پرونده ترور محیطبان عباس میرزا کریمی به اداره آگاهی ارسال شد
به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، جمشید محبتخانی در نشست خبری پیش از ظهر امروز خود که در سالن همایشهای سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، ضمن اخطار به افرادی که در آستانه سال نو گونههای جانوری همچون سمندر لرستانی، لاکپشت و ... را برای فروش به شهرها میآورند، گفت: در اینجا به همه این افراد که گونههای جانوری را برای فروش به شهرها میآورند اخطار میدهم که امسال برخورد جدی با اینگونه موارد خواهد شد.
وی از شهروندان نیز خواست تا بهمنظور حفظ محیطزیست زیست ماهیهای قرمز خود را در محلهایی که دهیاریها و شهرداریها مشخص میکنند رهاسازی کنند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا در ارتباط با ترور محیطبان عباس میرزا کریمی که اواخر دی ماه امسال اتفاق افتاد، اظهار کرد: دو روز گذشته پرونده این مورد به پلیس آگاهی منتقل شده و موضوع در دست بررسی است و در صورتی که در هر مرحله از تحقیقات این پرونده به نتیجه برسد معاونت اجتماعی آن را رسانهای خواهد کرد.
محبتخانی در ادامه از طولانی بودن فرایند ثبتِ نام شهید برای محیطبانان در بنیاد شهید سخن به میان آورد و عنوان کرد: در سه سال و نیم اخیر پنج محیط بان شهید داشتیم که متأسفانه پرونده آنها همچنان در بنیاد شهید مفتوح است و نام شهید را هنوز نگرفتهاند.
وی تصریح کرد: متأسفانه حقوق برخی از این خانوادههای شهدا در حالیکه سرپرست خانوار را از دست دادهاند، نیز قطع شده است. ما و خانوادههای این شهدا بهشدت گلهمند هستیم و نمیدانیم چرا فرایند ثبتِ نام شهید برای محیط بانان تا این حد طولانی است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به اینکه ما پیگیر هستیم تا روز ولادت امام رضا (ع) بهعنوان روز محیط بان در تقویم رسمی کشور ثبت شود، گفت: دستور رییس جمهوری نیز در این خصوص دریافت شده و این موضوع درحالحاضر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درحال بررسی است.
محبتخانی همچنین به تصویب آییننامه اجرایی قانون حمایت از محیط بانان اشاره و اظهار کرد: یکی از بندهای خوب این آییننامه حمایت از همیاران طبیعت بود که در آن مشخص شد که این افراد در چه شرایطی میتوانند از حمایتهای بیمهای سازمان حفاظت محیط زیست استفاده کنند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در خصوص شرایط حمایتهای بیمهای از همیاران طبیعت گفت: اول آنکه تمامی همیاران طبیعت باید در سامانهای که برای این منظور درنظر گرفته شده ثبت نام و کارت همیار طبیعت دریافت کنند. پس از آن کلیه داوطلبان برای اطفای حریق و... باید تحت نظارت محیط زیست وارد منطقه شوند؛ یعنی آنطور نباشد که سرخود برای برخورد با متخلفان یا اطفای حریق وارد میدان شوند.
وی افزود: اگر چنین اتفاقی رخ دهد و داوطلبین بدون هماهنگی با محیط زیست اقدام کنند، تحت پوشش بیمهای سازمان نخواهند بود.
محبتخانی در ادامه در ارتباط با افزایش حقوق در سال آینده، اظهار کرد: یکی از مطالبات ما تأمین هزینههای جیره غذایی محیط بانان بود. امسال بودجهای حدود ۲ میلیارد تومان برای این منظور درنظر گرفته شده که البته تنها برای چند ماه کافی بود. این مشکل برای سال آینده حل شده و ماهانه ۴۵۰ هزار تومان برای جیره غذایی محیط بانان در نظر گرفته شده است همچنین مبالغ اضافهکار و مأموریتها نیز در سال آینده پرداخت خواهد شد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست همچنین با اشاره به تجهیزات کم و فرسوده محیطبانان در حوزه خودرو و موتورسیکلت گفت: تجهیزات خودرویی محیط بانان فرسوده و برای مسیرهای صعبالعبور محیطبانی نامناسب است. آرزوی ما این است که یک موتور یا خودروی تولید داخل جوابگوی مسیرهای سخت محیط بانی باشد اما کارآمدی لازم را ندارند.
وی در پایان گفت: باید موتور و خودروهای خاصی برای محیطبانان انتخاب شود که مناسب باشد و بتواند تا ۱۰ سال پاسخگوی نیازهای این حوزه باشد تا بیتالمال هم هدر نرود.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/