روایتی از نحوه بهبودی مبتلایان به کرونا/ چه اتفاقی در روند درمان بهبودیافتگان رخ میدهد؟
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا-امیرمحمد زندی؛ همزمان با شیوع بیماری کرونا در کشور بسیاری از مردم گرفتار این ویروس منحوس شدند و به علت نبود راه درمان قطعی برای این بیماری روشهای مختلفی را برای درمان امتحان کردند، در این میان برخی با روشهای طب سنتی اقدام به درمان کردند و برخی با روشهای درمانی مراقبتی درمان شدند که هر کدام شیوه و روشهای مختلفی دارد؛ در این میان هستند افرادی که خیلی دیر متوجه کرونا شدند و متاسفانه کارشان به بیمارستانها کشید.
درمان با استفاده از روشهای طب سنتی
مهدی مقدر یکی از روزنامهنگارانی است که در ابتدای شیوع بیماری کرونا به این بیماری مبتلا شد؛ او در گفتگو با خبرگزاری آنا، در مورد روند درمان خود اظهار کرد: در ابتدای شیوع بیماری کرونا ناگهان متوجه شدم حس بوبایی خودم را از دست دادم، از آنجا که شرایط بیمارستانها زیاد مطمئن نبود و هنوز شناخت چندانی از بیماری کرونا نداشتم تصمیم گرفتم خودم را در خانه قرنطینه کنم.
وی افزود: در ابتدا با کمک مادرم شروع به استفاده از دمنوشهای گیاهی کردم و سپس از گرمیجات نیز استفاده کردم و به مدت دو هفته خودم را در اتاقم جز استفاده از سرویس بهداشتی حبس کردم تا به تدریج حس بویایی و چشایی من بازگشت، به نظرم استفاده از روشهای درمانی طبیعی میتواند در درمان کرونا کمک شایانی به بیماران کند.
درمان به وسیله داروهای شیمیایی و بستری
مرتضی جوکار یک مکانیک در جنوب شهر است که با مراجعه به پزشک متخصص اقدام به درمان کرد؛ او هم در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: در مهر ماه ابتدا با مشکلات گوارشی روبهرو شدم سپس سرفههای شدید من شروع شد؛ چند روزی خانه ماندم اما اوضاع هرروز بد تر از دیروز میشد، تا اینکه به بیمارستان امام حسین(ع) مراجعه کردم و متوجه شدم که دیگر به کرونا مبتلا شدم.
وی در ادامه گفت: پزشک معالج به من پیشنهاد کرد که به بیمارستان نیکان بروم و خودم را بستری کنم، پس از بستری شدن با استفاده از داروی رمیدسیور و مراقبت بیمارستانی درمان شدم؛ البته تا مدتها اثر بیماری بر بدن من مانده بود.
مشکلاتی که بعد از درمان همراه من است
مریم عابدیان بازاریاب یکی از شرکتهای فعال در کشور هم از روند درمانی خود چنین روایت میکند: آبان ماه درست زمانی که کرونا به پیک دومش خودش نزدیک میشد، یک روز که از سرکار برمیگشتم، احساس کردم هیچ بویی را متوجه نمی شوم.
وی افزود: ابتدا به خودم قبولاندم که تلقینی بیش نیست ولی عرق سرد و تبی که قطع نمیشد نشان از این داشت قضیه جدی است.
عابدیان تصریح کرد: ترس آخرین موردی بود که بعد از انجام تست، به آن دچار شدم ولی درد مداوم، تغییرات بالینیام در طول روز، همگی این بیماری را با سایر بیماریها متمایز می کرد، تلاش کردم، تا اشتهایم را از دست ندهم اما جز روزهای ابتدایی بیماری، در بقیه روزهای بیماری، کم اشتهایی با درد کمر و تب و لرز، همراه شد اما بالاخره با استفاده از داروهای تجویز شده در کنار دم نوش های طبیعی، توانستم دوره دو هفتهای بیماری را پشت سر بگذارم، هر چند مشکلاتی مثل سوزش معده و سردرد همچنان همراهم است.
چگونه استرس بیماری را کاهش دهیم؟
با وجود بیماری کرونا بسیاری از مردم نگران هستند که به این ویروس مبتلا نشوند و این موضوع باعث شده جو روانی جامعه از ترس ابتلا به کرونا متشنج شود.
رضا ببری، روانکاو و مددکار اجتماعی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در این مورد گفت: ویروسی که چندین ماه است وارد کشور شده فضای روانی جامعه را با نگرانی مواجه کرده است از یکسو همین مقدار اضطراب باعث شده که به سلامتی خود اهمیت بیشتری بدهند و اصول بهداشتی را بیشتر رعایت کنند و از سوی دیگر ترس بیمارگونهای نسبت به این ویروس داشته باشند و به خودبیمارانگاری برسند.
وی ادامه داد: این موضوع که مردم در برابر ویروس کرونا دچار وسواس شدهاند بازمیگردد به استرسی که به آنها وارد شده یعنی زمانی که ما تغییری را در بدن خود و یا حتی جامعه میبینیم به ما استرس و فشار روانی وارد میشود که این فشار روانی میتواند خودش را در اشکال مختلف نشان دهد و حتی به پرخاشگری و یا افسردگی منجر شود.
این روانکاو تصریح کرد: فشارهای روانی در جامعه میتواند خود را در قالب نشانههایی همچون خرید بیش از حد یا به فرار از کار نشان دهد. این واکنشهای به وجود آمده به علت فشارهای روانی در زندگی شخصی و اجتماعی افراد خلل ایجاد میکند و پس از اتمام شرایط بحرانی میتواند همراه فرد باقی بماند.
ببری در مورد راهکار مقابله با این ویروس و شرایط کنونی جامعه اظهار کرد: آن چیزی که ما باید الان در جامعه به آن بپردازیم این است که جامعه دچار یک تغییر شده و ما باید با آن کنار بیاییم.
این روانکاو تصریح کرد: هم در سطح کلان و هم در سطح خرد باید نظام سلامت جامعه و هم بدنه کارشناسان دستگاههای ذیربط این تغییر را بپذیرند و با کمک به مردم جامعه به همراه آموزشهای لازم با استرس ایجاد شده در جامعه مقابله کنند.
ببری تصریح کرد: نهادهای اجتماعی میتوانند با آموزشهای لازم از بار روانی ایجاد شده در جامعه بکاهند و از سوی دیگر شبکههای حمایتی همچون خانواده، دوستان، آشنایان، روانشناسان و مشاوران خانواده میتوانند حس امنیت و حمایت را در ما تقویت کنند.
این مددکار اجتماعی در ادامه از تلقین بهعنوان یک ابزار مناسب برای کاهش استرس سخن به میان آورد و گفت: تلقین یکی از مهمترین دلایل بهبود و یا ابتلا به یک بیماری است. گاه افرادی را دیدهایم که سرطان داشته و با کار کردن بر روی ذهن، موفق به نابودی آن بیماری شدهاند.
وی اذعان کرد: با رعایت نکات بهداشتی و افزایش قدرت ایمنی بدن در برابر بیماری و ویروسهای موجود و همچنین با راه ندادن هیچ گونه استرسی به ذهن و بدن خود میتوانیم به راحتی با این ویروس مقابله کنیم و سلامت خود را حفظ کنیم. البته لازم است علاوه بر رعایت نکات بهداشتی و توجه به پیامهای متولیان درمانی کشور مبنی بر استراحت در منزل و تردد کمتر در معابر عمومی و پرهیز از سفرهای غیر ضروری به اتمام این شرایط بحرانی کمک کنیم.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/