دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مقاومت بالای بدن انسان‌های اولیه در برابر بیماری‌های ویروسی/ نئاندرتال‌ها به کرونا مبتلا نمی‌شدند

بررسی‌های محققان حاکی از آن است که ژن‌های بدن انسان‌های اولیه مقاومت بالایی در برابر بیماری‌های ویروسی مانند کرونا داشتند.
کد خبر : 565043
نئان 1.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از اینگجت، دانشمندان پس از مطالعه دقیق ژن‌ انسان‌های نخستین یا نئاندرتال‌ها اعلام کردند در صورتی‌که این نسل از بشر هنوز روی کره زمین بود، مقاومت بدنی بالایی در برابر ویروس کرونا داشت.


از همین رو در مناطقی از کره زمین که دی‌ان‌ای مردم شباهت بیشتری به نئاندرتال‌ها دارد در برابر ابتلا به ویروس کرونا مقاوم‌تر هستند. به‌عنوان مثال در کشورهای آفریقایی که میزان ژن مشترک بین مردم و انسان‌های اولیه بیشتر است، آمار ابتلا به کرونا نسبت به کشورهای آمریکای شمالی و اروپایی 20 درصد پایین است.


درحقیقت این مطالعه نشان می‌دهد اگرچه جهش‌های ژنتیکی در طول صدها سال گذشته تاکنون مقاومت بدن انسان را در برابر بسیاری از بیماری‌ها افزایش داده ولی از طرفی بشر امروزی نقاط ضعفی نیز نسبت به اجداد باستانی خود دارد. نئاندرتال‌ها دارای ژن‌هایی بودند که عملاً آسیب ویروسی کووید-19 را از بین می‌برد.


استوانته پاوو، پزشک متخصص در پروژه بررسی ژن‌های نئاندرتال‌ها گفت: «شگفت‌انگیز است که انسان‌های اولیه در برابر ویروس کرونا در خطر نبودند. این اکتشاف نشان می‌دهد که چرا بعضی از مردم پس از ابتلا به این بیماری بیشتر رنج می‌برند و بعضی کمتر.»


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب