دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 اسفند 1399 - 00:10
گزارش آنا از سرمایه‌هایی که قربانی سیاسی‌کاری شد؛

کارت قرمز مجلس به بازی دولت در زمین سبز بورس/ چرا دولتی‌ها از نظارت بر بازار سرمایه عصبانی هستند؟

بازار بورس و افت هر روزه شاخص‌ها باعث شد مجلس نظارت خود را تشدید کرده و حتی طرح تحقیق و تفحص از این بازار را تدوین کند تا پشت پرده اتفاقات اخیر شفاف شود.
کد خبر : 569433

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، روند نزولی شاخص بورس طی ماه‌های گذشته افراد بسیاری را متضرر کرد و خیل عظیمی را به اصطلاح به خاک سیاه نشاند؛ زیرا که بسیاری بدون علم کافی اقدام به ورود به این بازار کرده و با فروش تمام دارایی خود نسبت به خرید سهام اقدام کردند، حال با نزولی شدن شاخص‌ها آن‌ها آورده خود را نیز ندارند چه برسد به سود. البته اعتماد مردم به این بازار ناشی از صحبت‌های شخص رئیس‌جمهور در ٢٢ مرداد ماه سال جاری بود که گفته بود: «مردم بدانند سکه و دلار جای سرمایه‌گذاری نیست، اما بورس جای سرمایه‌گذاری است. دولت اطمینان می‌دهد که می‌توانند مثل اسکناس به اوراق بورس اعتماد کنند.»


جالب این است که بعد از وعده دروغین دولت در مورد بورس و ضرورت اعتماد مردم به این بازار حال که بورس به بدترین شکل ممکن دچار افت شاخص‌ها شده دولت ورود مجلس و کمک به ساماندهی شرایط را نیز بر نمی‌تابد و اخیراً محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت گفته از مجلس و کمیسیون‌های مجلس می‌خواهیم در بورس دخالت نکنند.


مجلس با نظارت بر بازار سرمایه به مسئولیت قانونی خود عمل می‌کند


اینکه دفتر رئیس‌جمهور بعد از افتضاح صورت‌گرفته در بورس باز هم با چنین ادبیاتی صحبت می‌کند جای بسی تعجب دارد زیرا مجلس با نظارت بر بازار سرمایه به مسئولیت قانونی خود عمل می‌کند و کسی نمی‌تواند آن را از ادامه نظارت خود منع کند در این رابطه علی بابایی کارنامی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس می‌گوید: مجلس تاکنون هیچ‌گاه در بورس دخالت نکرده است ولی قوه مجریه بداند که نمایندگان ملت نظارت بر عملکرد دولت در بورس را رها نکرده و برای برخورد با متخلفانی که بورس را به این حال و روز درآورده‌اند، قاطعانه وارد می‌شود.


در گیر و دار بالا گرفتن اعتراض مردم به وضعیت بازار بورس تجمع برخی از سهامداران در مقابل مجلس نیز رخ داد که در پی آن رئیس مجلس کمیسیون اقتصادی را مسئول رسیدگی به مطالبات مردم و ارائه گزارشی مفصل به صحن علنی مجلس کرد؛ اما موضوع به همین جا ختم نشد و نمایندگان هر کدام با توجه به دغدغه‌مداری قشر عظیمی از مردم به بررسی عملکرد دولت در این بازار پرداخته و نشست‌هایی نیز با حضور وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس در کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد.


جدا کردن بورس از وزارت اقتصاد در حال پیگیری است


پس از کش و قوس‌های فراوان در موضوع وضعیت بازار بورس پیشنهاد جدا کردن سازمان بورس از وزارت اقتصاد مطرح شد که در این رابطه مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس می‌گوید: مجلس عزم خود را با جدیت هرچه تمام برای جدا کردن بورس از وزارت اقتصاد و دولت جزم کرده؛ زیرا که نمایندگان مجلس معتقد هستند تا زمانی که بورس تحت نظر دولت باشد، وضعیت بازار سرمایه هیچ‌وقت اصلاح نخواهد شد که این مشابه نظری است که در مورد عدم استقبال بانک مرکزی مطرح می‌شود.


در ادامه پیگیری‌های نمایندگان مجلس در موضوع چرایی نابسامانی بازار بورس علاوه بر جمع‌آوری امضا برای تحقیق و تفحص از این بازار، استیضاح وزیر اقتصاد نیز مطرح شده که در این رابطه احمد نادری، نماینده مردم تهران در مجلس در پیامی در فضای مجازی وزیر اقتصاد را بی‌کفایت خواند و اعلام کرد که استیضاح او شامل ۱۱ محور است. او در ادامه نوشت:«استیضاح او با ۱۰۲ امضا به هیئت رئیسه مجلس ارسال شده و افتضاح بورس در صدر همه محورها است.»


تحقیق و تفحص از بورس متوقف نشده است


حال بعد از گذشت ماه‌ها از وضعیت نابسامان بورس نمایندگان مجلس پیگیر اعلام وصول تحقیق و تفحص از بازار سرمایه و همچنین اعمال ماده ٢٣۴ آیین‌نامه داخلی مجلس در هفته آتی در صحن علنی مجلس بودند تا با روشن شدن قصور هر کدام از مسئولان بتوانند ضرر و زیان مردم را جبران کنند. در این رابطه محسن علیزاده، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا می‌گوید: به‌زودی با تشکیل نشست تخصصی پیگیر وضعیت بازار بورس خواهیم بود و از طرفی خواهان اعلام وصول طرح تحقیق و تفحص از بورس نیز از سوی هیئت رئیسه مجلس هستیم.


با توجه به اظهارات روز گذشته امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نایب رئیس مجلس در صحن علنی روز گذشته و تأکید وی بر ضرورت گزارش‌دهی کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص آخرین وضعیت بازار سرمایه امید است با توجه به تداوم پیگیری‌ها به‌زودی خبرهای خوشی به سهام‌داران رسیده و اعتماد مردم به مسئولان احیا شود.


انتهای پیام/۴١۵١/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب