«تئاتر فجر» را جشن خانوادگی بچههای نمایش میدانم/ در این شرایط سخت بازهم جامعه تئاتر زنده است
به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، جشنواره تئاتر فجر دوره سیونهم خود را از یازدهم بهمنماه کلید زد و با رونمایی از آثار نمایشی پذیرفته شده هماکنون به نیمههای برگزاری رسیده است. درحال حاضر این آثار در بخشهای مختلفی از جمله بخش رقابتی صحنهای روی صحنه هستند. ضمن اینکه یکی از نکات جالب جشنواره میزبانی از نمایشهایی برگزیده استانهای مختلف است و بدین شکل میتواند تابلویی از تجارب هنرمندان بومی مناطق کشور را پیش روی مخاطبان قرار دهد.
در این رابطه افشین محمودی، کارگردان نمایش «ناخوانده» و از آثار برگزیده استانی فارس که در جشنواره تئاتر فجر حضور یافته است به خبرنگار آنا گفت: من نمایش را قبلتر در شیراز هم به صحنه برده بودم و در جشنواره تئاتر استانی نیز چند جایزه اصلی را برده؛ در رقابتی هم که در جشنواره تئاتر فجر داشتهایم سعی کردم دستی به نمایش نزنم.
مو به مو مثل یک شعر میماند
وی افزود: فقط کمی رنگ دکور و لباس را عوض کردهام اما به نظرم چه محتوا و چه اجرا تغییری لازم نداشت چون متن، مو به مو درست شکل گرفته و مثل یک شعر میماند؛ بنابراین دست به متن نسخه اجرا شده قبلی نزدم درواقع دلم نیامد این را بکنم. مجبور شدیم یکی از بازیگران را عوض کنیم و با تمرین پرفشار نیز کار را به جشنواره رساندیم.
امیدوارم فعالان تئاتر و جوانها داوریها را مثل یک نقد بر تلاش تئاتریشان بدانند؛ امری که میتواند یک ارزیابی مجدد بر اندوخته تجربی یک ساله تئاتریها و گروههای نمایشی باشد. این فضا دست کمی از فضای آکادمیک ندارد.
محمودی درباره حضور این گروه تئاتر استانی در بخش رقابتی جشنواره فجر تأکید داشت: من نزدیک به 27 سال است که در این صحنه مشغول اجرای تئاتر هستم. شوق دیده شدن را بیشتر در سالهای ابتدایی داشتم و امروز سعی میکنم با آن عاشقی کنم. هرچند هنوز هم سعی میکنم در تئاتر کسب تجربه کنم.
کسی از دیده شدن بیشتر و رقابت در جشنواره تئاتر فجر بدش نمیآید
وی افزود: در دهه سوم کاری من در حوزه تئاتر، به جشنواره تئاتر فجر مثل محفل و جشنی برای دورهمی خانواده تئاتر نگاه میکنم؛ جایی که همه تئاتریها تجارب خود را باهم به اشتراک میگذارند. حتی در این شرایط سخت بازهم جامعه تئاتر زنده است.
کارگردان نمایش «ناخوانده» اشاره داشت: البته کسی از دیده شدن بیشتر و رقابت در جشنواره تئاتر فجر بدش نمیآید ولی بالاخره باید حال و هوای خاص آن را محترم بشماریم. این رویداد امری دلی است که بودنش را باید غنیمت شمرد.
این فضا دست کمی از فضای آکادمیک ندارد
محمودی اشاره داشت: امیدوارم فعالان تئاتر و جوانها داوریها را مثل یک نقد بر تلاش تئاتریشان بدانند؛ امری که میتواند یک ارزیابی مجدد بر اندوخته تجربی یک ساله تئاتریها و گروههای نمایشی باشد. این فضا دست کمی از فضای آکادمیک ندارد. من بعد از این همه سال بازهم خودم را دانشجوی تئاتر و جشنواره را مثل پایانترم تصور میکنم.
جشنواره فجر بالاخره برای ما یک اعتبار است و به آثار ارزش دوچندان میدهد و بر گیشه آینده آثاری که در جشنواره نیز حاضرند، میتواند تأثیر بگذارد. همین که به تئاتر فجر آمدهایم، یک سری تماشاگر را کنجکاو میکند که بیاید و کارها را ببند.
وی درباره آورده مالی نمایش «ناخوانده» نیز گفت: زمانی که این اثر را به اجرای عمومی بردم به کرونا خورد و نتوانست برگشت مالی برایم داشته باشد. حتی از جیب برای طراحی آن خرج کردم. امیدم به اجرای عمومی بود که متأسفانه بخاطر کرونا محقق نشد. امیدواریم بعد از جشنواره شرایط برای فعالیت مجدد گروهها فراهم شود.
هم به کارمان اعتبار میدهد و هم بر آینده کاریمان موثر است
افشین محمودی اینگونه اعتقاد داشت: جشنواره فجر بالاخره برای ما یک اعتبار است و به آثار ارزش دوچندان میدهد و بر گیشه آینده آثاری که در جشنواره نیز حاضرند، میتواند تأثیر بگذارد. همین که به تئاتر فجر آمدهایم، یک سری تماشاگر را کنجکاو میکند که بیاید و کارها را ببیند. اگر جایزه هم بگیریم که کارمان بهتر دیده میشود.
قابل ذکر است؛ «ناخوانده» به نویسندگی محمود ناظری و کارگردانی افشین محمودی روایتی اجتماعی از زندگی دانشجویی است و حضور مادر به عنوان مهمان ناخواندهای که نقبی به شرایط روز جامعه دارد ... .
شمسالآفاق شفیعی، ساغر سالاری و مهری منصوری از بازیگران این نمایش حاضر در بخش رقابتی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر هستند. این نمایش ساعت 17 پنجشنبه، 16 بهمن در تالار قشقایی مموعه تئاترشهر به صحنه میرود.
انتهای پیام /4143/
انتهای پیام/