تاسیس دانشگاه جندیشاپور در عهد باستان نشاندهنده نگرش ژرف و تمدنساز ایرانیان است
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، منصور غلامی وزیر علوم متن پیام حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری به کنگره بینالمللی دانشگاه جندیشاپور را قرائت کرد. این کنگره به صورت مجازی در وزارت علوم در حال برگزاری است.
متن پیام رئیس جمهوری به شرح زیر است:
«در آغاز سخن مایلم مراتب قدردانی و سپاس صمیمانه خود را از برگزارکنندگان این همایش باشکوه؛ اعلام نمایم.
پیوندهای علمی و فرهنگی در زمره ماندگارترین و پایدارترین پیوندها میان ملتهاست. چراکه رهآورد مشترک قرنها زندگی و زیست بالنده و شکوفا میان تمدنها بوده است. ازاینرو هرچه دایره مناسبات علمی و فرهنگی گستردهتر باشد عمق دوستیها و همدلیها میان ملتها افزونتر میشود.
کشور ایران از عهد باستان تا به امروز همواره منادی علم و دانشگستری و دوستی بوده است؛ گواه آن همین اقدام سازمان جهانی یونسکو در اعلام گرامیداشت رویداد جهانی جندیشاپور بهعنوان قدیمیترین دانشگاه جهان با قدمتی قریب به 18 قرن پیش است که کاری بس ارجمند و در خور تحسین است.
اینکه ایرانیان در عهد باستان و در اوج افراطیگری و خشونتهای متعصبانه اقدام به تأسیس «شهر دانشگاهی جندیشاپور» میکنند که بر سر در ورودی آن نگاشته شده که «دانش و فضیلت بر بازو و شمشیر برتر است» بیانگر نگرش ژرف و تمدنساز این ملت و سرزمین در ترویج دانایی و خردمندی است؛ تا در پرتو آن ملتها در کنار یکدیگر فضیلتهای انسانی را برجسته و از رذیلتهای بشری دوری گزینند.
امروز نیز ما ایرانیان بر بنیاد همان آموزههای نیاکان خردمند؛ دو روز مهم را در تقویم رسمی کشورمان به نام «تعامل و گفتگو با جهان» و «جهان عاری از خشونت و افراطیگری» گنجاندهایم. که در سال 1392 در مجمع عمومی سازمان ملل به پیشنهاد اینجانب با اتفاق آرا به تصویب رسید.
من بر این باورم که تنها راه پایدار و ماندگار برای نزدیکی و تقارب میان ملتها بازگشت به سرچشمههای زلال و پاکیزه دانش و فرهنگ است؛ همان شیوهای که نیاکان خردمند این سرزمین با تأسیس کهنترین دانشگاه جهان جندیشاپور ابداع نمودند؛ دانشگاهی که نمایندگان همه حوزههای تمدنی جهان از یونان و رم، هند و چین و مصر را بهسان گوهر در صدف مهر خویش گرامی داشتند.
امید است با حضور مسئولانه و عالمانه سرکار خانم «ادوره ازوله» در مدیریت سازمان جهانی یونسکو؛ بستری مناسب برای احیای دوباره قدیمیترین دانشگاه جهان جندیشاپور فراهم آید چراکه این میراث متعلق به همه بشریت است و پاسداری از آن بر عهده همه ماست.
در پایان بار دیگر از برگزارکنندگان این کنگره مهم جهانی بهویژه دانشگاه جندیشاپور دزفول که امروز رایحه دلپذیر آن دانشگاه کهن را پس از قرنها در عرصه ملی بینالمللی دوباره پراکنده ساختهاند؛ سپاسگزاری نمایم.»
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/