متأسفم کرمانشاه صدر رتبه بیکاری کشور را دارد/ اقتصاد کشور را به ریل برمیگردانیم
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور گفت: در سالهای پس از انقلاب، اقتصاد کشور بهواسطه تحریمها با مشکلاتی مواجه شد و برخی مشکلات متأسفانه امروز به یک بیماری مزمن اقتصادی تبدیل شده که حل آنها نیازمند اصلاحات ساختاری جدی است.
وی یادآور شد: باید به یاد داشت که رفع مشکلات اقتصادی فقط نیازمند راهکارهای اقتصادی نیست و راهکارهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی میطلبد و همه قوا و نهادها باید برای رفع این مشکلات همکاری کنند
وی از رفع مشکلات اقتصادی به عنوان یکی از مهمترین مؤلفههای اقتدار نظام یاد کرد و افزود: در نظامی که پشتوانه و قدرت آن مردم هستند باید به رفع مشکلات اقتصادی کشور توجه جدی شود.
جهانگیری با اشاره به رویکرد دولت در رفع مشکلات اقتصادی و رشد و توسعه اقتصاد گفت: تلاش ما در دولت یازدهم و دوازدهم بزرگتر شدن اقتصاد کشور بود و تلاش داشتیم در کنار آن نرخ تورم تکرقمی شده و نیز اشتغالزایی گسترده داشته باشیم.
وی افزود: برای رسیدن به این اهداف در کنار تعامل با دنیا که یکی از رویکردهای اقتصاد مقاومتی است، نیاز است که به توان داخلی هم اعتماد شود و باید به سمت دانشبنیان شدن اقتصاد هم حرکت کرد.
اقتصاد کشور را به ریل برمیگردانیم/ سیاستهایمان متناسبِ جنگ اقتصادی تغییر کرد
وی افزود: تمام اهداف اقتصادی را با تکیه بر چنین رویکردهایی پیگیری کردیم، اما متأسفانه در سه سال اخیر با دو پدیده تشدید تحریمها و شیوع کرونا مواجه شدیم که اقتصاد کشور را بهشدت تحت تأثیر قرار دارد.
جهانگیری گفت: تحریمهای اعمال شده علیه کشور در سه سال اخیر که خود آمریکاییها از آن بهعنوان جنگ اقتصادی علیه ایران یاد میکنند حقیقتاً فشارهای بسیاری به اقتصاد کشور وارد کرد و حقیقتاً این تحریمها باهدف فروپاشی نظام اعمال شد.
وی افزود: در همان سالهای اعمال تحریمها به دنبال راهکارهایی برای مقابله بااین تحریمها بودیم که متأسفانه شیوع کرونا ضربه ای دیگری بر اقتصاد ایران و حتی تمام جهان وارد کرد، بطوری که برخی کشورها حتی کاهش 20 درصدی رشد اقتصادی را تجربه کردند و اقتصاد ایران هم از این پدیده و معضل مصون نماند.
معاون اول رئیسجمهور تاکید کرد با توجه به این شرایط، سیاست های اقتصادی ما هم متناسب با این جنگ اقتصادی تغییر کرد و در سالهای اخیر حتی برخی تصمیمات گرفته شده خلاف سیاست های خود ما در ابتدای دولت یازدهم بود و تمام تلاش ما این بود که زندگی مردم دچار مختل نشود و حداقل معیشت مردم تامین شود.
وی به شکست سیاست فشار حداکثری آمریکا در مقابل ایران اشاره کرد و افزود: در سه سال اخیر که شدیدترین تحریمها علیه ملت ایران اعمال شد، هم خود آمریکایی و هم اروپایی ها و هم تمام دنیا متوجه شدند که سیاست فشار حداکثری در مقابل ملت عزتمند ایران شکست خورده است، اما آنقدر در داخل کشور با هم مشغولیم که این دستاورد بزرگ را که تحت راهکارهای دولت و سیاست های مدیریتی مقام معظم رهبری به دست آمده نادیده میگیریم.
جهانگیری تاکید کرد: در ماه های باقی مانده عمر دولت هم نشان میدهیم که این فشار حداکثری شکست خورده و در همین ماه های باقی مانده اقتصاد کشور را به ریل برمیگردانیم و آن را در ریل صحیح خودش قرار می دهیم.
جای تاسف است کرمانشاهِ پُرظرفیت در رتبه های اول بیکاری باشد
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با اشاره به پتانسیل های فراوان استان کرمانشاه گفت: جای تاسف است که استانی با چنین پتانسیل ها و موقعیت در رتبه های اول بیکاری کشور قرار داشته باشد.
جهانگیری گفت: متأسفانه این استان در کنار تمام مشکلاتی که دیگر استانها با آن دست و پنجه نرم می کند، حادثه بزرگی را هم پشت سرگذاشت و زلزله سال 96 خسارت های بسیاری به این استان وارد کرد.
وی افزود: خوشبختانه همت بزرگی در کشور و استان شکل گرفت و بازسازی مناطق زلزله زده با سرعت بسیار انجام شد و درکنار بازسازی امروز شاهد اجرای طرح های بزرگی در این استان هستیم که از جمله آن طرح راه اندازی یک پتروشیمی با سرمایه گذاری 545 میلیون دلاری است که میتواند مواد اولیه بسیاری واحدهای صنعتی استان را تولید کند.
جهانگیری تصریح کرد: پیدا کردن میادین گازی در استان و بهره برداری از آنها هم با سرمایه گذاری دو میلیارد دلاری در این استان در دستور کار قرار دارد که نوید خوبی برای آینده اقتصادی این استان است.
معاون اول رئیسجمهور بر لزوم راه اندازی و توسعه صنایع تبدیلی در استان کرمانشاه نیز تاکید کرد و افزود: باید متناسب با ظرفیت های کشاورزی استان تمام صنایع تبدیلی مورد نیاز در آن راه اندازی شود.
جهانگیری با بیان اینکه کشور توانایی خودکفایی در تولید شکر را دارد، گفت: یکی از محصولاتی که واردات بالایی دارد شکر است، درحالیکه به لحاظ تولید نیشکر و چغندرقند ظرفیت های خوبی در کشور داریم و باید پیگیر بهره برداری از این ظرفیت ها باشیم.
وی افزود: با توجه به پتانسیلهای استان کرمانشاه در بحث چغندرقند باید پیگیری جدیتری برای راهاندازی کارخانههای قند در این استان شود و در این زمینه حمایت لازم را خواهیم داشت.
وی تأکید کرد: برای رفع مشکلات منابع بانکی استان در پرداخت تسهیلات هم استاندار حتماً باید جلسه با رئیسکل بانک مرکزی داشته و برای رفع این مشکل هم حتماً کمک خواهیم کرد.
معاون اول رئیسجمهور به ظرفیتهای استان کرمانشاه در حوزه گردشگری هم اشاره کرد و افزود: کرونا خسارتهای فراوانی به این حوزه وارد کرد اما در این شرایط هم هیچ وقت گردشگری از اولویت کار ما خارج نمیشود و در این زمینه هم حمایتهای لازم را از استان خواهیم داشت.
جهانگیری به اجرایی نشدن پالایشگاه آناهیتا هم اشاره کرد و افزود: اگر قرارگاه خاتم (ص) محکم پایکار بیاید، مابقی سهامداران و دولت هم پایکار آمده و این پروژه راهاندازی میشود.
وی افزود: قرارگاه مجموعه توانمندی است و اگر پایکار بیاید و کار را تا 10 تا 15 درصد پیش ببرد قطعاً همه پایکار خواهند آمد و این پروژه از این حالت توقف خارج میشود و مردم کرمانشاه به حقی که سالها منتظر آن هستند، خواهند رسید.
وی به مزیت برتر استان در داشتن 330 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق اشاره کردوافزود: در شرایط بسیار سخت این مرزهای استان کرمانشاه بود که مشکلات کشور را حل میکرد، بهویژه مرز پرویز خان و باید از ظرفیت این مرزها بهخوبی بهره گرفت.
جهانگیری بر پیگیری ایجاد منطقه آزاد قصر شیرین هم تأکید کرد و افزود: دولت و مجلس این موضوع را تصویب کردند و دلیلی نیست که در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب نشود و امیدواریم راهاندازی این منطقه هم منشأ خیری برای استان شود.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/