دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 آذر 1394 - 10:26
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اسلام‌شهر:

بیکاری فقط 2.5 تا 3 درصد از علت اعتیاد است/ کاهش سن اعتیاد در کشور

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اسلامشهر گفت: متأسفانه ایران در مصرف مواد مخدر با رشد هشت درصدی به پیش می‌رود و تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد، بیکاری فقط 2.5 تا 3 درصد از علت اعتیاد در کشور است.
کد خبر : 51406

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مسعود حاجی‌رسولی در سمینار دانشجویی پیشگیری از اعتیاد که به همت دانشکده فنی و مهندسی و معاونت دانشجویی فرهنگی واحد همدان در سالن اجتماعات شهید عباس‌پور برگزار شد برگزار شد، اظهار کرد: براساس آمار سازمان جهانی بهداشت در دنیا چهار چالش بشریت را تهدید می‌کند که یکی از مهم‌ترین این چالش‌ها ایدز است.


وی با بیان اینکه تاکنون ایدز قابل درمان نبوده است اما راه‌های پیشگیری از آن زیاد است، گفت: ویروس خطرناک ایدز تاکنون جان ۵۰ میلیون نفر را گرفته است.


عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامشهر با توجه به علت خطرناک بودن این بیماری گفت: نداشتن علامت ظاهری در فرد ناقل بیماری یکی از دلایل خطرناک بودن آن است، چراکه حداقل زمان تشخیص ایدز به وسیله آزمایش‌ها چهار ماه زمان می‌برد.


وی با توجه به راه‌های ابتلا به این ویروس افزود: ارتباط جنسی محافظت نشده، تداخل خونی از طریق تزریق سرنگ مشترک و شیر مادر در مادران ایدزی از عوامل شیوع و ابتلا به ویروس ایدز است.


حاجی‌رسولی علل مشکلات اعتیاد در جامعه را یادآور شد و خاطرنشان کرد: عوامل اجتماعی، مؤثر‌ترین عامل در اعتیاد است که بی‌سرپرستی و بدسرپرستی، وجود فرد معتاد در خانواده، فراوانی مواد در محیط، بیکاری و فقر و ثروت زیاد از جمله عوامل ایجاد اعتیاد است.


عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامشهر با بیان اینکه یکی از عوامل اعتیاد، پرکاری است، اظهار کرد: بر اساس تحقیقات صورت گرفته رانندگان ماشین‌های سنگین در جاده‌ها بیشترین افراد مصرف‌کننده مواد مخدر هستند.


وی به بیان عوامل روانی مؤثر در اعتیاد پرداخت و گفت: اضطراب و افسردگی، پرخاشگری، کاهش تمرکز و توجه و عدم اعتماد به نفس و خودباوری از جمله عوامل روانی مؤثر در اعتیاد یک شخص است.


حاجی‎رسولی به عوامل محافظت‌کننده برای پیشگیری از اعتیاد در جامعه اشاره کرد و افزود: داشتن خانواده منطقی، کسب مهارت‌های زندگی قبل از فرزندآوری، کنترل خشم، مهارت حل مسئله و برقراری ارتباط با فرزندان از راه‌های پیشگیری از اعتیاد در خانواده‌هاست.


آلودگی محیط زیست، انفجار بی‌رویه جمعیت، ایدز وبیماریهای واگیردار و اعتیاد به مواد مخدر، چهار مشکل بزرگ بشریت از نظر سازمان بهداشت جهانی است که شناخت اعتیاد، پیشگیری و درمان آن در جامعه کنونی ایران ضروری و حیاتی است

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اسلامشهر گفت: تغذیه سالم، شیوه صحیح زندگی، آرامش روانی و عصبی و فعالیت‌های بدنی مناسب چهار پایه اصلی سلامت است.


حاجی رسولی افزود: آلودگی محیط زیست، انفجار بی‌رویه جمعیت، ایدز و بیماریهای واگیردار و اعتیاد به مواد مخدر، چهار مشکل بزرگ بشریت از نظر سازمان بهداشت جهانی است که شناخت اعتیاد، پیشگیری و درمان آن در جامعه کنونی ایران ضروری و حیاتی است.


وی آسیب‌های اجتماعی و ناهنجاری‌های رفتاری از جمله اعتیاد به سوء مصرف مواد مخدر را بد‌ترین حالت ممکن در جوامع امروز دانست چراکه باعث از هم پاشیدگی خانوادگی، خسارات اقتصادی به فرد وجامعه، خسارات معنوی به فرد وجامعه، افزایش جرم و جنایت می‌شود.


حاجی رسولی تاکید کرد: انسجام خانواده‌ها به عنوان مهم‌ترین عامل محافظت کننده در پیشگیری از اعتیاد است و برای پیشگیری از اعتیاد دو دسته عوامل محافظت کننده وعوامل تهدید کننده بایستی مورد توجه قرار گیرد که انسجام خانوادگی بزرگ‌ترین عامل محافظت کننده از آن است.


این عضو هیأت علمی واحد اسلامشهر از کاهش سن اعتیاد در کشور خبر داد و گفت: متاسفانه جمعیت جوان ایران با توجه به شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خود بیشتر از گذشته مستعد گرایش به اعتیاد شده است.


وی اعتیاد را معضلی دانست که پیر و جوان، زن و مرد، شاغل و بیکار، شهری و روستایی و... نمی‌شناسد و افزود: تهیه و توزیع مواد اعتیاد آور جدید مثل شیشه، اکس (اکستازی) و بسیاری از قرص‌های روانگردان دیگر، سهولت مصرف آن و ایجاد باورهای غلط در بین مردم (همچون اعتقاد بر چربی سوزی و کمک به کاهش وزن قرص‌های ریتالین و... که ریشهٔ آمفتامین دارند- بویژه در خانم‌ها، کمک به کاهش وزن فوری و شدید ورزشکاران در عین داشتن انرژی کافی برای تمرین، کمک به تمرکز بیشتر در مطالعه و بیداری در شبهای امتحان در دانش آموزان و دانشجویان و... بدون توجه به این نکته که داروهای مصرفی دارای آمفتامین و مت آمفتامین هستند که مادهٔ اصلی مواد محرک «شیشه» می‌باشند)، باعث شده که شیوع اعتیاد منوط به قشر خاصی نشود.
حاجی رسولی از ظهور شیوه‌های جدید استعمال مواد مخدر در کشور خبر داد و گفت: ده‌ها نوع شکلات، آدامس، خوشبو کنندهٔ دهان، پاستیل و تنقلات دیگری به بازارهای کشور رسوخ کرده‌اند که می‌تواند نوجوانان و کودکان را آلوده کرده و به تدریج مستعد اعتیاد کامل کند.


این مسئول جوانان را سرمایه‌های ملی و پرچم داران آیندهٔ کشور خواند و بر ایجاد و حفظ سلامت در بین جوانان و بویژه قشر تحصیلکرده و با استعداد جامعه تاکید کرد.


وی در خاتمه بر مسئولیت خطیر مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌ها در این زمینه تاکید کرد و گفت: مراکز آموزش عالی بایستی با تحقیق و پژوهش در زمینهٔ شناخت اعتیاد، پیشگیری و درمان آن، مراکزی علمی و مطمئن برای درمان و رهایی مردم از این بلای خانمانسوز است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب