دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 بهمن 1399 - 12:00
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان در گفتگو با آنا:

طرح پویش در 20 واحد گلخانه‌ای اجرا شد/ فرصتی علمی مهارتی برای دانشجویان و صنعت کشاورزی

رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان با بیان اینکه طرح پویش در 20 واحد گلخانه این دانشگاه اجرا شده است، گفت: اگر این طرح درست اجرا و حمایت شود، بخش کشاورزی با اطمینان بیشتر فارغ‌التحصیلان را جذب می‌کند.
کد خبر : 555269
IMG_9004.JPG

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، حسین عقابی؛ طرح پویش طرحی دانشجومحور در راستای تقویت توانمندی و کارورزی دانشجویان در ارتباط با صنعت بوده و دارای ویژگی‌هایی شامل بهره‌گیری دانشجویان از فرصت‌های شغلی شناسایی شده توسط دانشگاه، امکان جذب و استخدام دانشجویان در صنایع و مؤسسات، استفاده از طرح بورسیه تحصیلی برای پرداخت شهریه و استفاده از خدمات بیمه‌ای در صورت موافقت صنعت است.


دانشجویان در طرح پویش همزمان با تحصیل متناسب با رشته تحصیلی در شرکت‌ها و کارخانه‌هایی که با دانشگاه تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده‌اند، وارد صنعت شده و مشغول به‌کار می‌شوند. دانشجویانی که در این طرح شرکت می‌کنند، می‌توانند در پایان فارغ‌التحصیلی با رزومه کاری و سوابق بیمه‌ای به‌راحتی جذب بازار کار شوند.


خبرنگار آنا با توجه به این ویژگی‌ها و برای آگاهی از اقدامات صورت گرفته در اجرای طرح پویش با علیرضا جلالی‌ زند، رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)  گفتگو کرده است که در ادامه می‌‌خوانیم.


آنا: طرح پویش در حوزه کشاورزی در چه ابعادی قابل اجراست؟


جلالی‌زند: طرح پویش پیشنهاد و ابتکاری از پیام نجفی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) بود که خیلی زود عملیاتی شد. این واحد دانشگاهی به‌دلیل داشتن 20 واحد گلخانه و مجموعه 35 هکتاری این گلخانه‌ها، فضای بسیار مناسبی را برای دانشجویان فراهم کرده تا درس‌های تئوری را عملیاتی انجام داده و بیشتر بتوانند در محیط کار فعالیت کنند تا بعد از فارغ‌التحصیلی، بتوانند به‌راحتی جذب بازار کار شوند.


گلخانه واحد اصفهان


طرح پویش برای آن دسته از دانشجویانی است که علاقه دارند به غیر از درس‌های تئوری در چرخه کار قرار گیرند و صفر تا 100 کار را یاد بگیرند و به همین دلیل این طرح پیشنهاد شد.


در مرحله نخست این طرح، میان دانشجویان اطلاع‌رسانی کرده و اسامی آنان را در رشته‌های مختلف مانند گیاه‌پزشکی، باغبانی، علوم دامی، صنایع غذایی و زراعت ثبت‌ نام و آنان را تقسیم‌بندی کردیم. بخشی در گلخانه‌ها، برخی در بخش کشاورزی مزرعه دانشگاه، تعدادی هم در گاوداری و گوسفندداری و گروهی از آنان را در کارخانه شیر واحد اصفهان که در حال راه‌اندازی است، مشغول کردیم.


دانشجویان در بخش گلخانه‌ از مرحله نخست یعنی آماده‌سازی بستر گلخانه و پلاستیک‌کشی تا مرحله نصب بخاری‌ها، کاشت نهال‌ها، همه مراحل را از صفر تا 100 در کنار کارشناسان و کسانی که تجربه کار در گلخانه‌ها داشتند، کار کردند و نشاءگیری‌ها و بذرکاشتن‌ها و ... را به‌صورت عملیاتی انجام دادند.


استقبال خوب دانشجویان از طرح پویش


با توجه به اشتغال فارغ‌التحصیلان کشاورزی با تصمیم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) طرح پویش در بیرون از دانشگاه هم گسترش یافت به این صورت که با اخذ مجوزها هر دانشجویی می‌تواند یک‌سری واحد آموزشی اخذ کند و به‌عنوان کارورزی مانند دوره اینترنتی در رشته پزشکی به جاهای مختلف برود. با ارتباط و توافق‌نامه‌هایی که با بخش کشاورزی، صنعت، اتاق بازرگانی و جهاد کشاورزی انجام شده توانستند این ارتباط برقرار شد.


دانشجویان می‌توانند در هر بخش بیرونی دانشگاه ازجمله صنعت یا کشاورزی واحدی را اخذ کند و با معرفی دانشگاه در آنجا دوره کارورزی‌ گذرانده و حتی به شکل حقوق، مبلغ شهریه هم برمی‌گردد. با این طرح مسئولان صنعت دیگر نگران بیمه هم نیستند؛ زیرا دانشجو به‌صورت هماهنگ‌شده و در قالب دوره کارورزی در این دوره‌ها شرکت می‌کند.


استقبال دانشجویان از طرح پویش خوب بوده است؛ اوایل اجرای طرح با شیوع کرونا مقداری کار متوقف شد؛ اما دانشجویان علاقه‌مند هستند و مرتب مراجعه می‌کنند تا بتوانند در این طرح شرکت کنند. دانشجو در ترم‌های آخر فارغ‌التحصیلی‌ از شرایط اولیه تحصیل خارج شده و متوجه می‌شود باید کارهای عملی را بیشتر انجام دهد تا بتواند وارد بازار کار شود.


علیرضا جلالی زند


اگر شیوع کرونا نبود، مطمئناً استقبال خیلی بیشتر بود؛ اما در هر صورت تعدادی از دانشجویان در محیط گلخانه و مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان مشغول هستند و تعدادی هم به حوزه‌های مختلف در صنعت کشاورزی معرفی شده و کار می‌کنند.


آنا: تاکنون چه اقداماتی از سوی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان برای طرح پویش انجام شده است؟


جلالی‌زند: گلخانه‌ها و مزرعه تحقیقاتی دانشگاه برای این طرح آماده‌سازی شده است. از مرحله نخست آماده‌سازی گلخانه‌ها یعنی آماده‌سازی بستر، پلاستیک‌کشی، کار گذاشتن بخاری‌ها، فن‌ها و نص آنها، مراحل کاشت نشا، حذف علف‌های هرز، بندکشی هوادهی‌ها، تنظیم حرارت و رطوبت در همه مراحل ابتدایی تا مرحله به بار نشستن گلخانه‌ها دانشجویان  حضور داشته و کمک کردند.


دانشجویان در همه مراحل از مراحل ابتدایی تا مراحل پیشرفته گاوداری، گوسفنداری و یا مزرعه دانشگاه  نیز در کنار کارشناسان و کاردان‌هایی که در آنجا کار می‌کردند، حضور داشته و خودشان اجراکننده کار بوده‌اند.


آنا: استقبال فعالان بخش‌های کشاورزی، دامداری‌ها، تولیدکنندگان مواد غذایی و ... از طرح پویش چگونه بوده است؟


جلالی‌زند: در طرح پویش دانشگاه دانشجویان را به کارفرمایان معرفی می‌کند و آنان به‌صورت دانشجویی  دوره کارورزی می‌گذرانند و کارفرمایان نگرانی‌های موضوع بیمه و ... ندارند، استقبال از سوی فعالان بخش کشاورزی، دامداری و ... خیلی خوب بوده و حتی تعدادی از فارغ‌التحصیلان‌که برای این مجموعه‌ها کارا بوده‌اند، بعد از پایان دوره کارورزی دعوت به کار شدند.


به‌عنوان نمونه برای گاوداری فوکا در اصفهان که نزدیک به یک هزار رأس دام دارد، چند دانشجو برای انجام کارورزی معرفی کردیم که آنان در آنجا هم آموزش دیدند و هم خودشان را نشان دادند. بعد از سه ماه مسئولان گاوداری از کار دانشجویان راضی بودند و با آنان قرارداد بستند. در رشته‌های دیگر نیز برای دو دانشجوی رشته گیاه‌پزشکی‌ این اتفاق افتاد و از این نظر خیلی خوب بوده و دانشجویان راضی هستند.


آنا: از دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان تاکنون چند نفر در این طرح شرکت کرده‌اند؟


گلخانه واحد اصفهان


جلالی‌زند: قبل از آغاز طرح پویش یعنی مهر سال گذشته حدود 80 تا 90 نفر در گلخانه‌ها، مزرعه دانشگاه و قسمت‌های مختلف ثبت‌ نام کردند و آموزش آنان را آغاز کردیم. دانشجویان در کارهای گلخانه و مزرعه به ما کمک می‌کردند؛ اما از زمانی که دانشگاه به‌عنوان طرح پویش با اتاق بازرگانی و جهاد کشاورزی ارتباط گرفت و قراردادهایی منعقد شد، دانشجویانی که به‌صورت انتخاب واحد دوره کارورزی دارند و در این طرح شرکت می‌کنند، حدود 80 نفر هستند.


دلیل کاهش دانشجویان در مقایسه با سال قبل فقط همین شیوع کرونا بود؛ اما اکنون درخواست‌ها افزایش یافته و دانشجویان با گرفتن فرم‌های انتخاب طرح پویش برای حضور در این طرح استقبال بیشتر نشان می‌دهند.


آنا: اثرات متقابل این طرح بر کیفیت آموزش‌های دانشگاهی و کیفیت تولید در بخش‌های مربوط چیست؟


جلالی‌زند: اگر طرح پویش واقعاً‌ درست اجرا و حمایت شود، بخش کشاورزی و بخش‌هایی مانند اتاق بازرگانی اطمینان بیشتری به فارغ‌التحصیلان می‌کنند و به‌دلیل اینکه می‌دانند در طرح پویش به‌صورت کامل آموزش دیده‌اند، خیلی راحت فارغ‌التحصیلان مانند دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان را در بازار کار قبول می‌کنند.


به‌عنوان نمونه تابستان سال گذشته چند دانشجوی خیلی خوب و علاقه‌مند در رشته کشاورزی داشتیم که آنان را در قالب طرح پویش به مرکز تحقیقات زنبور عسل که در آن شرکت دانش‌بنیان فعال بود و روی زنبور عسل کار می‌کرد، معرفی کردیم، دانشجویان در آنجا هم آموزش دیدند و هم کار کردند و بعد از گذشت چهار ماه با همه آنان قرارداد همکاری بسته شد.


از این چهار دانشجو دو نفر فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان بوده که یکی دانشجوی دکتری و دیگری دانشجوی فوق‌لیسانس است. اکنون مرکز تحقیقات زنبور عسل به دانشگاه اطمینان دارد و مجدد درخواست کرده که مانند همان دانشجویان برای فعالیت در مرکز معرفی کنیم.


آنا: و کلام آخر...


جلالی‌زند: از خبرگزاری آنا و دیگر همکاران تشکر می‌کنم که طرح پویش را حمایت و معرفی می‌کنید. از دکتر طهرانچی و  رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان هم که پشتیبان این طرح هستند، سپاسگزارم. امیدوارم همه بتوانند برای نسل جوان فعال و علمی کشور گام‌هایی بردارند تا افق‌های بیشتری پیش رویشان باز شود و لذت درسی که خوانده‌اند را ببرند.


انتهای پیام/4121/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب