سیگنال بایدن برای بازار بورس ایران چیست؟
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، «عباسعلی حقانینسب» با اشاره بر اینکه سه گروه در بازار سرمایه نگاه سرمایهگذاران را کوتاه مدت کردهاند، تأکید کرد: دولت نیز در کوتاه مدت شدن تحلیلهای سهامداران موثر بوده است. شما بودجه ۱۴۰۰ را نگاه کنید متوجه خواهید شد که چرا دولت روی توسعه ابزارهای سرمایهگذاری بلندمدت تأکید نمیکند و شرایط و مقررات را به گونهای فراهم میکند که نگاه سرمایهگذاران بازار سرمایه کوتاه مدت شود.
وی ادامه داد: دومین دسته کارگزاران هستند. آنها نیز کارمزد معاملاتشان بر اساس حجم معاملات است و هرچقدر معاملات نوسانی در کوتاه مدت اتفاق بیفتند، منفعت پیدا میکنند. بخاطر همین به ورود مستقیم مردم و کوتاه مدت فکر کردن سرمایهگذاران و در اختیار قرار دادن ابزارهای کوتاه مدت به مردم، تلاش میکنند.
دسته سوم رسانهها هستند که به شدت روی خبرهای کوتاه مدت کار میکنند و به آینده بازار و نگاههای بلند مدت فکر نمیکنند.
وی اضافه کرد: اگر به بازارهای دیگر نگاه کنید، میبینید که در بازار مسکن نگاه بلندمدت حاکم است. فردی که زمینی میخرد حداقل نگاه یک سال به بالا دارد. در بازار خودرو و حتی بازار ارز و طلا نگاه بلندمدت وجود دارد. تنها بازاری که نگاه کوتاه مدت پیدا کرده بازار سرمایه است.
حقانی نسب ادامه داد: روند بازار سرمایه ما در میانمدت و بلندمدت بسیار مثبت است. بر اساس حجم نقدینگی که در کشور وجود دارد همیشه نرخ ارز در دامنه ۲۲ تا ۲۵ هزار تومان قیمتگذاری میشود. ثبات نرخ ارز قطعاً باعث رکود در بازارهای سوداگری، مسکن، ارز و طلا میشود. خود این تأثیر خیلی مثبتی روی بازار سرمایه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه نرخ ارز را حضور بایدن تعیین نمیکند، ادامه داد : نرخ ارز را حجم نقدینگی خلق شده در بانکها تعیین میکند. به دلیل عدم افشای اطلاعات مربوطه حجم نقدینگی و شفاف نبودن بانکها، شاهد هستیم که نقدینگی که اعلام میشود نصف نقدینگی است که واقعا وجود دارد.
وی ادامه داد: عملا نقدینگی منجمد افشا نمیشود. چرا که بالای ۲ میلیون میلیارد تومان داراییهای بانکها افشا نمیشود و در این شرایط نرخ ارز را تحریمها و بایدن تعیین نمیکند. آن چیزی که نرخ ارز را تعیین میکند حجم نقدینگیای است که در کشور وجود دارد و متأسفانه روش غلط بانکداری ما به این حجم نقدینگی دامن زده است.
وی گفت: اگر بایدن بیاید تنها کمکی که میکند این است که نرخ ارز متناسب با حجم نقدینگی افزایش پیدا کند و فشار بر بازار ارز کاهش یابد. حضور بایدن تنشها را کم میکند. اگر به سمت تنشزدایی حرکت کنیم حجم تولید و حجم فروش افزایش پیدا میکند و خود این تأثیر مثبتی روی بازار سرمایه خواهد گذاشت.
انتهای پیام/
انتهای پیام/