اقدام جهادی


در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان از ظرفیت‌های مناسب علمی در زمینه حقوق با پشتوانه 25 عضو هیئت علمی مجرب برخورداریم که تلاش می‌کنیم منطبق با اصول در زمینه رفع مشکلات حقوقی واحدهای تولیدی اقدام مؤثر داشته باشیم و حتی آمادگی داریم تا با مجلس شورای اسلامی در وضع مقررات و قوانین حمایتی از صنعت و تولید وارد عمل شویم.


از سوی دیگر بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان باید با اقدام جهادی و بسیجی در زمینه مطالبه‌گری اقدام کند و با مراجعه به واحدهای صنعتی که به هر دلیل تعطیل شده‌اند؛ بررسی‎‌های میدانی داشته باشد و با مراجعه به مسئولان شهری و استانی و در صورت ضرورت حتی با مراجعه به مسئولان کشوری، زمینه رفع مشکلات را فراهم سازد تا شاهد راه‌اندازی مجدد واحدهای تولیدی و شکوفایی تولید باشیم.


آنا: در تحقق شعار جهش تولید چقدر موفق بودید؟


نعمتی: جهش تولید را در زیرگروه داروسازی با تولید ژل ضد عفونی بر پایه آلوئه‌ورا تجربه کردیم و با دستیابی به دهان‌شویه ضد کرونا در بخشی از مبارزه جدی با کرونا وارد عمل شدیم و در زمینه مبارزه با سالک هم کارهای تحقیقاتی مهمی انجام شد.


در این راستا تولیدات گیاهی در گلخانه توانست بخشی از درآمدهای غیرشهریه‌ای را تأمین کند و البته همکار استاندارد بودن دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان و اجرای بخشی از طرح‌های برون‌دانشگاهی خاص استادان را باید به این بخش اضافه کرد.


آنا: و سخن پایانی ...


نعمتی: سال‌های اخیر روزهای سخت اقتصادی مردم را اذیت کرده و سال جاری با انتخاب خوب می‌توان زمینه‌های رشد و تعالی تولیدات ملی را پررنگ‌تر از قبل ترسیم کرد و باید پویایی ملی به تحقق شعار سال کمک کند، به شکلی که قوه قضائیه با همت دانشگاه‌ها، مشکلات موجود در مسیر تولید را رفع کنند و قوه مقننه با اتکا به دانش بومی نمایندگان از تولید ملی پشتیبانی کنند تا دولتمردان در کابینه بتوانند با تلاش بیشتر در زمینه تولید اقدام کنند.


دانشگاه آزاد اسلامی به اعتبار نزدیک به 40 سال تجربه از بهترین گزینه‌ها در تحقق شعار سال است؛ چراکه با اتکا به دانش دانشجویان، تجارب دانش‌آموختگان و تحقیقات استادان خود در کنار تجهیزات روزآمد و پویایی تحقیقاتی می‌تواند در رفع مشکلات و پشتیبانی مؤثر در تولید نقش عمده داشته باشد.


انتهای پیام/4078/4062/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب