دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارشناس بازار سرمایه:

اگر قیمت ارز ثابت بماند، بورس روند صعودی خود را پیدا کند

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۹، با رشد ۳۸ هزار و ۹۲ واحدی به یک میلیون و ۲۲۲ هزار و ۷۰ واحد رسید.
کد خبر : 558765
BS0K8986.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۹، با رشد ۳۸ هزار و ۹۲ واحدی به یک میلیون و ۲۲۲ هزار و ۷۰ واحد رسید.


همچنین شاخص کل بورس نیز با رشد ۷۲۵۲ واحدی به ۴۴۰ هزار و ۳۸۳ واحد رسید. نمادهای پارسان، فولاد، فملی، شستا، کگل، کچاد و تاپیکو بیش‌ترین تأثیر مثبت را بر بورس داشتند.


«محمد خبری‌زاده»، کارشناس بازار سرمایه، درباره شرایط پیش‌روی بورس تأکید کرد: فردا شاید ابتدای بازار پر عرضه باشد، چون امروز بازار خیلی محک نخورد. عرضه و فروش زیادی در بازار نبود. چون فردا چهارمین روز است که بازار مثبت بوده، فردا درگیر عرضه‌های زیادی خواهیم بود.


وی با اشاره به اعلام زمان بررسی استعفای رئیس مستعفی بورس نیز گفت: رئیس سازمان بورس به طور کل خیلی عنصر تأثیرگزاری در روند معاملات نیست. رئیس بورس عنصری است که استراتژی‌ها را مشخص می‌کند، نه این که در جزئیات بخواهد وارد شود.


وی درباره آینده پیش‌روی بورس گفت: باید توجه داشت این سه روز خیلی مثبت شدن بازار محکم نبود. بازار از لحاظ بنیادی، خودش را با انتشار گزارش‌های ۹ ماهه نشان می‌دهد. شاید تنها آیتمی که بازار هنوز خیلی نتوانسته دقیق آن را پیدا کند نرخ ارز باشد. این آیتم یکی از مهم‌ترین ریسک‌های ما است که در دل آن ریسک‌های سیاسی و اقتصادی وجود دارد. اگر بازار اطمینان پیدا کند که نرخ ارز دور و بر همین ۲۰ هزار تومان و ۲۲ هزار تومان بماند، می‎تواند روند معکوس و صعودی خود را پیدا کند. اما فعلاً همچنان خریداران دو به شک هستند.


وی با اشاره به اینکه بورس جای گرکشی‌های سیاسی نیست، گفت: متأسفانه ماجرایی که رخ داده این است که دولت می‌آید یک صحبتی در حوزه بازار سرمایه می‌کند. بعد از آن بازار می‌ریزد. از آن طرف مجلسی‌ها می‌آیند صحبتی می‌کنند و باز هم بازار میریزد. یعنی بازار سرمایه روند خودش را طی می‌کند ولی دخالت‌ها است که بازار را خراب می‌کند. هیچ کدام از دو جناح هم دلشان برای بازار نمی‌سوزد و می‌خواهند گروکشی کنند.


وی ادامه داد: باید توجه داشت که بازار سرمایه بازار کوچکی بود. از بعد از تابستان امسال و بعد از ورود این حجم از سرمایه‌گذار به عنصر تعیین کننده‌ای حتی در انتخابات ریاست جمهوری تبدیل شد. برای همین در هر دو جناح می‌خواهند از آن بهره بگیرند.


وی با اشاره به اینکه قیمت‌گذاری دستوری آغاز دور جدیدی ریزش بورس بود، گفت: این موضوع هنوز هم تعیین تکلیف نشده و مسکوت مانده است. شاید در پروسه کمیسیون‌های مجلس طول بکشد. اتفاقاً یکی از ریسک‌های آتی بازار هم همین است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب