مروری بر اخبار بورسی هفته گذشته
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بررسی مهمترین اخبار بازار سرمایه در هفتهای که گذشت را در ادامخ بخوانسد.
سیاهنمایی در بازار سرمایه هدفمند انجام میشود
روحانی سیاهنمایی و عملیات روانی تخریبی در بخش اقتصاد از جمله در بورس و نوسانات ارزی را با هدف دلسردی و انفعال بخشی از جامعه سرمایهداران و فعالان اقتصادی دانست و اظهار داشت: اتکا به توان داخلی منوط به وجود اعتماد و امنیت لازم برای فعالان عرصه اقتصاد است که میتواند آثار تحریم را کاهش داده و خنثی کند.
قیمت پایه عرضه شمش فولادی در بورس بر اساس ۷۰ درصد قیمت CIS
وزیر صنعت، معدن و تجارت قیمت پایه شمش فولادی در بورس را بر اساس ۷۰ درصد قیمت CIS اعلام کرد و گفت: هماهنگی تمامی دستگاهها برای اجرای کامل شیوهنامه عرضه محصولات فولادی ضروری است. رزمحسینی همچنین از دستگاههای نظارتی و بازرسان وزارت صمت خواست تا بازرسی از انبارها را برای جلوگیری از احتکار شمش، میلگرد و دیگر محصولات فولادی در دستور کار قرار دهند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف اقدامات لازم را مبذول دارند.
نهادهای بالادستی در فرآیندهای بازار رقابتی دخالت نکنند
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با یادآوری پیامدهای منفی قیمتگذاری دستوری در عرضههای بورسی، نتیجه این اقدام را متضرر شدن سهامداران، عرضه این محصولات در بازار آزاد به قیمتهای گزاف و نیز سرازیر شدن درآمدهای کلان به جیب واسطهها و به زیان مردم دانست و از «نهادهای بالادستی» خواست برای مقابله با چنین پیامدهای ناخواستهای، در «فرآیندهای بازار رقابتی دخالت نکنند». دکتر حسن قالیباف اصل با اشاره به اینکه نهاد قانونگذار، عموماً برای کنترل تورم و نیات حسنه این مقررات را وضع میکند، گفت: اما این مقررات با اقتصاد رقابتی در تضاد است و قیمتگذاری را از حالت تعادل مبتنی بر عرضه و تقاضا خارج میکند و طبیعتاً، باعث اتلاف منابع و ایجاد رانت در فضای اقتصادی میشود.
قیمت دستوری در بورس کالا به ضرر میلیونها سهامدار و تولید است
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: زمانی که یک کالا با قیمت ارزانتر از نرخ واقعی در بورس کالا فروخته میشود، علاوه بر آنکه شرکت تولیدکننده با ضرر مواجه میشود، سهامداران این شرکتها که مشمولان سهام عدالت هستند نیز زیان میبینند؛ این سهامداران با اعتماد به بازار سرمایه، اقدام به سرمایهگذاری در این بازار کردهاند. دکتر حسن قالیباف اصل ادامه داد: حتی اگر بخواهیم شفافیت در بورس اوراق بهادار افزایش پیدا کند باید نسبت به پذیرش بیشتر کالای شرکتها در بورس کالا نیز تلاش کنیم تا سرمایهگذار در شفافیت کامل بتواند سرمایهگذاری کند.
لغو افزایش مالیات فروش سهام، محصول همگرایی مجلس و بازار سرمایه
عضو هیئتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، لغو پیشنهاد افزایش نرخ مالیات فروش سهام و حق تقدم را محصول همگرایی نهاد قانونگذار و بازار سرمایه دانست .محمدحسن ابراهیمی سروعلیا گفت : اخیراً پیرو بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ در کمیسیونهای تخصصی مجلس بحثی بر سر افزایش نرخ مالیات فروش سهام و حق تقدم، از ۰.۵ درصد به ۰.۶ درصد ارزش فروش سهام و حق تقدم مطرح شده بود. همچنین پیشنهاد شد منابع حاصل از این افزایش در راستای تثبیت بازار و توسعه فرهنگ سرمایهگذاری استفاده شود که این پیشنهاد با توضیحات سازمان بورس و مساعدت نمایندگان از دستور کار خارج شد.
بازار سرمایه جای قیمتگذاری دستوری نیست
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس بر تأثیر شیوهنامه ساماندهی بازار فولاد بر بازار سرمایه تأکید و خواستار رعایت الزامات تعیین مکانیزم عرضه و تقاضا در تعیین قیمتها شد. محسن خدابخش تأکید کرد: بورس کالای ایران طبق قوانین و مقررات سازمان بورس و شورای عالی بورس باید به فعالیت خود ادامه دهد. سیاست کلی سازمان بورس و اوراق بهادار با توجه به مصوبات گذشته شورای عالی بورس بر مبنای عرضه، تقاضا و حراج در بازار است.
سهامداران، مطالب بورسی را فقط از رسانههای حرفهای پیگیری کنند
به گفته مدیر روابط عمومی سازمان بورس، سیاوش وکیلی، سهامداران، مطالب بورسی را فقط از رسانههای حرفهای پیگیری کنند و به رسانههای جنجالی و خبرسازیها و شایعات منتشرشده از سوی آنها، بیاعتنا باشند تا روند حرکتی شاخصهای بورس از آفت خبرهای مغرضانه و بیپایه در امان بماند و مسئولان نیز بتوانند با فراغت از حاشیههای رسانهای تخریبی، تمام توان خود را در مسیر کاهش چالشهای واقعی موجود، بهکارگیرند.
از قوانین و قواعد بازار سرمایه صیانت میکنیم
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه آمارهای رسمی کشور نشان میدهد که تمام کالاهای اساسی که صددرصدی قیمتگذاری و نظارت دولتی وجود دارد، تورم بالاتری به نسبت کالاهای غیراساسی ثبت شده است، گفت: چالش اساسی در کشور این است که برخی افراد از ظن و ادبیات خود بازار سرمایه را تفسیر میکنند، اما ملاک عمل در حوزه قیمتگذاری، قانون است و بر اساس قانون قیمتگذاری در بورس ممنوع است. محمدرضا پورابراهیمی گفت: توسعه فعالیتهای کشاورزی در بورس کالا یکی از اولویتهای مهمی بوده که در بازار سرمایه در دستور کار قرار گرفته است.
قیمتگذاری دستوری در بورس کالا باعث کاهش اعتماد به بازار سرمایه میشود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به موضوع قیمتگذاری محصولات فولادی در بورس کالای ایران گفت: بر اساس ماده ۱۸ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی "دولت مکلف است کالای پذیرفته شده در بورس را از نظام قیمتگذاری خارج کند". محسن علیزاده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و عضو ناظر شورای عالی بورس با اشاره به موضوع قیمتگذاری محصولات فولادی در بورس کالای ایران گفت: عرضه محصولات در بورس کالا در راستای شفافیت و ایجاد عدالت در اقتصاد کشور است و مداخلات دستوری در این زمینه علاوه بر ایجاد رانت موجب کاهش حاشیه سود شرکتها و آسیبزدن به اعتماد به بازار سرمایه میشود.
بازار سرمایه سودآورتر از بازارهای موازی است
رئیس هیئتمدیره شرکت بورس، احتمال سودآوری بالا در بازار سرمایه را در بلندمدت همچنان بیشتر از بازارهای موازی همچون طلا و ارز و مسکن دانست . امیر تقیخان تجریشی به تشریح مسیر توسعه در بازار سرمایه پرداخت و گفت: در سالهای اخیر با اقبال عمومی به بازار سرمایه مواجه بودهایم؛ به ویژه از سال ۹۸ تاکنون تقاضای کارآفرینان و شرکتهای آنها نیز برای پذیرش در بورس افزایش یافته است.
حال ناخوش بورس با دخالت های نابجا
علیرضا عسکری مارانی با انتقاد از عملکرد وزارت صمت در خصوص قیمتگذاری دستوری فولاد عنوان کرد که یکی از مهمترین دلایل ایجاد شرایط منفی و تشدید نوسان در بازار سهام، دخالت های نابجا از سوی کسانی است که نه با سازوکار بورس و بورس کالا آشنایی دارند و نه اصلا اجازه ای برای چنین دخالت هایی. اگر از این کارها دست برداشته نشود، امیدی به تغییر شرایط اقتصادی و بهبود وضعیت نیست. این پیشکسوتان بازار سرمایه با اظهار این مطلب که بورس آینه تمام نمای اقتصاد کشور است، گفت: تاثیرات بخش واقعی اقتصاد تبلور خود را در بورس و بازار سرمایه نشان می دهد.
التهابها فروکش کرد / در خریدوفروشها عجول نباشید
رئیس هیئتمدیره سبدگردان اقتصاد بیدار به بررسی روند این روزهای بازار و دلایل معاملات هیجانی امروز پرداخت و گفت: بازار سهام ریزشی را در ماههای گذشته تجربه کرد، اما در ۶ هفته اخیر توانست خودش را به تعادل برساند، براین اساس بسیاری از نمادها توانستند بازدهیهای متفاوتی طی این مدت داشته باشند. ولید هلالات با اشاره به اینکه چند اتفاق مختلف باعث شد ذهن بازار درگیر شود، گفت: این در حالی است که شرایط بنیادی پیرامون بازار خوب است؛ قیمت کامودیتیهاطی ماههای اخیر به شدت بالا رفته است، تزریق واکسن کرونا در دنیا آغاز شده و این موضوع نگرانیها را از بحران اقتصاد جهانی کاهش داده است؛ همچنین رشد نرخ جهانی نفت را شاهد هستیم و حتی در داخل میتوان به کاهش ریسکهای سیاسی امید داشت اما چند مورد به شدت سرمایهگذاران بورسی را نگران کرد.
طلا پشتوانه امن سرمایهگذاری ۲۰۲۰/ بررسی بازارها در سالی که گذشت
محمد مهدی مومن زاده، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری سامان مجد با بررسی وضعیت بازارها در سال ۲۰۲۰ میلادی گفت: با رسیدن به پایان سال ۲۰۲۰، بررسی وضعیت شاخصهای فعالیت اقتصادی، شاخصهای بازارهای مالی و قیمت کامودیتیها نشان میدهد که وضعیت این متغیرها در انتهای سال نسبت به آغاز سال ۲۰۲۰ بسیار بهتر شده است. از این رو، اگر روند فعلی ادامه پیدا کند، بسیاری از خسارات ناشی از کرونا به سرعت جبران خواهند شد.
بازگشت رونق به بورس با واکسن کرونا
به گفته یک کارشناس بازار سرمایه، یکی از عوامل اثرگذار بر بازار سرمایه به نتیجه رسیدن واکسیناسیون برای ویروس کرونا است؛ زیرا اگر در این زمینه به نتایج مطلوب دست پیدا کنیم، میزان تجارت و صادرات و واردات در کشور با رونق همراه خواهد بود و این رونق ، موجب افزایش تولید نیز خواهد شد. پیمان تاتایی تصریح کرد: تجربه سالهای گذشته نشان داده که معمولا در ماه های پایانی سال، صنایعی همچون خرده فروشی، مواد غذایی و مواد شوینده و کالاهای مصرفی سال نو از اهمیت و تغییرات زیادی برخوردار بوده است؛ اما امسال به علت ادامه محدودیت های کرونایی نمی توان رفتار دقیق مصرف کنندگان را به راحتی پیش بینی و اعلام کرد که در ۲ ماه باقی مانده از سال کدام صنایع بورسی پر اهمیت تر خواهند بود.
سهامدار بلندمدت باشید، نه نوسانگیر
فرهاد جوانمردی به شرایط فعلی بازار اشاره کرد و گفت: بازار نسبت به چند ماه گذشته شرایط پایدارتری دارد و خرید و فروش ها کمتر بر پایه هیجان انجام می شود اما موضوعی که این روزها به وضوح قابل مشاهده است انتقال نقدینگی (خرد) به سهم های کوچک است که شفافیت عملیاتی و معاملاتی لازم را ندارند. به گفته این کارشناس بازار سرمایه، با نگاهی به عملکرد صنایع بزرگ و اغلب بنیادی میبینیم که شرکتهای این گروه وضعیت مطلوبی دارند اما در چند روز اخیر اقبالی به آنها نشده در صورتی که سهام برخی از شرکتهای کوچک فقط به دلیل اینکه درصد سهام شناور پایینی دارند و به راحتی می توان قیمت سهمشان را بالا برد با اقبال سهامداران روبرو شده اند.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/