دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1399 - 16:33

آیا می‌توان قرص‌ها را با آبمیوه، چای یا شیر مصرف کرد؟

یک متخصص تغذیه درباره مصرف قرص‌ها به همراه نوشیدنی‌های غیر آب مثل آبمیوه، چای یا شیر و مضرات این کار توضیح داد.
کد خبر : 568274
156855303.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه گفت: بعضی افراد بر خلاف توصیه‌های فراوان متخصصان تغذیه مبنی بر نوشیدن آب کافی در طول شبانه روز؛ متاسفانه نه تنها به این توصیه توجهی نمی‌کنند بلکه در مصرف آب به همراه قرص بی توجهی می‌کنند.


برخی افراد هم سعی می‌کنند قرص را بدون نوشیدن آب مصرف کنند. این افراد قرص را با بزاق دهان خود استفاده می‌کنند که کار بسیار اشتباهی است و باعث می‌شود قرص بلعیده نشود. در واقع مصرف قرص بدون مصرف آب باعث می‌شود با دیواره‌های سیستم گوارشی قبل از معده آغشته شود که آسیب به حلق و نواحی مری را ایجاد می‌کند.


او  افزود: همه قرص‌ها دارای مواد شیمیایی هستند که اگر با مقادیر کافی آب مصرف نشوند؛ می‌توانند مشکلاتی در نواحی حلق، دهان و مری را ایجاد کنند. برخی افراد هم قرص را با چای، آبمیوه، دوغ یا شیر مصرف می‌کنند. نکته مهم این است که در آبمیوه، چای، دوغ یا نوشابه‌ها موادی ممکن است وجود داشته باشد که با مواد شیمیایی تشکیل دهنده قرص واکنش نشان دهند.


این مشاور تغذیه بیان کرد: در واقع بسیاری از مواد موجود در آبمیوه ممکن است با خود قرص واکنش دهند یا اثر آن را ازبین ببرند. به عنوان مثال خوردن برخی آنتی بیوتیک‌ها با شیر یا آبمیوه‌های ترش به خاطر اسیدی بودن؛ خاصیت درمانی آنتی بیوتیک را تضعیف می‌کند چرا که ساختار آن دارو مورد تخریب قرارگرفته است.


اولیایی گفت: ممکن است حرارت چای داغ به دارو آسیب برساند یا در بعضی موارد، کافئین موجود در چای باعث تخریب دارو شود. همچنین گریپ فروت به علت مهار آنزیم تجزیه کننده دارو‌ها باعث کاهش سرعت متابولیسم می‌شود. برخی از دارو‌ها که گریپ فروت نباید با آن‌ها مصرف کنیم می‌توان به دارو‌های ضدکلسترول، کاهش دهنده فشار خون و بیماری‌های اعصاب و روان اشاره کرد.


این مشاور تغذیه مطرح کرد: برخی نوشیدنی‌ها مانند نوشابه‌های الکلی، آبمیوه‌های حاوی موز و آب آناناس سبب کاهش اثر دارو‌های کاهنده فشار خون می‌شوند. همچنین دمنوش حاوی شیرین بیان هم باعث کاهش قدرت اثر دارو می‌شود.


اولیایی در پایان تصریح کرد: با توجه به این موضوع که افراد اثر محتوای آبمیوه، شیر یا هر نوشیدنی دیگر غیر از آب را بر موادتشکیل دهنده دارو نمی‌دانیم؛ بنابراین بهتر است برای مصرف قرص‌ها فقط از آب استفاده کنیم تا بتواند اثر موثر خود را بر معده اعمال کند.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب