محصولات دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد/ اپلیکیشن موبایلی ویژه دانشجویان
به گزارش خبرنگار گروه داشنگاه خبرگزاری آنا، دکتر حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جریان بازدید از واحد مشهد، از دو محصول مهم این واحد، مینی کامپیوتر و دانشگاه بانک دیدن کرد. میرزاده همچنین در این سفر به مخترعین این دو محصول اجازه داد تا محصولات خود را در پنجمین جلسه امور پایش استانهای دانشگاه آزاد اسلامی معرفی کنند.
سعید طوسیزاده، معاون پژوهشی واحد مشهد و مخترع این دو محصول درباره ایده ساخت مینی کامپیوتر واحد مشهد گفت: «حدود 8 ماه پیش برنامهریزی و طراحی مادربورد را انجام دادیم. یکی از قابلیتهای طراحی این مینی کامپیوتر، قابلیت کم مصرف بودن آن است که این کار با بازدهی بالایی همراه است. بعنی به نوعی مصرف برق آن در بدبینانهترین نگاه 10 وات است. این مقدار مصرف در برابر کامپیوترهای معمولی که بیش از200 تا 250 وات برق مصرف میکند قابل ملاحظه است و از طرفی این موضوع به نفع محیط زیست، خواهد بود.»
او در ادامه گفت: «دو سیستم عامل پرکاربرد برای این مینی کامپیوتر طراحی شده است که بر روی آن نصب میشود. این دو سیستم عامل یکی سیستم عامل اندروید است و دیگری سیستم عامل ویندوز هستند. البته در طرحهای آینده برای ios هم برنامههایی را در نظر داریم که امیدوارم بتوانیم در این زمینه موفق باشیم.»
طوسی زاده درباره تفاوت این مینی کامپیوتر با کامپیوترهای دیگر گفت: «این دستگاه از لحاظ ابعاد بسیار کوچک است و مصرف برق بسیار مناسبی هم دارد. اما از جهات کاربردی کاملا مشابه کامپیوترهای معمولی در بازار است. شاید ابعاد این مینی کامپیوتر باعث شود تا ایرادی که برای کیس کامپیوترهای معمولی از لحاظ فضایی در ادارات و منازل گرفته میشود، برطرف شود.»
او ادامه داد: «یکی از مزیتهای خیلی خوب این دستگاه این است که فن ندارد. بدین معنا که نیازی به cpu فن ندارد و در واقع هیچ فنی برای خنک کردن این دستگاه استفاده نشده است.»
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد درباره حمایتهای دانشگاه آزاد اسلامی از این دستگاه گفت: «خوشبختانه دانشگاه آزاد به خوبی از این دستگاه حمایت کرده است. حتی درباره بازار فروش هم اقداماتی انجام داده است. تا جایی که دکتر میرزاده در سفر به مشهد، با دید خوبی که نسبت به اقدامات پژوهشی دارد، این فرصت را در اختیار ما قرار داد تا این محصول را در پنجمین جلسه پایش امور استانهای دانشگاه آزاد اسلامی به دیگر استانها معرفی کنیم تا فرصت بازار برای این محصول به وجود آید.»
او در ادامه بیان کرد: «این محصول در خارج از کشور هم به فروش رسیده که این امر نشان دهنده توانمندی بالا و قابل اعتماد بودن این محصول است.»
طوسی زاده ادامه داد: «این دستگاه در آزمایشگاه ها و ادارات میتوان مورد استفاده قرار گیرد و کارمندان و محققان به راحتی میتوانند از آن استفاده کنند.»
او افزود: «برای بازار این محصول در کشور، طبق برنامهریزی که داشتهایم، قصد داریم مدتی آن را دراختیار بخشهای آیتی ارگانها و سازمانها قرار دهیم تا این محصول را مورد سنجش قرار دهند و نتایج را به ما اعلام کنند. این کار برای این امر صورت میگیرد که شاید به دلیل طراحی اولیهای که انجام شده است، برای بعضی از ارگانها مناسب نباشد و خواستار تغییر بخشی از این محصول باشند و ما متناسب با خواسته آنها میتوانیم تولیدمان را تغییر دهیم.»
معاون پژوهشی واحد مشهد درباره محصولات تجاری شده و شرکتهای دانشبنیان واحد مشهد افزود: «تاکنون 3 محصول در دانشگاه آزاد اسلامی تجاریسازی شده و در بازار عرضه شده است. همچنین 4 شرکت دانش بنیان در واحد مشهد وجود دارد و مشغول به فعالیت هستند.»
او در ادامه درباره سامانه موبایل واحد مشهد گفت: «سامانه موبایل واحد مشهد که با نام دانشگاه همراه عرضه میشود، اپلیکیشنی طراحی شده با سیستم عامل اندروید ( IOS) است که در اختیار دانشجویان قرار گرفته است. دانشجویان از طریق این سامانه میتوانند از نحوه برگزاری کلاسها، از معدل و نمرات و دیگر اقداماتی که دانشجو برای مراجعه حضوری و یا مراجعه به سایت دارد را احتیاج دارد، مطلع شوند.»
انتهای پیام/