واکسن ایرانی کرونا رخ در رخ همتای خارجی/ مرغ همسایه اینبار غاز نیست!
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، تولید و ساخت واکسن کرونا اینروزها مهمترین دغدغه کشورهای دنیا در حوزه سلامت شده و هر نوع خبری در خصوص ساخت این واکسن با بیشترین ضریب انتشار به یکی از پرمخاطبترین اخبار روز تبدیل میشود.
ایران نیز یکی از کشورهایی است که ماهها با تلاش محققان و دانشمندان خود به دنبال کشف واکسن کووید-19 است و در این راه موفقیتهایی نیز کسب کرده است، در این میان برخی از کشورهای مطرح دنیا همچون آمریکا، فرانسه و انگلیس از کشورهایی هستند که تاکنون خبر تولید واکسن را اعلام کردهاند اما از آنجاییکه این کشورها سابقه تست آزمایش واکسنهای خود را بر روی مردم کشورهای دیگر دارند چندان قابل اعتماد نبوده و ممکن است داروهای اخیر به منظور تست انسانی در سطح گسترده باشد.
رهبر انقلاب: ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور ممنوع است
جمعه گذشته بود که رهبر انقلاب مخالفت خود با ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی اعلام کردند؛ ایشان با بیان اینکه واکسنی که در کشور برای کرونا ساخته شده باعث افتخار است فرمودند: به مسئولان گفتهام اکنون در اینجا هم اعلام می کنم، ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور ممنوع است، رهبر انقلاب در ادامه گفتند که آمریکاییها و انگلیسیها اگر واکسن مؤثری داشتند به جای اینکه دنبال فروختن به ما باشند، به مردم خودشان تزریق میکردند که این همه کشته ندهند. آنها گاهی میخواهند این تولیدات را روی ملتهای دیگر امتحان کنند، مقام معظم رهبری افزودند که درباره واکسن کرونا به فرانسه هم خوشبین نیستم.
هلال احمر: ورود ۱۵۰ هزار دوز واکسن کرونا شرکت فایزر کنسل شد
بلافاصله پس از دستور مقام معظم رهبری جمعیت هلال احمر کشور اعلام کرد محمدحسن قوسیان مقدم، سخنگوی جمعیت هلالاحمر درباره آخرین وضعیت اهدا ۱۵۰ هزار دوز واکسن کرونا از سوی کشور آمریکا اظهار کرد: با توجه به فرمایش امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور، ورود ۱۵۰ هزار دوز واکسن کرونا شرکت فایزر از آمریکا که قرار بود از سوی خیرین به کشور وارد شود منتفی شد.
او درباره آخرین وضعیت خریداری یک میلیون دوز واکسن کرونا از کشور چین گفت: در حال پیگیری هستیم تا اگر نیاز باشد و دولت درخواست کند این واکسن را خریداری کنیم، در غیر این صورت اگر واکسن کرونای ایرانی موفق شود نیازی به خریداری این واکسن نیز نخواهد بود.
هنوز تأثیر واکسنهای آمریکایی فایزر مشخص نیست
حمید عمادی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد ضرورت ممنوعیت ورود واکسن آمریکا و انگلیسی کرونا به کشور گفت: قیمت واکسنهای آمریکایی کرونا بسیار بالا بوده و با توجه به مباحثی که در مورد قیمت ارز مطرح است، این امکان وجود دارد در خرید واکسن با مشکل مواجه شویم اما وقتی با اتکا به توان داخلی واکسن کرونا را بسازیم، لزومی برای پرداخت ارز به سایر کشورها نیست.
وی افزود: از طرفی هنوز تأثیرگذاری واکسنهای ساخت انگلیس و آمریکا مشخص نیست اما در چنین شرایطی باید به نیروهای داخلی اعتماد کنیم و به خاطر واکسن خارجی زیر بار حرف کشور دیگر نرویم.
این متخصص عفونی بیان کرد: شواهد حاکی از آن است که واکسن ایرانی در بحث کرونا بسیار مؤثر عمل میکند. البته کشوری مانند چین به شرطی به ترکیه واکسن میدهد که این واکسن در ترکیه آزمایش شود.
عمادی در پایان خاطرنشان کرد: همه افراد از کودکی تا بزرگسالی حداقل ۱۶ واکسن ایرانی مختلف دریافت میکنند حالا چه اتفاقی افتاده است که بسیاری در مورد واکسن کرونا ابراز نگرانی میکنند؟ بنابر این بهتر است به جوانان ایرانی اعتماد کنیم.
گام بلند ایران برای تولید واکسن
در روزهای نخست ورود کرونا به ایران، ترس و دلهره هم به لحاظ روانی بر جامعه ایرانی وارد شد و البته به مانند سایر جوامع، فضا برای استفاده سودجویان هم فراهم شد که از همان ابتدا هم با واکنش سریع و بموقع مسئولان روبهرو بود، از آن جا که در نخست، درمان قطعی برای این بیماری وجود نداشت و درمان آن هم بنابر ویژگیهای این ویروس و شرایط فیزیکی هر فرد متفاوت بود، لذا گام نخست برای مقابله با آن از طریق رعایت پروتکلهای بهداشتی در نظر گرفته شد؛ اما به رغم رعایت پروتکلها و آغاز روند نزولی شیوع بیماری، بازهم مهار کامل شیوع اتفاق نیفتاد. از این رو وزارت بهداشت و سایر نهادهای مسئول از همان روزهای نخست وارد فاز ساخت واکسن کووید- ۱۹ شدند. مرور آخرین اخبار در زمینه تولید واکسن کرونا در ایران نشان می دهد که کشور وارد فاز انجام آزمایشات بالینی است. این موضوع نشان از توان بالا محققان داخلی است که با صرف کمترین هزینه اقدام به ساخت واکسن کردند.
کلام آخر
محققان ایرانی با تلاش شبانهروزی توانستند گام بلندی در عرصه علمی بردارند که این موضوع میتواند ایران را از نظر علمی چند قدم جلوتر بیندازد؛ فراموش نکنیم ایران سابقه ۱۰۰ ساله در زمینه ساخت واکسن دارد، موضوعی که باید مورد توجه قرار بگیرد، اتکا به دانش ایرانی است.
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/