کارگاههای تخصصی در اولین جشنواره ملی زبان اشاره ایرانی برگزار شد/ لزوم آشنایی با فرهنگ ناشنوا در واحد فرشتگان
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مراسم اختتامیه اولین جشنواره ملی زبان اشاره ایرانی همزمان با اولین سالگرد تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالملل فرشتگان با حضور سید محمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی بهصورت حضوری و مجازی عصر امروز در این واحد دانشگاهی برگزار شد.
مینو عالمی، دبیر اولین جشنواره ملی زبان اشاره ایرانی در این مراسم اظهار کرد: اولین جشنواره ملی زبان اشاره ایرانی به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالملل فرشتگان، انجمن خانواده ناشنوایان ایران و شبکه ملی سازمانهای مردمنهاد ناشنوایان ایران از تاریخ 4 آذر 1399، سالروز درگذشت مرحوم جبار باغچهبان تا 26 بهمن 1399، اولین سالگرد تأسیس واحد بینالملل فرشتگان برگزار شد.
برگزاری کارگاههای تخصصی آموزش زبان اشاره ایرانی در واحد فرشتگان
وی افزود: در این جشنواره، واحد بینالملل فرشتگان اقدام به برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی-تخصصی برای علاقهمندان در زمینه «زبان اشاره ایرانی» و «آشنایی با فرهنگ ناشنوا» کرده که ماحصل آن برگزاری 3 دوره آموزشی زبان اشاره ایرانی در سطح مقدماتی- 1 و یک کارگاه آشنایی با فرهنگ ناشنوا بوده است. البته با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا تمامی این دورهها در بستر مجازی برگزار شد.
برگزاری بخشهای مسابقات مترجمی زبان اشاره ایرانی و نمایشگاه آثار منتخب
دانشیار زبانشناسی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب بیان کرد: در بخش دورههای آموزشی زبان اشاره ایرانی مجموعاً تعداد 33 نفر و در بخش کارگاه آشنایی با فرهنگ ناشنوا 19 نفر شرکت کردند. علاوه بر ارائه دورههای آموزشی، این جشنواره شامل دو محور اصلی اعم از بخش مسابقات مترجمی زبان اشاره ایرانی مابین دو گروه از مترجمان شنوا و ناشنوا و بخش نمایشگاه آثار منتخب در دو حوزه آثار هنری و فناورانه مرتبط با زبان اشاره ایرانی بود.
ارسال 30 اثر در بخش مسابقات مترجمی زبان اشاره ایرانی
عالمی خاطرنشان کرد: در بخش مسابقات مترجمی زبان اشاره ایرانی، مجموعاً 30 نفر (از افراد ناشنوا و شنوا) با تهیه و ارسال ویدئو به زبان اشاره ایرانی، از متن و صوت ارائه شده توسط هیئت داوران با موضوع «مدیریت زمان» و «ارزشآفرینی» به دبیرخانه جشنواره شرکت کردند. از این تعداد، 13 نفر شامل 7 نفر ناشنوا و 6 نفر شنوا بالاترین میانگین امتیاز ارزیابی را از مجموع 18 داور مسابقات کسب کردند و به مرحله نهایی بخش مسابقات مترجمی همزمان راه یافتند. داوران این مسابقات شامل 5 نفر از هیئت داوران داخلی جشنواره شامل اساتید و مدرسان زبان اشاره ایرانی و مورد وثوق جامعه ناشنوا و 13 نفر از داوران مردمی مسلط به زبان اشاره شامل منتخب نمایندگان جامعه ناشنوا بودند.
وی ادامه داد: مسابقات نهایی مترجمی روز جمعه 24 بهمن 1399 از ساعت 9 تا 14 در تالار جبار باغچهبان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالملل فرشتگان بهصورت حضوری با تعداد 11 نفر، مجازی با تعداد دو نفر و با شرکت دبیر جشنواره، هیئت داوران و مسئولان واحد برگزار شد. در این بخش هر یک از فینالیستها بهطور جداگانه با مشاهده کلیپهای از قبل تهیه شده و یکسان برای مترجمان شنوا و متن ادبی از قبل آماده شده برای مترجمان ناشنوا در حضور داوران شرکت کرده و مورد ارزیابی قرار گرفتند. در نهایت با جمع امتیازهای اخذ شده در هر دو گروه، نفرات اول تا سوم مشخص شدند که امروز معرفی و مورد تقدیر قرار میگیرند.
ارسال 19 اثر در بخش نمایشگاه آثار منتخب
این استاد دانشگاه گفت: در بخش نمایشگاه آثار منتخب، از بین اثرهای دریافتی، 19 اثر پس از بررسیهای اولیه در مرحله نهایی برای هیئت داوران 15 نفره شامل منتخب واحد بینالملل فرشتگان، انجمن خانواده ناشنوایان ایران و شبکه ملی سازمانهای مردمنهاد ناشنوایان ایران ارسال شد که بر اساس امتیازهای داده شده توسط داوران، 6 اثر برتر بخش نمایشگاه شامل رتبههای اول تا سوم مشخص شدند و مورد تقدیر قرار میگیرند. (رتبه دوم مشترک بین 2 نفر و رتبه سوم مشترک بین 3 نفر است). همچنین نفرات اول هرکدام از دورههای آموزشی زبان اشاره ایرانی شامل 3 نفر که به تشخیص مدرسان مربوطه انتخاب شدهاند، لوح تقدیر و جایزه دریافت خواهند کرد.
تقدیر از 18 نفر برگزیده اولین جشنواره ملی زبان اشاره ایرانی
عالمی افزود: از 3 نوجوان نیز که در مسابقات مترجمی یا دورههای زبان اشاره ایرانی شرکت کرده بودند، تقدیر بهعمل خواهد آمد. همچنین به سایر فینالیستهای جشنواره مترجمی زبان اشاره، لوح تقدیر و بَج مخصوص جشنواره (نشان سینه) اهدا خواهد شد. بنابراین، در اولین جشنواره ملی زبان اشاره ایرانی، مجموعاً از 18 نفر از برگزیدگان جشنواره با لوح تقدیر، تندیس یادبود و جایزه نقدی تقدیر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: این جشنواره با همت و تلاش مجموعه 58 نفری از اساتید و کارکنان دانشگاه، مدیران، نمایندگان و داوران جامعه ناشنوا برگزار شد. از حامیان مادی و معنوی اولین جشنواره ملی زبان اشاره ایرانی بهویژه سازمان انرژی اتمی ایران، بنیاد ملی نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، انجمن خانواده ناشنوایان ایران، شبکه ملی سازمانهای مردمنهاد ناشنوایان ایران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، سازمان بهزیستی کشور و مرکز رشد واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی که با حمایتهای خود مقدمات شکلگیری چنین جشنواره تأثیرگزاری را در بین جامعه ناشنوا فراهم کردند، تشکر و قدردانی میکنم. امیدواریم با کسب تجربه و همت مضاعف در سالهای پیش رو، شاهد برگزاری برنامههایی متنوعتر و با شکوهتر برای ترویج فرهنگ و زبان اشاره ایرانی هموطنان ناشنوا باشیم.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/