راهاندازی اداره کل همکاریهای علمی و بینالملل در دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از ارومیه، عباس گنجی در حاشیه بازدید از ظرفیتهای بینالمللی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه اظهار کرد: اداره کل همکاریهای علمی و بینالملل در دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی و علی کوهیان بهعنوان مدیرکل این مجموعه معرفی شد.
وی با یادآوری پنج محور فعالیت معاونت بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: با توجه به اینکه مأموریت بینالمللی سه وزارتخانه آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و علوم پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توسط دانشگاه آزاد اسلامی انجام میشود برای فعالیت بینالمللی واحدهای دانشگاهی محور همکاریهای علمی و بینالملل، ضروری است.
قائم مقام معاونت بینالملل و دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: نخستین محور فعالیت این معاونت، اداره کل واحدهای برونمرزی توسط سازمان مرکزی است. دومین محور جذب و هدایت دانشجویان بوده که سه مأموریت جذب دانشجو، نظارتی، تطبیقی و امور کنسولی شامل میشود. سومین محور مهم خدمات فرهنگی و توانمندسازی و توجه به امور رفاهی بوده و آخرین محور محور پژوهش و تحقیق است.
گنجی تبیین کرد: در حوزه تعاملات بینالملل دانشگاهی در گذشته کاستیهایی وجود داشته و انتظار داریم واحدهای دانشگاهی در این حوزه فعالیت بیشتری داشته باشند که فعال شدن در دو محور آموزشهای تخصصی و کوتاهمدت و موضوع تعاملات دوجانبه میتواند به جذب دانشجوی خارجی کمک قابل توجهی داشته باشد.
تمرکززدایی برای افزایش نظارت و سیاستگذاری
وی خاطرنشان کرد: ساختار مناسبی در حوزه بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی تا سه سال پیش وجود نداشت و تمرکز بیش از اندازه در سازمان مرکزی وظیفه نظارتی و سیاستگذاری این سازمان را مختل کرده بود؛ بنابراین با تمرکززدایی از سازمان، کنسولی استان تهران و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات را مجزا کردیم و به همه واحدها اعلام شد در صورتی که بخش کنسولی واحد فعال شود، امکان جذب دانشجوی غیر ایرانی برای آن واحد دانشگاهی میسر خواهد بود.
قائممقام معاونت بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بزرگترین افتخار دانشگاه آزاد اسلامی استفاده از برکات معنوی یکمیلیون تومان هدیه یا کمک مادی امام خمینی(ره) بوده و اگر به آن افتخار نگاه کنیم، بقیه کارها برایمان آسان خواهد شد؛ چراکه سنگ بنای این تفکر و اندیشه حضرت امام خمینی(ره) است.
گنجی تشریح کرد: یکی از افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی در شرایطی که کشور سیل عظیم نزولی در حوزه دانشجو دارد، این است که از لحاظ دانشگاهی و دانشجویی با وجود موانع و مشکلات فراوان حتی بهتر از گذشته بازیابی و توسعهیافته و این نشان از کار باارزش همکاران واحدهای دانشگاهی دارد که توانستهاند اعتماد دانشجویان و اولیای دانشجویان را جلب کنند.
وی درباره اهتمام ویژه هیئت رئیسه دانشگاه و هیئت مؤسس به مسائل بینالملل در دانشگاه آزاد اسلامی توضیح داد: شورای سیاستگذاری و راهبردی حوزه بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی هر دو هفته یکبار با حضور هیئت رئیسه، دکتر طهرانچی، دکتر ولایتی و بعضی از افراد صاحبنظر تشکیل میشود که نشاندهنده دغدغهمندی آنان در این حوزه است.
راهکارهای افزایش جذب دانشجوی خارجی
قائممقام معاونت بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: این دانشگاه با یکمیلیون و 540 هزار دانشجو، نزدیک به 70 هزار استاد، 369 واحد دانشگاهی، 106 دانشکده پزشکی و پیراپزشکی، چهار واحد برونمرزی و علاوه بر آن 116 مرکز آموزش فنی و حرفهای ظرفیت بسیار بالایی دارد که ما را در آموزش عالی کشور مجهزتر و مصممتر میکند.
گنجی عنوان کرد: عصاره سه وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت دارد و در حوزه دانشبنیانها و مسائل دیگر هم تنه میزند به سایر بنیادها، معاونت علمی ریاست جمهوری و پارکهای فناوری.
قائممقام معاونت بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: در آذربایجان غربی به طراحی ساختار رشتههای موجود از دیدگاه گسترشی و پراکندگی جغرافیایی توجه خوبی شده و با توجه به ظرفیت مناسبی برای افزایش تعاملات بینالمللی بهویژه در دو محور آموزشهای تخصصی و کوتاهمدت و موضوع تعاملات دوجانبه که نیازمند برنامهریزی مناسب برای گسترش آن است، موجب میشود دانشجویان خارجی به ادامه تحصیل در این دانشگاه ترغیب شوند.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/