دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 اسفند 1399 - 00:12
افشارمند در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

رهایی و درمان 40 مصرف‌کننده مواد محرک و مخدر از بند اعتیاد/ «سرکه سیب ارگانیک» در پیشگیری و درمان کرونا مؤثر است؟

رئیس مرکز تحقیقات آسیب‌های اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر رهایی و درمان 40 مصرف‌کننده مواد محرک و مخدر را ازجمله فعالیت‌ها و دستاوردهای این مرکز تحقیقاتی برشمرد.
کد خبر : 565634
WhatsApp Image 2021-02-22 at 09.31.31.jpeg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ دانشگاه آزاد اسلامی در دهه ۸۰ بعد از حدود دو دهه فعالیت به این نتیجه رسید که اگر امور تحقیقاتی را به فعالیت‌های علمی خود اضافه نکند به برخی موفقیت‌ها نمی‌رسد و رسالت دانشگاه تحقق نمی‌یابد؛ بنابراین سال ۸۵ مجوز نخستین مرکز تحقیقاتی در زمینه آب به یکی از واحدهای دانشگاهی داده شد.


اکنون در مجموع بیش از ۲۰۰ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کنند. ۱۶۴ مرکز تحقیقاتی از این مراکز در زمینه‌های تحقیقاتی غیرپزشکی از جمله فنی، مهندسی، کشاورزی و ... و ۳۹ مرکز تحقیقاتی در زمینه پزشکی فعال هستند.


خبرنگار خبرگزاری آنا در ادامه معرفی مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی برای آشنایی بیشتر با فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های مرکز تحقیقات آسیب‌های اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر با زهره افشارمند رئیس این مرکز تحقیقاتی گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: مرکز تحقیقات آسیب‌های اجتماعی چگونه و چرا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر ایجاد شد؟


افشارمند: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات اغلب کشورها در عصر امروز، پدیده  سوءمصرف مواد است که به‌طور مستقیم و غیرمستقیم، کوتاه‌مدت و بلندمدت زندگی ساکنان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. روند آسیب‌های اجتماعی و تهدیدهای اجتماعی به‌ویژه اعتیاد در کشور رو به  رشد بوده به‌گونه‌ای که موجب یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های مسئولان کشور شده است.


اعتیاد علاوه‌بر اینکه خود یکی از آسیب‌های اجتماعی اصلی است، می‌توان آن را علت بسیاری از آسیب‌های اجتماعی دیگر مانند طلاق دانست. سال‌های اخیر تغییر الگوی مصرف مواد مخدر و افزایش شیوع سوءمصرف مت‌آمفتامین (شیشه) در کشور سبب ایجاد اختلالات روانی (یکی از عوارض جدی ناشی از مصرف این ماده محرک) شده و بیماران بستری در بیمارستان‌های روانی رو به فزونی است.



تحقیقاتی انجام شده که نشان می‌دهد مصرف سرکه سیب ارگانیک به‌صورت خوراکی و بخور در پیشگیری و درمان بیماری کرونا بسیار مؤثر بوده است.



اعتیاد به مواد تزریقی ازجمله هروئین و تزریقات مشترک نیز یکی از عوامل اصلی گسترش بیماری‌هایی مانند ایدز و هپاتیت است و زیان‌های اجتماعی، اقتصادی زیادی برای جامعه دارد. تأثیرات اعتیاد بر خانواده و صدمه‌ای که این بیماری اجتماعی به تمام اعضای خانواده می‌رساند و حتی قشر متفکر و تحصیلکرده نیز از این قاعده مستثنی نیستند، بسیار زیاد است؛ بنابر این دلایل، لزوم ایجاد مرکز تحقیقات سوءمصرف مواد و اختلالات رفتاری در دانشگاه بسیار حائز اهمیت بود.


آنا: چه مأموریت یا مأموریت‌هایی برای این مرکز تعریف شده و آیا اکنون در انجام مأموریت‌ها فعال است؟


افشارمند: رهایی و درمان افراد مصرف‌کننده مواد محرک و مخدر و خانواده‌ها از آتش ویرانگر اعتیاد، استفاده از روش درمانی DST با استفاده از شربت OT، ارتباط با سازمان مردم‌نهاد کنگره 60 و اجرای قوانین کنگره در مرکز درمانی دانشگاه آزاد، تربیت نیروی انسانی متخصص و محقق در زمینه اعتیاد، استفاده از توانمندی و ظرفیت اعضای هیئت علمی و تشکیل کارگروه‌های تخصصی تحقیقاتی در زمینه سوءمصرف مواد، ارائه راهکارهای مناسب برای کنترل سوءمصرف مواد و برگزاری وبینارهای تخصصی اعتیاد، پیشگیری و درمان از مهم‌ترین مأموریت‌های این مرکز است.


آنا: تاکنون چه فعالیت‌هایی در این مرکز تحقیقاتی صورت گرفته و دستاورد یا دستاوردهای ایجاد این مرکز از ابتدا تاکنون چه بوده است؟


افشارمند: چاپ سه کتاب در زمینه اعتیاد توسط مرحوم مسعود حاجی‌رسولی، چاپ دفترچه‌های آموزشی سبک فرزندپروری و اختلالات رفتاری فرزندان، انجام 6 طرح درون‌دانشگاهی و برون‌دانشگاهی تحقیقاتی در زمینه اعتیاد، ارتباط با سازمان مردم‌نهاد کنگره 60 و انعقاد تفاهم‌نامه همکاری در اجرای طرح‌های پژوهشی و گسترش کلینیک درمان اعتیاد در دانشگاه آزاد و رهایی و درمان بیش از 40 فرد مصرف‌کننده مواد محرک و مخدر برخی از فعالیت‌ها و دستاوردهای این مرکز هستند.


از دیگر فعالیت‌ها و دستاوردهای این مرکز می‌توان انجام طرح تحقیقاتی با عنوان مقایسه ساختار و عملکرد مغز معتادان مواد محرک و مخدر در ابتدای درمان به روش DST با افراد سالم با استفاده از نقشه‌برداری مغز FMRI، استفاده از توانمندی و ظرفیت اعضای هیئت علمی و تشکیل کارگروه‌های تخصصی تحقیقاتی در زمینه سوءمصرف مواد، ارتباطات با نهادها و ارگان‌های مرتبط درباره تدوین طرح جامع با اولویت کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی و برگزاری وبینارهای تخصصی اعتیاد و راهکارهای پیشگیرانه آن را نام برد.


آنا: تعامل نهادها و مراکز مربوط به این مرکز با شما چگونه بوده و آیا قرارداد و تفاهم‌نامه‌ای در زمینه‌های همکاری صورت گرفته است؟


افشارمند: انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان مردم‌نهاد کنگره 60 و استفاده روش درمانی DST برای درمان اعتیاد رهجویان کلینیک دانشگاه آزاد و انجام طرح‌های پژوهشی مشترک از طرف دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، قرارداد طرح تحقیقاتی در حیطه کاهش سوءمصرف مواد با سازمان مردم نهاد کنگره 60، ارتباط با ستاد مبارزه با مواد مخدر و اخذ طرح‌های پیشنهادی تحقیقاتی و پایان‌نامه‌های مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ازجمله تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای همکاری نهادهای مختلف با این مرکز هستند.


آنا: جایگاه پایان‌نامه‌های دانشجویی و طرح‌های پژوهشی استادان و اعضای هیئت علمی در این مرکز چگونه است؟


افشارمند: از بین استادان هئیت علمی، گروه‌های تخصصی تشکیل شده است که وظیفه هدایت دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقاطع  ارشد و دکتری را در  قالب موضوعات مربوط به مواد مخدر و روانگردان‌ها برعهده دارند.


آنا: فعالیت این مرکز را چگونه ارزیابی می‌کنید و آیا می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد تا دچار لغو مجوز نشود؟


افشارمند: فعالیت مرکز تحقیقات آسیب‌های اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر بسیار رو به پیشرفت بوده و این مرکز ظرفیت ایجاد مراکزی مشابه در سایر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را داراست و به همین علیت به‌عنوان دبیرخانه کنسرسیوم آسیب‌های اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی هم انتخاب شده است.


آنا: آیا در دوران کرونا مرکز تحقیقات شما موفق به تولید محصول در مبارزه با این ویروس شده است؟


افشارمند: تحقیقاتی انجام شده که نشان می‌دهد مصرف سرکه سیب ارگانیک به‌صورت خوراکی و بخور در پیشگیری و درمان بیماری کرونا بسیار مؤثر بوده که در صورت نیاز، شواهد، مدارک و اسناد آن که توسط کنگره 60 جمع‌آوری شده است، منتشر خواهد شد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب