دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 بهمن 1399 - 11:03
استاد دانشگاه ویسکانسین در گفت‌وگو با آنا:

نظام انتخاباتی آمریکا در مقابل انواع مختلف تقلب آسیب‌پذیر است/ خلاف‌کاران مالک حزب دموکرات و جمهوری‌خواه هستند

کوین برت، تحلیلگر و نویسنده برجسته آمریکایی معتقد است که نظام انتخاباتی آمریکا در مقابل تقلب ایمن نیست و علاوه بر آن رجوع به آرای الکترال یعنی برتری رأی حدود چهار درصد جمعیت کشور بر کل رأی‌دهندگان.
کد خبر : 557852
637267063922597970_lg.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، کوین برت، تحلیلگر سیاسی برجسته مستقر در آمریکا و استاد دانشگاه ویسکانسین در مصاحبه اختصاصی با آنا به ریشه‌یابی تحولات اخیر در آمریکا پرداخته و با انتقاد از نظام انتخاباتی آمریکا که به عقیده وی مساعد تقلب است از ساختار الکترال انتقاد کرد.


آنا: آیا به نظر شما نظام انتخاباتی آمریکا در مقابل تقلب آسیب‌پذیر است؟ آیا نتایج انتخابات ریاست جمهوری اخیر قانونی بود؟


برت: علی‌رغم ادعاهای رسانه‌ای، نظام انتخاباتی در آمریکا در مقابل انواع مختلف تقلب آسیب‌پذیر است. من در این زمینه به مخاطب توصیه می‌کنم که کتاب «کد قرمز» نوشته سیمون جانسون را بخوانند یا به نوشته‌های وبلاگ ریچارد چارنین مراجعه کنند تا بیشتر در خصوص این ادعا من شواهد و مستندات بیابند.


جانسون، چارنین یا دیگر محققان اثبات کرده‌اند که ساختار رأی‌دهی در آمریکا به نظر می‌رسد که به‌عمد فاقد ایمنی لازم علیه تقلب است. به‌عنوان‌مثال، استفاده گسترده از ماشین‌آلات رأی‌گیری بخش خصوصی معروف به «جعبه سیاه» با نرم‌افزار اختصاصی بهترین نمونه است که این نظام انتخاباتی را در معرض تقلب قرار داده است. بنابراین به خاطر نظام انتخاباتی غیر امن رأی‌دهندگان آمریکایی نمی‌توانند اطمینان داشته باشند که آرای آن‌ها به‌صورت دقیق شمارش می‌شود.


کوین برت


این مشکل از مدت‌ها پیش وجود داشته و ما منتظر اتفاقش بوده‌ایم. ما درگذشته انتخابات ریاست جمهوری که ظن دزدیده شدن آرای آن‌ها مطرح بوده را داشته‌ایم. با در دست داشتن نمونه‌های بارزی از تقلب انتخاباتی همچون انتخابات سال 2004 و 2008، اما هرگز تا سال 2020 نامزد انتخاباتی که گمان می‌کرده سرش کلاه رفته شجاعت گفتن آن را نداشته است.


نتیجه انتخابات سال 2020 توسط 22 هزار رأی‌دهنده در ایالت‌های آریزونا، جورجیا و ویسکانسین تصمیم گرفته شد. دونالد ترامپ و حامیانش فکر می‌کردند که استفاده گسترده از صندوق‌های رأی پستی، جمع‌آوری صندوق‌ها و صندوق‌های رأی بیش‌ازحد انتظار که شاید توسط ماشین‌های رأی‌گیری فراهم‌شده بودند نتیجه انتخابات را به نفع بایدن رقم زدند. آیا حق با ترامپ بود؟ هیچ راهی برای دانستن این سؤال نداریم. وکلای ترامپ بیش از 50 شکوائیه تنظیم کردند اما همگی در روند بررسی فاقد ارزش تلقی شدند و بنابراین دادگاه‌ها اتهامات تقلب انتخاباتی  که ترامپ مطرح کرده بود را قبول نکردند.


آنا: به عقیده شما الکترال کالج چه نقشی در انتخابات مورد مناقشه ایفا می‌کند؟


برت: تنها دلیلی که باعث شد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 به رأی تنها 22 هزار نفر در ایالات آریزونا، جورجیا و ویسکانسین گره بخورد همین سیستم الکترال کالج بود. به نظر می‌رسد که این حجم از آرا را بتوان به سادگی دزدید. بر اساس الکترال کالج هر ایالت می‌تواند برگزینندگانی داشته باشد که می‌توانند به کاندیداهای منتخب خودشان رأی دهند و این یک نقطه ضعف است. اگر ایالات‌متحده آمریکا یک انتخابات ریاست جمهوری دموکراتیک مستقیم داشت بایدن با اختلاف 7 میلیون رأی می‌توانست برنده انتخابات شود که حاشیه قابل‌ملاحظه‌ای است و ترامپ هم احتمالاً نمی‌توانست نتایج را به چالش بکشد.


الکترال کالج اصولا برای لابی کردن و تقلب بسیار مساعد است


به نظر می‌رسد الکترال کالج یک سیستم سفارشی تولید انتخابات نزدیک است که تقلب در آن قابل‌تصور باشد (برای دزدیدن نتایج یک چنین انتخاباتی تنها نیاز به دزدیدن نتایج چند ایالت مورد مناقشه است). الکترال کالج همچنین قدرت بیشتری به نواحی غیرشهری، ایالت‌های کم‌جمعیت مرکز کشور و مناطق با جمعیت کمتر شهری در نواحی ساحلی می‌دهد. از بین بردن الکترال کالج منطقی به نظر می‌رسد. اما هر تلاشی برای تغییر این سیستم، رأی‌دهندگان در ایالت‌های مرکزی را خشمگین خواهد ساخت مخصوصاً حامیان ترامپ را که فکر می‌کنند که انتخابات 2020 دزدیده شده است.


آنا: بالاخره انتخابات سوم نوامبر انجام شد و پس‌ازآن هم الکترال کالج رأی به پیروزی بایدن داد. اما هجوم حامیان ترامپ معترض به نتایج انتخابات در روز ششم ژانویه معانی زیادی برای تحلیلگران دربر داشت. به نظر شما در اعتراضات اخیر با شعار «دزدیدن را متوقف کنید» و «آمریکا را نجات دهید» چه اتفاقی افتاد؟


برت: چند صد هزار حامی خشمگین ترامپ برای نشان دادن اعتراضشان به چیزی که گمان می‌کردند ربوده شده در روز ششم ژانویه در واشنگتن دست به تظاهرات زدند. همان روزی که قرار بود نمایندگان کنگره اعم از مجلس نمایندگان و سنا آرای الکترال بایدن را تأیید کنند. تظاهرکنندگان به سخنرانی ترامپ نزدیک به کاخ سفید ملحق شدند و سپس به سمت کنگره شروع به راه‌پیمایی کردند. آن‌ها از اقدام خود فیلم تهیه کردند، فریاد اعتراض سر دادند و در طول چند ساعت به‌صورت مسالمت‌آمیز و داوطلبانه محل را ترک کردند. اما یک اقلیت کوچک از معترضان به پلیس حمله‌ور شدند و اموال عمومی را تخریب کردند. صدای اندک افرادی هم شنیده می‌شد که می‌خواستند مایک پنس، معاون ترامپ را گروگان بگیرند یا نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان را به دار بیاویزند و شایعاتی هم در مورد تلاش برای کودتا به گوش می‌رسید.


آنا: مواردی را که شما اشاره کردید، می‌شد در ویدئوها و رسانه‌های اجتماعی هم دید. از شما می‌خواهیم در خصوص اثراتی که تحولات روز ششم ژانویه در کنگره می‌تواند در کل جامعه آمریکا باقی بگذارد توضیح دهید.


برت: تصاویر یک اقلیت کوچک از معترضان که خشن و دیوانه به نظر می‌رسیدند به‌وسیله رسانه‌های اصلی استفاده شدند که حامیان ترامپ را اهریمن جلوه دهند، سانسور را توجیه‌پذیر کنند و جوی از مشروعیت و رضایت عمومی نسبت به ریاست جمهوری بایدن ایجاد کنند. رسانه‌‌های اصلی یک روایت غلط را به تصویر کشیدند که اعتراض صدها هزار مردم را قیام نشان دادند و همه تظاهرات کنندگان را نافرمانانی خائن معرفی کردند.


برخی رسانه‌ها از حامیان ترامپ دیو ساختند تا فضای سرکوب و سانسور منطقی جلوه داده شود


حتی فاکس نیوز هم که سابقاً سنگری محکم برای حامیان ترامپ بود به اجماع اصلی علیه ترامپ پیوست. روایت اجماع جریان اصلی برای توجیه موجی اشتباه از سانسور استفاده شد که ایالات‌متحده تابه‌حال در زمان صلح به خود ندیده است. «پرس تی وی» و «ران پاول» از فیس‌بوک بیرون رانده شدند و ترامپ و حامیان سازمان داده شده وی از استفاده از یوتیوب و دیگر رسانه‌های اجتماعی منع شدند. «پارلر» که بزرگ‌ترین واحد رسانه‌ای آزادی بیان است تعطیل شد و خیلی دیگر از این کارها انجام شد. عکس‌العمل به تلاش ترامپ برای انجام کودتایی خیالی به یک اقدام عملی ضد کودتا انجامید و این کار به کمک الیگارشی رسانه‌ای که کنترل ارتباطات را قبضه کرده بود و روایت بی‌رحمانه تمامیت‌خواهی را به افکار عمومی تحمیل کرد انجام شد.


آنا: آیا فکر می‌کنید حادثه‌ای مشابه یا حتی بدتر در روز تحلیف ریاست جمهوری بایدن اتفاق بیفتد؟


برت: علی‌رغم تلاش‌های الیگارشی رسانه‌ای برای مشروع دانستن بایدن از طریق اجماع ساختگی و سانسور کردن نظرات مخالف بیشتر 70 میلیون نفری که به ترامپ رأی دادند اعتقاد دارند که انتخابات 2020 دزدیده شده است و یک اقلیت مشخصی از آن‌ها آن‌قدر خشمگین هستند که اقدامی مشابه روز ششم ژانویه را در روز مراسم تحلیف انجام دهند.


عملاً بسیاری از ‌کسانی که به ترامپ رأی دادند، مسلح هستند و بسیاری از آن‌ها پلیس‌ها و نظامیان فعلی یا سابق هستند. این غیر متحمل نیست که بعضی از این افرادی بخواهند برای برهم زدن مراسم تحلیف بایدن دست به خشونت بزنند. این امکان هم وجود دارد که گروه ضد ترامپ (شامل خیلی از جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها و اغلب افراد گروه تمامیت‌خواه) دست به خشونت‌های گمراه‌کننده بزنند تا هم حامیان ترامپ را بیشتر اهریمن جلوه دهند، هم زمینه را برای سانسور بیشتر فراهم کنند.


استقرار نیروهای گارد ملی در کنگره آمریکا


آنا: شما آینده دو حزب اصلی و انحصارطلب آمریکا یعنی احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه را چگونه می‌بینید؟


برت: چیزی که به‌ظاهر در آمریکا دموکراسی معرفی می‌شود مایه شرم است، انتخابات در این کشور برای دزدیده شدن و قابل تقلب بودن بنا شده‌اند، بی‌ریاترین و بابصیرت‌ترین سیاستمداران این کشور به قتل رسیده‌اند و رهبرانش یا در کنترل منافع افراد خاص ازجمله جنایات سازمان‌یافته هستند یا حداقل  به‌وسیله آن‌ها محدود شده‌اند. خلافکاران و افراد با منافع خاص، صاحب هر دو حزب اصلی هستند و هر حزب ثالثی را در نطفه خفه می‌کنند. اما امروز، ممکن است ما شاهد شروع بزرگ‌ترین شکل‌گیری دوباره سیستم دوحزبی از زمان بروز دموکرات- جمهوری‌خواه در سال 1860 باشیم. امکان دارد که حزب جمهوری‌خواه به دو دسته حامیان و مخالفان ترامپ تقسیم شود و دموکرات‌ها ممکن است به دو دسته طرفدار بایدن-هریس که اقلیت صاحب قدرت مالک آن است و یک بخش چپ‌ پوپولیسم به‌اصطلاح سندرزیسم (حامیان برنی سندرز) و ترقی‌خواهان جوان تقسیم شود.


این امکان وجود دارد که ما شاهد تشکیل سه حزب در ایالات‌متحده باشیم. حزب پوپولیست طرفداران ترامپ در راست، حزب صاحبان قدرت در مرکز و حزب پوپولیست ترقی‌خواه در چپ. من شخصاً دوست دارم که ببینم پوپولیست‌های راست و چپ با هم متحد شوند و اقلیت صاحب قدرت را ساقط کنند. اما هم‌اکنون که اینترنت دیگر مکانی برای بیان آزادانه نیست، این بسیار سخت است که بتوان فنّاوری‌ای که هسته آن را اقلیت صاحبان قدرت کنترل می‌کنند، از تبدیل تفکر تعددگرای آمریکایی‌‌ها به روبات‌هایی مطیع باز داشت و اجازه نداد که مردم این کشور نهایتاً به بردگان مزرعه بزرگ نظم نوین جهانی مبدل شوند.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب