دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی:

وضعیت حقوق و دستمزد کارکنان و اعضای هیئت علمی بهبود می‌یابد/ اجرای طرح خروج از زیان‌دهی واحدهای دانشگاهی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی با بیان اینکه مسئولان برای افزایش حقوق و دستمزد کارکنان دغدغه دارند، عنوان کرد با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته اتفاقات خوبی در این حوزه رخ داده و وضع معیشتی کارکنان بهبود می‌یابد.
کد خبر : 562386
photo5925008660617081011.jpg

عزیز جوانپور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در حل مشکل پرداخت حقوق و مزایای واحدهای دانشگاهی (کارکنان، استادان و ....) را تشریح و اظهار کرد: حقوق و مزایای اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه باید متناسب با تورم باشد و با توجه به مشکلات مالی و وضعیت تورمی که در جامعه پیش آمده است، تنظیم شود.


وی افزود: ‌اینکه حقوق کارکنان دانشگاه ترمیم پیدا کند، امری بدیهی است و همه به این اعتقاد دارند و همگان در حال تلاش هستند که این حقوق ترمیم یابد، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان‌های دیگر ترمیم حقوق داشته‌اند؛ البته بسیاری از آنها بودجه دولتی دارند؛ اما قطعاً دانشگاه آزاد اسلامی هم باید منابع خودش را مشخص کرده و به این سمت حرکت کند.


مسئولان عالی دانشگاه دغدغه حقوق کارکنان را دارند


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی ادامه داد: اراده جدی دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر این مهم قرار دارد و به‌ویژه محمدمهدی فداکار معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی هم با جدیت و تلاش فراوان به‌دنبال این موضوع است و دغدغه حقوق کارکنان را دارند. به همین منظور برنامه‌ریزی‌ها در حال انجام است تا سال آینده اتفاقات خوبی در این حوزه رخ دهد و وضعیت معاش کارکنان و اعضای هیئت علمی بهبود یابد.


جوانپور خاطرنشان کرد: این کاملاً منطقی است که به افرادی که بیشتر تلاش می‌کنند، حقوق و مزایای بیشتر و به کسانی که کمتر تلاش می‌کنند، کمتر حقوق بدهیم؛ بنابراین کار درست این است که کارکنان به دو گروه الف و ب تقسیم‌بندی شوند، به این معنی که افزایش حقوق فقط برای کسانی داشته باشیم که بیشترین تلاش را می‌کنند.


وی اضافه کرد: حق مرتبه علمی باید برای استادانی که طرح پژوهشی به دانشگاه ارائه می‌دهند، تلاش‌ها و اقدامات مضاعف انجام می‌دهند، اختراعی دارند، پایان‌نامه دارند، تدریس می‌کنند و تمام کارها را برای دانشگاه انجام می‌دهند، بالا باشد و قطعاً این افراد باید از حقوق مکفی هم برخوردار باشند و با کسانی که هیچ تلاشی برای دانشگاه انجام نمی‌دهند و فقط وظیفه آموزشی را انجام می‌دهند در حقوق و مزایا تفاوت قائل شد که این موضوعات در حال بررسی است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی بیان کرد: در مرحله نخست افزایش حقوق مدیران را داشتیم که البته تعدادی مخالف بودند؛ اما طبیعتاً مدیرگروهی که تلاش مضاعف می‌کند، باید حق‌الزحمه بالایی داشته باشد.


جوانپور توضیح داد: در بحث هیئت علمی همه اعضا از حقوق و مزایای مساوی برخوردار هستند و حقوق یکسان دریافت می‌کنند؛ اما کسی که تلاش بیشتر می‌کند، باید تفاوت داشته باشد. برخی هستند که بیرون دانشگاه کار می‌کنند و شغل دوم دارند؛ اما آن فردی که در دانشگاه مدیریت می‌کند، از این موارد محروم است، کمتر می‌تواند درس بدهد و پایان‌نامه بردارد؛ آیا درست است که از حق مدیریت‌اش هم کم کنیم؟


وی یادآور شد: نگاه‌ها باید عوض شود؛ البته این یک بسته است و در کنار اینکه حقوق مدیران را افزایش می‌دهیم، حتماً باید برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی و کارکنان هم برنامه داشته باشیم، به‌ویژه آنهایی که بیشتر تلاش می‌کنند و برای دانشگاه دل می‌سوزانند و تلاش مضاعفی انجام می‌دهند، باید از پاداش مادی هم برخوردار باشند و در زندگی خودشان این تفاوت را احساس کنند.


اجرای طرح خروج از زیان‌دهی واحدهای دانشگاهی


رئیس واحد تبریز در پاسخ به این سؤال که در استان خودتان برای ساماندهی حقوق و مزایای کارکنان چه اقداماتی صورت گرفته و وضعیت واحدهای زیان‌ده در مقایسه با دو سال گذشته چگونه است؟ عنوان کرد: برای واحدهای زیان‌ده در حال اجرای طرح خروج از زیان‌دهی هستیم. طرح‌های اقتصادی، تبدیل به احسن املاک و مستغلات از محل فروش برخی از اموال مازاد، سرمایه‌گذاری و پرداخت بخشی از مطالبات و سر و سامان دادن به وضعیت دانشگاه‌ها ازجمله این برنامه‌هاست تا بتوانیم از این بحران عبور کنیم.


جوانپور ادامه داد: در همه شهرستان‌هایی که مشکل دارند در حال اجرای این برنامه هستیم و اکنون هم در حال تدوین برنامه پنج‌ساله دانشگاه هستیم تا بتوانیم تا سال 1404 روندی داشته باشیم که بتوانیم در کنار افزایش دانشجو و درآمدهای شهریه‌ای به درآمدهای غیرشهریه‌ای هم دسترسی پیدا کنیم. رفتن به سمت درآمدهای غیرشهریه‌ای جزء اولویت‌های کاری دانشگاه است تا بتواند بخشی از کمبود نقدینگی واحدهای دانشگاهی را جبران کند.


لزوم مشارکت کارکنان در فعالیت‌های دانشگاه


وی تأکید کرد: اعضای هیئت علمی و کارکنان باید در فعالیت‌های دانشگاه به‌ویژه در بخش درآمدهای غیرشهریه‌ای مشارکت داشته باشند و بدون مشارکت آنها، دانشگاه از این وضعیت خارج نخواهد شد. مانند دانشگاه‌های دولتی نیستیم که از دولت حقوق بگیریم. باید تلاش کنیم و با همدلی، وحدت، انسجام و هم‌فکری از این وضعیت بیرون بیاییم و این نیاز به همراهی و همدلی دارد. در غیر این‌صورت تشتّت، محکوم‌کردن یکدیگر، فضا را به حاشیه‌بردن و فرافکنی موجب می‌شود کارکنان و اعضای هیئت علمی ضرر ببینند.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب