دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 بهمن 1399 - 08:33

ایران از آلمان به‌دلیل پاسخگو نبودن درقبال تسلیح شیمیایی رژیم صدام انتقاد کرد

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد از آلمان به‌دلیل پاسخگو نبودن درقبال تسلیح شیمیایی رژیم صدام انتقاد کرد.
کد خبر : 559590

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «بقایی هامانه»  در جریان نشست عمومی کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد در ژنو با یادآوری سابقه آلمان در تجهیز رژیم صدام به سلاح‌های شیمیایی، مسئولیت دولت آلمان برای رسیدگی جدی به این موضوع را یادآور شد.


وی تأکید کرد: همه اشخاص حقیقی و حقوقی که به هر نحوی در مسلح کردن دیکتاتور سابق عراق به تسلیحات شیمیایی سهیم بوده‌اند، در ارتکاب جنایات جنگی صدام شریک هستند و این موضوع به هیچ عنوان با گذشت زمان فراموش نخواهد شد.


سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با تقبیح سخنان نماینده آلمان که این موضوع را متعلق به چهار دهه قبل دانسته و طرح آن از سوی ایران را ناموجه توصیف کرده بود، عنوان کرد: موضوع استفاده رژیم صدام از سلاح‌های شیمیایی و همدستی شرکت‌های آلمانی با وی، نه‌تنها در ذهن و خاطره مردم ایران کهنه نمی‌شود، بلکه همچنان با تمام وجود به‌وسیله قربانیان مظلوم این سلاح‌ها که از تبعات جراحت‌های ناشی از سلاح‌های شیمیایی در رنج هستند، احساس می‌شود.


بقایی هامانه با استقبال از سخنان نماینده آلمان که مدعی پیگیرد قضایی شرکت‌های آلمانی دخیل در فروش عناصر شیمیایی به رژیم صدام شد، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه از طرح و پیگیری این ظلم آشکار صرف‌نظر نخواهد کرد و انتظار دارد دولت آلمان نتیجه تحقیقات خود از جمله در رابطه با نقش مقامات رسمی این کشور از حیث قصور و تقصیر در انتقال مواد شیمیایی غیرقانونی به عراق را به اطلاع عموم برساند.


از سوی دیگر نماینده آلمان در عین ابراز تعجب از طرح موضوع همدستی آلمان با رژیم صدام در تولید سلاح‌های شیمیایی، مدعی شد مراجع قضایی آلمان در همان زمان فعالانه به اتهام‌های مربوط به صدور اقلام شیمیایی به عراق رسیدگی کردند.


وی از اینکه ایران بعد از گذشت نزدیک به چهار دهه از وقوع حملات شیمیایی اقدام به طرح اتهام علیه آلمان می‌کند ابراز تعجب کرد.


نماینده کشورمان در واکنش به سخنان نماینده آلمان، به وی یادآور شد در وهله نخست، ایران به‌صورت مستمر و مکرر موضوع مشارکت آلمان در تسلیح شیمیایی رژیم صدام را متذکر شده و این موضوع را به‌عنوان مطالبه دائمی از آلمان برای همیشه حفظ خواهد کرد. در وهله دوم، گذشت زمان به هیچ عنوان نمی‌تواند جنایت‌های ضد بشری و جنایت‌های جنگی ناشی از استفاده از سلاح‌های شیمیایی را تطهیر کند.


وی بر ضرورت تحقق دو اصل حقیقت و عدالت به‌عنوان لازمه کاهش آلام و درد و رنج قربانیان بی‌گناه سلاح‌های شیمیایی تأکید کرد و مسئولیت دولت آلمان در این زمینه را یادآور شد.


نماینده دائم ایران همچنین با انتقاد شدید از ادعای نماینده آلمان که ایران را در کنار کره‌شمالی به‌عنوان خطر اشاعه‌ای معرفی کرده بود، تصریح کرد: آلمان به عنوان کشوری که با نقض مستمر مواد ۱، ۲ و ۶ معاهده عدم اشاعه بیش از نیم قرن میزبان جدیدترین سلاح‌های هسته‌ای آمریکا است، حق ندارد کشوری که فاقد هرگونه سلاح هسته‌ای و یکی از قانونمندترین اعضای معاهده عدم اشاعه است، به‌عنوان نگرانی اشاعه‌ای توصیف کند.


نماینده آلمان در سخنرانی خود که پنج‌شنبه گذشته ارائه شده بود، جمهوری اسلامی ایران را به‌عنوان یکی از نگرانی‌های اشاعه سلاح‌های هسته‌ای نام برده و از عملکرد ایران در رابطه با برجام انتقاد کرده بود.


نشست سال ۲۰۲۱ کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد از سه‌شنبه گذشته به ریاست بلژیک در ژنو آغاز شده است. این نهاد با ۶۵ عضو به‌عنوان تنها نهاد تخصصی سازمان ملل متحد برای گفتگو و مذاکره درباره خلع سلاح هسته‌ای به‌شمار می‌آید. با وجود این، به‌دلیل اراده سیاسی نداشتن از جانب کشورهای دارنده سلاح‌های هسته‌ای، این نهاد در دو دهه گذشته پیشرفت عمده‌ای در ایفای وظیفه اصلی خود نداشته است.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب