دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تابش:

تنوع تأمین ارز دغدغه‌ها را کم کرد/ سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان باید مردم‌نهاد باشد

رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان گفت: قبلاً باید منشأ ارز مشخص می‌شد اما حالا از طریق ارز اشخاص، تهاتر و سایر مباحث تأمین ارز می‌توان ارز صادراتی را تأمین کرد و به همین دلیل دغدغه در گمرک وجود ندارد و مشکل حل شده است.
کد خبر : 560122
1.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، عباس تابش، رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: استانداردها و شاخص‌های رعایت حقوق مصرف‌کنندگان در ایران با همه کشورهای دنیا متفاوت است و به‌طور معمول در دنیا خود کنترلی وجود دارد و سازمان‌های مردم‌نهاد و غیردولتی این کار را انجام می‌دهند اما در کشور ما این‌گونه نیست.


وی افزود: ما هم به دنبال این هستیم که با تقویت انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان کشور که یک انجمن دارای قانون و مصوب مجلس است این کار را انجام دهیم.


رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان همچنین با اشاره به شرایط انتخاب واحدهای نمونه ملی در زمینه رعایت حقوق مصرف‌کنندگان اضافه کرد: چند گزینه برای اهدای تندیس واحد نمونه حمایت از حقوق از مصرف‌کنندگان در کشور وجود دارد که این واحد در مرحله اول نباید پرونده شاکی مصرف‌کننده‌ای داشته باشد، نباید شاکی خصوصی داشته باشد و بدهی‌های ارزی، مالیاتی خود را پرداخت کرده باشد.


تابش گفت: شاخص‌های رعایت حقوق مصرف در کمیته فنی و شورای عالی سیاست‌گذاری اهدای تندیس بررسی و نهایی می‌شود که نماینده‌ای از وزارتخانه تعاون کار و رفاه اجتماعی، بانک مرکزی و اتاق ایران در این کمیته‌ها حضور دارند و شرایط شرکت‌ها را از نظر تخصصی بررسی و ارزیابی کرده و رأی می‌دهند که در نهایت تندیس به واحدهای نمونه اهدا می‌شود.


تابش با بیان اینکه مردم نماد قیمت را در سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان می‌بینند و حق دارند که از ما مطالبه کنند اما باید توجه داشته باشند که سازمان حمایت در حلقه آخر قرار دارد گفت: وقتی متغیرهای کلان اقتصادی تغییر پیدا می‌کنند به‌طور قطع قیمت تمام شده نیز تغییر پیدا خواهد کرد.


وی افزود: دستگاه‌های مختلفی در داخل کشور از جمله وزارت امور خارجه، بانک مرکزی برای هماهنگی واردات کالاهای مورد نیاز و یا تولید اقلام کالایی در داخل با هم مرتبط هستند تا کالا به دست مصرف‌کننده برسد و در نهایت سازمان صمت رصد قیمت این کالاها را در کف بازار انجام دهد.


رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: در صورتی که کالا به‌موقع و به هر دلیل عمدی یا سهوی توسط هر کدام از این دستگاه‌ها تهیه نشود، به‌طور قطع در حلقه آخر با مشکل مواجه خواهیم شد.


وی با بیان اینکه باید منشأ ارز مشخص باشد اظهار کرد: پیش از این باید ارز را از بانک مرکزی تهیه می‌کردیم اما از چهار ماه گذشته تا امروز در خصوص کالاهای اساسی گشایشی که ایجاد شده، وضعیت تأمین ارز در کل کشور خیلی بهتر شده است.


تابش ادامه داد: پیش از این باید منشأ ارز مشخص می‌شد اما الآن از طریق ارز اشخاص، تهاتر و سایر مباحث تأمین ارز می‌توان ارز صادراتی را تأمین کرد و به همین دلیل دغدغه در گمرک وجود ندارد و مشکل حل شده است.


وی با اشاره به اینکه بروکراسی اداری در زمان شیوع کرونا دیگر معنایی ندارد تأکید کرد: امروز همه بخش‌ها به خدمات الکترونیکی لازم مجهز شده‌اند و نباید بروکراسی اداری وجود داشته باشد.


رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان تصریح کرد: هر چه فرآیند جمع‌آوری دیتا را کاهش دهیم به نفع کشور است و وزارت اقتصاد و امور دارایی در این زمینه حوزه‌ای دارد که به دنبال حذف بروکراسی است.


تابش با تأکید بر ارتباط مؤثر در تأمین مناسب کالا افزود: مطابق اعلام وزارت جهاد در کشور مازاد تولید اعلام شده است که انتظار داریم با همکاری وزارت جهاد کشاورزی منتج به عرضه مناسب شود و اگر این اتفاق به درستی انجام شود حتمی قیمت رعایت خواهد شد و نظارت مورد انتظار با تأمین و عرضه قابل اجرا خواهد بود.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب