دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارگردان نمایش «ریبوت» در گفت‌وگو با آنا:

پتانسیل‌های تئاتر در دوره کنونی به گوشه‌ای پرتاب شده‌اند/ «تئاتر فجر» دورهمی دوستانه‌ای برای آینده کاری اهل تئاتر است

امیرحسین آژیر ارشد که با نمایش «ریبوت» به جشنواره فجر آمده است، گفت: هنرمندان تئاتر جزء اقشاری هستند که از خیلی جاها حمایت نمی‌شوند. خیلی از پتانسیل‌ها کنار می‌روند خصوصاً افرادی که می‌توانند موضوعات را به‌خوبی در هنر به تصویر بکشند.
کد خبر : 562235
a71ebaddc57a1bf54be9bcf6238c71d219036375.jpeg

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، جشنواره تئاتر فجر روز گذشته، 19 بهمن به پایان اجراهای خود رسید و قرار است امشب، 20 بهمن‌ماه با معرفی برترین‌ها، خاتمه‌ای بر دوره سی‌ونهم خود داشته باشد. این رویداد در دوره کرونا و محدودیت‌هایش برپا شد؛ اما بازهم توانست با حضور گروه‌های مختلفی از تهران و البته جذب تئاترهای برگزیده استانی، علاقه‌مندان به هنر نمایش را به سمت خود بکشاند.


نمایش «ریبوت» به کارگردانی امیرحسین آژیر ارشد از جمله آثار برگزیده استانی است که در شب آخر و از شهر مشهد در سالن مولوی به صحنه رفت و دوباره به شکل فیزیکی از مخاطبان پذیرایی کرد.


دگرگونی در «ریبوت» در کار نیست


آژیر ارشد درباره تجربه اجرای نمایش «ریبوت» در جشنواره تئاتر فجر گفت: ما به‌عنوان اثر برگزیده مشهد در جشنواره فجر حضور داشتیم. البته قبل‌تر این نمایش را در حوزه هنری مشهد به اجرای عمومی برده‌ام و خوشبختانه توانستم در جشنواره تئاتر فجر امسال نیز رقابت کنیم.


نمایش ریبوت


وی افزود: مجبور بودیم در جشنواره، تغییراتی در تیم بازیگری «ریبوت» داشته باشیم چرا که همه بازیگران قبلی در دسترس نبودند. ضمن اینکه در بخش فنی نیز تحولاتی داشتیم تا نمایش به‌روزتر شود. البته همه تغییرات جزئی است چون نمی‌خواستم معنا و مفهوم کلی اثرم را دگرگون کنم.



جامعه ما تحت تأثیر کروناست و هنرمندان نیز از لحاظ مالی و روحی تحت فشار هستند. ما نیز مثل دوستان حاضر در جشنواره تئاتر فجر سعی کردیم به سهم خودمان، چراغ تئاتر را روشن نگه داریم.



تلاش ما روشن نگه داشتن این چراغ است


این کارگردان با اشاره به اینکه همه بازیگران «ریبوت» از هنرمندان مشهد هستند گفت: داستان درباره یک دوئل است و افرادی که با توجه به تجربیات سابق و شرایط مالی، در یک دوئل قرار می‌گیرند. البته قبلاً برای اجرا در شهر مشهد آن را با محدودیت سنی به صحنه بردیم اما در تئاتر فجر از هر قشری می‌توانند به تماشای این اثر نمایشی بنشینند.


وی درباره فضای تئاتری امروز و نیز تلاش هنرمندان برای بقا در این وضعیت گفت: جامعه ما تحت تأثیر کروناست و هنرمندان نیز از لحاظ مالی و روحی تحت فشار هستند. ما هم مثل دوستان حاضر در جشنواره تئاتر فجر سعی کردیم به سهم خودمان، چراغ تئاتر را روشن نگه داریم.


حضور ما ادای دینی به هنر در وضعیت کرونایی است


آژیر ارشد اضافه کرد: من هم همچون خیلی‌ها یک سال است که تئاتری اجرا نکرده‌ام. خصوصاً هنرمندان تئاتر جزء اقشاری هستند که متأسفانه از خیلی جاها حمایت نمی‌شوند. خیلی از پتانسیل‌ها این گونه نیز به کنار می‌روند به‌ویژه افرادی که می‌توانند موضوعات را به‌خوبی در هنر نمایش طرح کنند و به تصویر بکشند.


نمایش ریبوت


این کارگردان این گونه عنوان کرد: به دلیل شرایطی که بر ما گذشته است خیلی به خود جشنواره تئاتر فجر فکر نمی‌کردم. درواقع می‌خواستم حتی به‌عنوان فردی کوچک، سهم خودم را در این اوضاع کرونایی برای این هنر انجام دهم.



هر سال نیروی جدید به جشنواره می‌آید که حرف‌ها و تکنیک‌های جدیدی رو می‌کند. جشنواره دورهمی دوستانه‌ای برای کسب اطلاعات، دریافت شیوه‌های جدید و رو به آینده تئاتر و گفت‌وگوی رودرروی هنرمندان است.



آینده تئاتر را در جشنواره جست‌وجو می‌کنیم


وی تأکید داشت: بالاخره هر دوره جشنواره نیز تاریخ انقضایی یک‌ساله دارد و هر سال نیروی جدید به جشنواره می‌آید که حرف‌ها و تکنیک‌های جدیدی رو می‌کند. جشنواره دورهمی دوستانه‌ای برای کسب اطلاعات، دریافت شیوه‌های جدید و رو به آینده تئاتر و گفت‌وگوی رودرروی هنرمندان است.


امیرحسین آژیر ارشد درباره آماده‌سازی نمایش خود برای حضور در جشنواره یادآور شد: ما تمرینات را تحت پروتکل‌ها سپری کردیم. چون اجرای عمومی هم رفته بود تقریباً آمادگی لازم را داشتیم. تمرین‌ها را فشرده و در دو ماه پشت سر گذاشتیم تا به جشنواره فجر برسیم.


لازم به ذکر است؛ نمایش «ریبوت» به نویسندگی و کارگردانی امیرحسین آژیر ارشد به‌عنوان نماینده از مشهد به بخش صحنه‌ای سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر راه یافته است. جلال شهبازنژاد، علی احمدی، مصطفی نظریان، آتنا شهیدی، نیلوفر پناهی، نگار حسین‌زاده و ... در این اثر نمایشی حضور دارند.


انتهای پیام /4143/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب