دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 بهمن 1399 - 12:05
آنا بررسی می‌کند؛

حقوق و مزایای کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی در 2 سال اخیر چه تغییراتی داشته است؟

دانشگاه آزاد اسلامی در حالی با وجود مشکلات پیش رو و اوضاع فعلی کشور به فعالیت علمی، پژوهشی و فرهنگی خود ادامه می‌دهد که مدیران آن سعی در حل چالش‌ها و مشکلات دارند و معیشت کارکنان برای آنان اصلی ضروری است.
کد خبر : 563802

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع به لحاظ وظایفی که بر عهده دارد، یکی از مهم‌‌ترین ارکان هر سازمان است و مسئولیت برقراری نظام امور اداری و اجرای دقیق مقررات و ضوابط اداری و مالی را بر عهده دارد. به‌طور محوری، رسیدگی به امور کارکنان ازجمله استخدام، ارتقا، سیاست‌های رفاهی، وصول درآمدها و نظارت بر فعالیت قسمت‌های تابعه و عمدتاً تأمین نیازهای خدماتی و پشتیبانی دانشگاه و ارائه خط مشی‌های مناسب برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز تشکیلات مصوب و سایر ضوابط در این حوزه انجام می‌شود.


این معاونت در دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان حامی و پشتیبان همه حوزه‌های دانشگاه با هدف تأمین و بهبود امکانات مورد نیاز آنها عمل می‌کند تا ارکان دانشگاه منطبق و همسو با استراتژی‌ها و مأموریت‌های اساسی آن حرکت کنند. ایجاد هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای وظایف واحدهای تابعه و ارائه راهنمایی‌های لازم در موارد لزوم تعیین خط مشی اجرایی در امور اداری و مالی بر عهده این معاونت است.


ساختار گسترده مالی دانشگاه آزاد اسلامی و نیاز واحدهای دانشگاهی به ایجاد فضاهای آموزشی نقش این معاونت را در دانشگاه در مقایسه با سایر واحدهای آموزشی دولتی برجسته‌تر کرده است. حوزه معاونت اداری و مالی همواره در راستای ایجاد بستری مناسب برای پیشبرد اهداف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی تلاش کرده و با تأمین اعتبار برای نیازهای مالی، رفاهی استادان، کارکنان و دانشجویان سهم بسزایی در رشد و شکوفایی واحدهای دانشگاهی داشته است.


موضوع پراهمیت جایگاه کارکنان و اعضای هیئت علمی و رسیدگی به امور آنان مانند پرداخت دستمزد و حقوق و ... در دانشگاه آزاد اسلامی به‌تازگی درگیر حواشی شده و برخی در فضای مجازی مطالبی را مطرح کرده‌اند، این در حالی است که محمدمهدی فداکار، معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی در آخرین اظهارنظرهای خود در جمع دانشگاهیان در استان‌های مختلف ازجمله تسویه همه مطالبات معوقه بازنشستگان و کارکنان بازخرید دانشگاه تا پایان سال جاری، افزایش ۵۵ درصدی حق مرتبه اعضای هیئت علمی مطابق شیوه‌نامه، تمرکززدایی و تفویض اختیار به استان‌ها، انجام بیمه تکمیلی کارکنان و اعضای هیئت علمی، ارائه  خدمات مناسب و جدید به کارکنان، اصلاح آیین‌نامه حقوق و دستمزد و .... سخن گفته است.


خبرنگار آنا به‌منظور راستی‌آزمایی مطالب منتشرشده توسط برخی در فضای مجازی با چند نفر از رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی در مراکز استان با موضوع وضعیت حقوق و دستمزد و اوضاع واحدهای زیانده در دو سال اخیر و در دوره مدیریت جدید گفت‌وگو کرده است.


چالش‌های دانشگاه آزاد اسلامی در چشم‌اندازی ۵ ساله برطرف می‌شود


دکتر اسحاق رسولی


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل معتقد است که با فعالیت در حوزه واحدهای فناور، دانش‌بنیان و کارآفرینی در چشم‌اندازی ۵ ساله چالش‌های دانشگاه آزاد اسلامی برطرف می‌شود.


اسحاق رسولی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل در حل مشکل پرداخت حقوق و مزایای واحدهای دانشگاهی (کارکنان، استادان و ....) را تشریح کرده و می‌گوید: در استان اردبیل با زیان‌دهی برخی واحدها مواجه بودیم به‌طوری‌که در شهرستان‌های غیر از مرکز استان در پرداخت حقوق مشکل داشتند.


وی ادامه می‌دهد: با حمایت‌هایی که در دو سال گذشته توسط سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در دوره مدیریت جدید انجام شده است تا حدودی توانستیم به این وضعیت سامان بدهیم و در مقایسه با دو سال قبل، اقدامات خوبی برای رهایی از این وضعیت صورت گرفته است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل می‌افزاید: با حمایت‌های صورت‌گرفته در این مدت توانستیم حقوق‌ها را پرداخت کنیم و تاکنون مشکلی نداشته‌ایم؛ اما در مورد برخی از مطالبات مانند حق‌التدریس‌ها با هماهنگی‌هایی که از طریق سازمان مرکزی صورت گرفته است در حال پیگیری برای پرداخت این مطالبات هستیم.


رسولی اقدامات انجام‌شده در واحدهای استانی دانشگاه آزاد اسلامی را یادآور شده و بیان می‌کند: مدیریت هزینه، صرفه‌جویی، حذف هزینه‌های زائد و بالابردن بهره‌وری از اساسی‌ترین اقداماتی بوده که توسط رؤسای دانشگاه آزاد در استان‌ها پیگیری شده و به نتیجه رسیده است.


این مسئول اظهار می‌کند: با وجود محدودیت‌ها و خلأهای قانونی که وجود دارد؛ فعالیت‌هایی در حوزه درآمدهای غیرشهریه‌ای در حال انجام است که در میان‌مدت اثر خود را نشان می‌دهد. معتقدم با اقداماتی که در واحدهای فناور، حوزه دانش‌بنیان و فعالیت‌های کارآفرینی که در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی در حال انجام است در یک چشم‌انداز پنج‌ساله چالش‌های دانشگاه آزاد اسلامی برطرف می‌شود.


تکلیف طلب ۴۵ میلیارد تومانی استان گلستان از بنیاد شهید نامعلوم است


سید علی طاهری


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان در این‌باره به خبرنگار آنا می‌گوید: با توجه به افزایش شهریه که از گذشته به‌صورت اندک افزایش پیدا می‌کرد، توانایی واحدها در پرداخت بموقع حقوق و دستمزد و پرداخت حق‌التدریس استادان مناسب‌تر صورت می‌گیرد.


حجت‌الاسلام سید علی طاهری می‌افزاید: با توجه به افزایش شهریه٬ وضعیت زیان‌دهی واحدها در حال بهبود است؛ البته به‌نظر می‌رسد مبلغ ۱۲ درصد سهم سازمان مرکزی برای توسعه و اتمام کارهای عمرانی برای استان‌هایی که پروژه‌های نیمه‌تمام دارند، نیاز به تجدید نظر دارد.


وی اضافه می‌کند: در دوره مدیریت جدید درباره افزایش حق مسئولیت‌ها گام‌های مناسبی برداشته شده است؛ اما لازم است که درباره افزایش حقوق و دستمزد کارکنان و اعضای هیئت علمی، اقدامات مناسب‌تری انجام شود.


این مسئول بیان می‌کند: در استان گلستان، واحد مینودشت یکی از زیان‌ده‌ترین واحدها بود که با ادغام در واحد گنبدکاووس، مشکل پرداختی حقوق آن برطرف شد و کارمندان اضافه آن به واحد گنبدکاووس منتقل شدند تا مشکل کمبود کارمند این واحد دانشگاهی هم حل شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان می‌گوید: در دوره مدیرت دو سال اخیر دانشگاه بدهی حدود ۲۰ میلیارد تومانی واحدهای استان گلستان به بانک ملی با مدیریت سازمان مرکزی و تلاش همکاران حل شد؛ اما تکلیف طلب ۴۵ میلیارد تومانی واحدهای استان گلستان از بنیاد شهید همچنان نامعلوم است.


طاهری معتقد است که بخشنامه‌های بازنشستگی و بازخریدی و کاهش ۱۴۰ نفر از کارکنان و اعضای هیئت علمی استان گلستان، واحدهای دانشگاهی را چابک‌تر کرده است.


تمام دیون خود را به اعضای هیئت علمی، استادان و کارکنان پرداخت کرده‌ایم


ناصر حمیدی


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین در گفتگو با خبرنگار  آنا عنوان می‌کند: از زمانی که در این دانشگاه مشغول به فعالیت هستم، درآمدها خودگردان شده است و با این شرایط تمام حقوق و مزایای کارکنان و استادان را به‌صورت کامل حتی قبل از آغاز ماه بعد پرداخت کرده و هیچ مشکلی در این زمینه نداشته‌ایم.


ناصر حمیدی می‌افزاید: متأسفانه کرونا روی درآمدهای دانشگاه تأثیر گذاشته و مجبوریم با مردم کنار بیاییم؛ چراکه کسب‌وکارها دچار مشکل شده و صاحب کسب‌وکار، دانشجو یا والدین دانشجویان برای پرداخت شهریه دچار مشکل هستند.


وی می‌گوید: این موضوع موجب شده است درآمدی که روی آن حساب می‌کردیم، تحقق پیدا نکند؛ اما جزء محدود دانشگاه‌هایی هستیم که تمام دیون خود را به اعضای هیئت علمی، استادان و کارکنان به‌طور کامل پرداخت کرده‌ایم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین معتقد است: دکتر طهرانچی با سبک خاص مدیریتی در دانشگاه آزاد اسلامی هویت جدیدی در این دانشگاه ایجاد کرد که یک بخش آن به این موضوع برمی‌گردد که سامانه یکپارچه شناخت واحدها ایجاد شده و سازمان مرکزی دانشگاه از موجودی واحدهای دانشگاهی مطلع است.


حمیدی ادامه می‌دهد: این نقطه قوت سیستم مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی بوده و از شهریور ۹۹ که درآمدها خودگردان شده است، تمهیداتی اندیشیده شد که واحدهای ضعیف‌تر متضرر نشوند و از منابع دانشگاهی استفاده کنند و این سیستم موجب می‌شود هیچ واحدی در پرداخت ناتوان نباشد.


اولویت با پرداخت حقوق و مزایای کارکنان


وی یادآور می‌شود: با وجود اینکه درآمد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بابت برخی پرداخت‌های جانبی هزینه می‌شود و هزینه‌ نگهداری ساختمان‌ها و مکان‌های دانشگاه بالا رفته؛ اما با این‌ حال طبق بخشنامه سازمان مرکزی، اولویت با پرداخت حقوق و مزایای کارکنان و هزینه‌های جاری دانشگاه است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با آنا با اشاره به مجازی‌شدن آموزش در دانشگاه و تفکر کاهش هزینه‌ها به آنا می‌گوید: والدینی که احساس‌ می‌کنند به‌دلیل مجازی شدن دانشگاه آزاد اسلامی و حضورنیافتن دانشجویان هزینه‌ها پایین آمده است، اشتباه می‌کنند. باید به خانواده‌ها اطلاع‌رسانی شود که کلاس‌های مجازی تفاوتی با کلاس‌های حضوری ندارد و مجبوریم حقوق و مزایای کارکنان و اعضای هیئت علمی و استادان را پرداخت کنیم.


وضعیت رو به بهبود است


ابراهیم رحیمی


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری و شهرکرد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار می‌کند: به‌طور کلی با توجه به رکود مختصری که در سال‌های قبل در این استان با توجه به کاهش جمعیت دانشجو در برخی واحدها رخ داد؛ اما با همراهی مسئولان دانشگاه و مدیریت دکتر طهرانچی وضعیت پرداخت‌ها تاکنون مناسب بوده است.


ابراهیم رحیمی می‌افزاید:  با واگذاری مدیریت هزینه‌ها به استان‌ها اوضاع نسبتاً مطلوب‌تر شده و در مقایسه با دو سال قبل شیب کسری کمتر و در بعضی موارد متوقف و در حال اصلاح است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری و شهرکرد درباره اینکه مدیریت دانشگاه در دوره جدید تا چه حد توانسته در ساماندهی حقوق و مزایای کارکنان و اعضای هیئت علمی با توجه به شرایط دو سال اخیر موفق باشد، می‌گوید: تا رسیدن به وضع مطلوب زمان بیشتر نیاز است و فاصله وجود دارد؛ اما وضعیت رو به بهبود است.


به گزارش آنا با تمهیداتی که سال‌های اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی و در دوره مدیریت جدید برای خروج از مشکلات و معضلات پیش رو ازجمله زیاندهی برخی واحدهای دانشگاهی، پایین‌بودن حقوق و مزایای کارکنان و ... اندیشیده شده می‌توان متصور بود که با ساماندهی‌ها، سیاست‌ها و برنامه‌های اجرا و تعیین‌شده، ارائه تسهیلات جدید به استادان و کارکنان دانشگاه و دیگر تصمیمات به‌زودی وضعیت معیشتی کارکنان و اوضاع واحدهای دانشگاهی بهبود خواهد یافت.


انتهای پیام/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب