دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 آذر 1394 - 19:02

معاون اجتماعی قوه قضائیه: تلاش می‌کنیم هر خانواده ایرانی یک وکیل داشته باشد

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: تلاش می‌کنیم هر خانواده ایرانی وکیلی داشته باشد که بتواند از ارشادات او استفاده کند. 
کد خبر : 56185

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی اسکودا، محمدباقر الفت در بیست‌ و پنجمین همایش سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران افزود: امروز تامین امنیت شغلی و حرفه ای همکاران در حوزه وکالت موضوع جدی است که در دستگاه قضایی و مجالسی که مسئولان دستگاه قضا دارند به طور جدی بحث می شود.


وی گفت: امروز وکلا صرف نظر از هویت موکلی و موضوع دعوی این امینت را دارند که در محاکم با آزادی از موکلان خود دفاع کنند البته رعایت چارچوب ها همیشه مورد انتظار مراجع بوده است اما در قوه قضائیه تلاش می‌شود فضایی ایجاد شود که وکلا فرصت دفاع داشته باشند.


الفت با بیان اینکه در ایران هیچ وکیل به دلیل دفاع آزادنه از موکل تحت تعقیب قرار نگرفته است افزود: این تضمین مهمی است که قوه قضائیه به وکلا داده است و قضات خود را ملزم به رعایت آن می دانند.


وی با بیان اینکه ما نیاز داریم وکلا امر وکالت را به صورت تخصصی انجام دهند گفت: اگر بخواهیم دادگاه امر قضاوت را تخصصی انجام دهد باید وکلا هم به صورت تخصصی عمل کنند.


الفت ادامه داد: ما انتظار داریم وکالت ها علمی باشد و رفتار وکلا حرفه ای باشد و از ارتباط های غیر شفاف با پرسنل دادگاه ها کاسته شود.


معاون اجتماعی قوه قضائیه با بیان اینکه بعضا شاهد کم لطفی به وکلا در محاکم هستیم گفت: موانعی که در مسیر اعمال حق دفاع وجود دارد مورد شمارش قرار گرفته و آنچه مربوط به این جلسه است معمولا تعارض وکلا و قضات در صحن محاکم است .


وی با بیان اینکه قوه قضائیه مسیری را طی می کند که وکلا بتوانند از موکلین دفاع و حق دفاع را رعایت کنند افزود: توصیه شده است که شخصیت وکلا در صحن محاکمات حفظ و دادرسی ها عادلانه، منصفانه و مودبانه برگزار شود.


الفت ادامه داد: قوه قضاییه قضات را الزام می کند که اظهارات وکیل را استماع و ثبت کند، تاکید قوه قضاییه این است که محاکمات همراه با حرمت وکلا باشد و به این ترتیب قصد داریم دغدغه های وکلا را کاهش دهیم.


وی گفت: انتظار داریم سطح آموزش در دادگاه و دادسرا بالاتر رود، تلاش می‌کنیم در آن مقطع حقوق دفاعی توسط قضات جوان رعایت و ذهنیت بد وکلا نسبت به حضور در دادسرا پاک شود.


الفت افزود: تلاش جدی در حال انجام است تا هموطنان را قانع کنیم برای هر نوع دعوی و اختلافات حقوقی به وکلا مراجعه کنند و هر خانواده ایرانی وکیلی داشته باشد که بتواند از ارشادات او استفاده کند.


معاون اجتماعی قوه قضائیه گفت: اگر بخواهیم تعداد دعاوی را کاهش دهیم باید افراد حقوقی را در دسترس مردم قرار دهیم و به آنها یاد بدهیم که با مشاوره وکیل با آرامش بیشتر زندگی خواهند کرد و هزینه های دعاوی آنان نیز کاهش خواهد یافت؛ ما برنامه هایی برای عملی کردن این امور داریم .


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب