دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

چک های قدیمی تا چه زمانی اعتبار دارد؟

پس از اعلام بانک مرکزی مبنی بر اصلاح روند صدور چک‌های جدید صیادی، مدت زمان اعتبار چک‌های سابق مورد سوال عموم جامعه واقع شده است.
کد خبر : 562345
y-3.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، پس از اعلام بانک مرکزی مبنی بر اصلاح روند صدور چک‌های جدید صیادی، مدت زمان اعتبار چک‌های سابق مورد سوال عموم جامعه واقع شده است. از این‌رو خبرگزاری آنا در مطلب پیش‌رو به این موضوع پرداخته است.


طبق صحبت‌های مقامات بانک مرکزی تا چهاردهم فروردین ۱۴۰۰ چک‌های قدیمی در تمامی بانک‌ها پذیرش خواهند شد اما از چهاردهم فروردین سال آتی چک‌های جدید در تمامی شعب نظام بانکی در اختیار متقاضیان قرار گرفته و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.


همچنین طبق اطلاعیه بانک مرکزی هم اکنون فعالان اقتصادی می‌توانند برای آشنایی با روال ثبت چک در سامانه صیاد، به طور اختیاری به ثبت اطلاعات چک‌ها در سامانه صیاد بپردازند تا در تجارت و نقل و انتقال چک از چهاردهم فروردین ۱۴۰۰ دچار مشکل نشوند.


«عبدالناصر همتی» در این رابطه می‌گوید قانون چک از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار است و مردم باید با آن ارتباط برقرار کنند طبق تصمیمات شورای پول و اعتبار باید تغییراتی در قانون چک اعمال می‌شد و بر همین مبنا، طبق ضرورت استفاده از اپلیکیشن مخصوص هر بانک، کسانی که طریقه استفاده از اپلیکیشن را نمی‌دانند می‌توانند به داخل بانک‌ها مراجعه نمایند.


به گفته وی گرچه تا این لحظه، استفاده از اپلیکیشن چک هنوز اجباری نیست، اما از ابتدای سال جدید، دارندگان چک ملزم و مجبور به استفاده از سامانه و اپلیکیشن صدور چک خواهند بود.


همتی در خصوص تسهیلات حمایتی بانک مرکزی برای کسب و کار‌های آسیب دیده از کرونا می‌افزاید بانک مرکزی حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان باعنوان تسهیلات حمایتی کسب وکار‌های آسیب دیده ازکرونا اختصاص داد که از این میزان حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان را بصورت وام یک میلیونی قرض الحسنه به سرپرستان خانوار یارانه بگیر تعلق دادیم، ​حدود ۸ هزار میلیارد تومان هم به ۳۷۰ هزار واحد صنفی یا مشاغل آسیب دیده از کرونا اختصاص یافت، حدود ۴ هزار میلیارد تومان هم برای ۱۹۰ هزار نفر تحت عنوان ودیعه مسکن تخصیص داده شده و انتظار می‌رود تا پایان سال جاری بخش قابل توجهی از ۷۵ هزار میلیارد تومان را درقالب عناوین گوناگون به مردم کمک کنیم و امیدواریم در آینده بتوانیم کمک‌های بیش‌تری به مردم داشته باشیم.


رئیس کل بانک مرکزی معتقد است یکی از نگرانی‌های بانک مرکزی، رشد نقدینگی در جامعه است، این رشد باید منطقی باشد نباید رشد‌های انفجاری در نقدینگی ایجاد شود اروپا و آمریکا در یکی دو سال اخیر با رشد نقدینگی حدوداً ۱۷ درصدی مواجه شده اند، اما ما سعی کرده ایم که از این نظر رشد منطقی داشته باشیم.


همتی با بیان اینکه رشد تورم کشور نزولی شده می‌گوید خوشبین هستم در دو سال آینده با تعدیل نرخ ارز و تعدیل شرایط سیاسی، به شرایط مطلوب و هدف تورمی نزدیک شویم.


به گفته وی به نظر بنده ما شرایط سخت اقتصادی را پشت سر گذاشته‌ایم و دیگر آن شرایط سخت باز نخواهد گشت و احتمال می‌رود که شرایط بهتری پیش رو داشته باشیم، زیرا در مذاکرات انجام شده حس می‌شود که شرایط بهتری پدید آید.


انتهای پیام/4133


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب