دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 اسفند 1399 - 17:21
قدیری ابیانه در گفت‌وگو با آنا:

عقب‌نشینی شورای حکام آژانس نتیجه موضع محکم مجلس و رهبری است/ ضرورت تهدید به خروج از ان.پی.تی در گام بعدی

دیپلمات و سفیر سابق ایران در مکزیک تصریح کرد که لغو صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین‌الملل انرژی اتمی نتیجه موضع محکم و منطقی مقام معظم رهبری و مصوبه مجلس شورای اسلامی بود.
کد خبر : 568941
_MID7263.jpg

به  گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا ، در نشست امروز شورای حکام سه کشور اروپایی امضاکننده برجام (انگلیس، فرانسه و آلمان) با اشاره به تفاهم ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کردند که صدور قطعنامه علیه ایران را متوقف می‌کنند.


تروئیکای اروپایی امضاکننده برجام پس از امتناع از صدور قطعنامه انتقادی علیه ایران در شورای حکام آژانس اتمی یک بیانیه مشترک صادر کردند.


سه کشور اروپایی در آغاز این بیانیه با ادعای پایبندی کامل به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تأکید کردند که این توافق، در صورت اجرایی شدن در راستای تأمین منافع امنیتی همه طرف‌ها است.


تروئیکای اروپایی در ادامه این بیانیه، مدعی شدند که همچنان از نقض ادامه‌دار تعهدات هسته‌ای ایران در ماه‌های اخیر به‌خصوص گام‌های تنش‌آمیز برداشته‌شده از سوی این کشور از تاریخ نوامبر ۲۰۲۰ نگران هستیم.


شورای حکام آژانس


 


 


در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: اعلامیه ایران مبنی بر اینکه دیگر اجازه اجرای ترتیبات نظارتی مرتبط با برجام را نخواهد داد و اجرای پروتکل الحاقی را متوقف خواهد کرد، جای نگرانی ویژه دارد. این اقدام اطمینان یافتن از صلح‌آمیز ماندن فعالیت‌های ایران را برای جامعه بین‌المللی دشوارتر خواهد کرد.


در همین راستا سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در توضیح تحول امروز در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: با تلاش‌های فشرده دیپلماتیک در تهران، وین و پایتخت‌های همه اعضای شورای حکام و به‌ویژه سه کشور اروپایی و همچنین همراهی چین و روسیه، طرح قطعنامه منتفی شد.


وی افزود: تحول امروز می‌تواند مسیر دیپلماسی را که ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باز کرده‌اند، حفظ و زمینه را برای اجرای کامل تعهدات از سوی تمامی طرف‌های برجام فراهم کند.


سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: ایران امیدوار است طرف‌های مشارکت‌کننده در برجام بتوانند با استفاده از این فرصت و با همکاری جدی، اجرای کامل برجام از سوی همه را تضمین کنند.


در همین ارتباط، محمدحسن قدیری ابیانه، کارشناس روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با آنا تصریح کرد که عقب‌نشینی شورای حکام آژانس بین‌الملل انرژی اتمی و لغو صدور قطعنامه علیه ایران یک پیروزی برای مردم ایران است و تحقق آن‌هم به دلیل مواضع خردمندانه مقام معظم رهبری و مصوبه منطقی و محکم مجلس شورای اسلامی است.


قدیری ابیانه ادامه داد که اروپایی‌ها با پیشنهاد صدور قطعنامه علیه ایران به شورای حکام می‌خواستند دولت ایران را وادار به عقب‌نشینی کنند غافل از اینکه دولت حتی اگر بخواهد عقب‌نشینی کند به خاطر مصوبه مجلس شورای اسلامی و مواضع رهبری نمی‌تواند. حتی اگر دولت این کار را بکند کلاً نظارت‌های آژانس بین‌المللی با ایران دچار مشکل می‌شود.


گفتگو با محمدحسن قدیری ابیانه سفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک


در گام بعدی ایران باید تهدید به خروج از ان.پی.تی کند


وی تأکید کرد: من این عقب‌نشینی شورای حکام را نتیجه موضع انقلابی دولت نمی‌دانم بلکه نتیجه موضع انقلابی مجلس و رهبری می‌دانم و معتقد هستم که تهدید ما از عدم عمل به پروتکل الحاقی باید جدی‌تر شود. ما باید به آژانس بین‌المللی اعلام کنیم که کوچک‌ترین حرکتی علیه منافع ایران باعث می‌شود که تهران از کلیت پیمان عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای (ان.پی.تی) خارج بشود.




بیشتر بخوانید:


ایران در مورد برنامه هسته‌ای با آژانس بین المللی انرژی اتمی شفاف باشد


روحانی در گفتگو با مکرون: شورای حکام موجب پیچیده شدن وضعیت جاری نشود




این دیپلمات باتجربه ادامه داد: به هر حال ان.پی.تی یک تعهد محکم بین‌المللی بین آژانس انرژی اتمی و اعضا است. همه کشورهای عضو باید به آن متعهد باشند. ایران هم وفق مقررات آژانس عضوی از ان.پی.تی است و به همین دلیل اجازه بازدید از مراکز هسته‌ای ایران را به بازرسان آژانس داده است اما آن‌ها که باید همه نوع حمایتی از تهران در جهت برخورداری از مواهب صلح‌آمیز هسته‌ای می‌کردند این کار را عملی نساختند. یک‌جانبه عمل کردند و نه‌تنها از برخورداری ایران از مواهب صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای حمایت نکردند بلکه عملاً هم اعضا هم آژانس ایران را تحت‌فشار قرار دادند.



وقتی ایران به آژانس می‌گوید که از تأسیسات و زرادخانه‌های اتمی اسرائیل هم بازرسی کنند آژانس پاسخ می‌دهد که اسرائیل عضو ان. پی.تی نیست و آن‌ها نمی‌توانند بازرسی کنند



قدیری ابیانه افزود: بیشترین بازدیدهای نظارتی چه قبل از برجام چه بعد از برجام از ایران صورت گرفته است. این‌همه فشار علیرغم این است که غربی‌ها می‌دانند ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست. این‌طور نیست که ندانند آن‌ها اطمینان دارند که ایران به دنبال دستیابی به سلاح اتمی نیست منتهی می‌خواهند برای اینکه در زمان مقتضی به ایران ضربه بزنند آن را بهانه اعمال فشار کنند و بتوانند اقدام به بازرسی از مراکزی کنند که اصلاً ربطی به انرژی هسته‌ای ندارد.


وی با تأسف از رویکرد دوگانه آژانس ادامه داد: این در حالی است که گفته می‌شود رژیم صهیونیستی 400 کلاهک و بمب هسته‌ای دارد و وقتی ایران به آژانس می‌گوید که از تأسیسات و زرادخانه‌های اتمی اسرائیل هم بازرسی کنند آژانس پاسخ می‌دهد که اسرائیل عضو ان. پی.تی نیست و آن‌ها نمی‌توانند بازرسی کنند یعنی عضو نبودن در پیمانی مهم مانند ان. پی.تی امتیاز دارد و عضو بودن امتیاز ندارد.


دولت باید قاطعانه‌تر در مقابل زورگویی‌ها بایستد


قدیری ابیانه تأکید کرد: لذا سیاست تهدید به خروج از ان.پی.تی را ما باید بکار بگیریم که البته از دولت فعلی اراده چنین تهدیدی مشاهده نمی‌شود. متأسفانه این دولت در مذاکرات بین‌المللی فقط تسلیم شدن و فشارپذیری و تن دادن به خواسته‌های بیگانگان را بلد است و نمی‌تواند امتیازی در مقابل امتیازات داده‌شده بگیرد. لذا باید امیدوارم باشیم که مردم در انتخاب ریاست جمهوری سال 1400 اشتباه گذشته را تکرار نکنند و به کسی رأی بدهند که مرعوب و مجذوب دشمن نباشد، زبان بین‌الملل را بفهمد و تسلیم دشمن نشود. متأسفانه این دولت ادعا می‌کرد که زبان بین‌المللی و مذاکره را بلد است درحالی‌که نشان داد  ابتدایی‌ترین ضروریات در مذاکرات بین‌الملل را هم یا بلد نیست یا نمی‌خواهد استفاده کند و نتیجه آن تابحال چیزی نبوده به‌جز ضربه خوردن کشور و مردم براثر سیاست‌های غلط دولت فعلی در ایران.


قدیری ابیانه این‌گونه ادامه داد که بیایید دعا کنیم در این مدت باقی‌مانده از دوره دولت فعلی خرابکاری بیشتری در روابط بین‌الملل صورت نگیرد.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب