انتقاد از انفعال اروپا در قبال تحریمهای آمریکا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، اسماعیل بقایی هامانه سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در دفتر سازمان ملل در ژنو، در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل با تأکید بر اینکه تحریمهای یکجانبه، اقدام متخلفانه بینالمللی بوده و مسئولیت بینالمللی واضعان و مجریان آنها را در پی دارد، این تحریمها را به دلیل تبعات حقوق بشری آن بر شهروندان عادی، جنایت علیه بشریت خواند و خواستار وحدت نظر جامعه بینالمللی در برابر این بیعدالتی آشکار شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در جریان گفتوگوی تعاملی با خانم «آلنا دوهان» گزارشگر ویژه موضوع آثار منفی اقدامات قهری یکجانبه بر بهرهمندی از حقوق بشر سخن میگفت، ضمن اشاره به بیتوجهی آمریکا به درخواستهای متعدد دبیر کل سازمان ملل، کمیسر عالی حقوق بشر و همچنین سازوکارهای حقوق بشری برای لغو تحریمها، این رویکرد رژیم آمریکا را زنگ خطری جدی برای جامعه بینالمللی برشمرد و خواستار مقابله با آن شد.
بقایی هامانه ادعای اخیر آمریکا مبنی بر بازگرداندن یکجانبه قطعنامههای لغو شده شورای امنیت، بهرغم مخالفت قاطع اعضای شورای امنیت با آن را نشانه دیگری از قلدرمآبی آمریکا و بیاعتنایی هیئت حاکمه این کشور به حقوق بینالملل و منشور ملل متحد توصیف کرد.
وی تصریح کرد که حتی نهادهای قضایی بینالمللی مثل دیوان بینالمللی کیفری نیز از شر اعتیاد آمریکا به ابزار تحریم و ارعاب مصون نمانده است.
لازم به ذکر است، وزیر خارجه آمریکا اخیراً دادستان و چند نفر از قضات دیوان بینالمللی کیفری را به دلیل پیگیری پرونده اتهامی علیه ارتش آمریکا در افغانستان، تحریم کرد.
نماینده جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر مسئولیت کشورهای تحریمکننده، به بقیه کشورها نیز یادآوری کرد که طبق حقوق بینالملل نباید اقدامات متخلفانه کشورهای دیگر را مورد شناسایی قرار داده و یا اجرا کنند، زیرا برخلاف حق حاکمیتی و تعهدات بینالمللی آنها در زمینه حقوق بشر است.
بقایی هامانه با بیان اینکه در عمل هیچ استثنای بشردوستانهای وجود نداشته و این ادعاها کاملاً فریب و ریاکاری است، تأکید کرد که ایران به سیاست مقاومت حداکثری خود در برابر فشار غیرقانونی و ناعادلانه آمریکا ادامه خواهد داد.
لازم به ذکر است در جریان جلسه بررسی موضوع اقدامات قهرآمیز یکجانبه، تعداد زیادی از کشورهای درحالتوسعه با اشاره به آثار و تبعات تحریمهای یکجانبه بر حقوق بشر، از ادامه کار گزارشگر ویژه سازمان ملل در این زمینه حمایت کردند.
کشورهای اروپایی به همراه ژاپن، کانادا، استرالیا و کره جنوبی در اقدامی که به نظر میرسد از قبل هماهنگ شده بود از هرگونه مشارکت و اعلام موضع در رابطه با موضوع تحریمهای یکجانبه خودداری کردند.
همچنین بنا به پیشنهاد سفیر کشورمان، شورای حقوق بشر به احترام مرحوم ادریس جزایری، گزارشگر قبلی سازمان ملل در حوزه تحریمهای یکجانبه، با یک دقیقه سکوت به وی ادای احترام کرد. ادریس جزایری بهعنوان اولین گزارشگر ویژه بررسی تبعات حقوق بشری تحریمهای یکجانبه، با تهیه گزارشها و بیانیههای متعدد در مورد آثار منفی تحریمهای یکجانبه آمریکا، خدمات ماندگاری در عرصه حقوق بشر و تبیین ماهیت غیرقانونی و ضدبشری تحریمهای یکجانبه داشت.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/