دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

مقایسه قیمت کالاهای اساسی نسبت به سال گذشته/ گوشت و مرغ چند هزار تومان گران‌تر شده است؟

در این گزارش به بررسی تغییرات قیمتی کالاهای اساسی در دی ماه 99 نسبت به مدت مشابه سال قبل می‌پردازیم.
کد خبر : 554209
n00224832-b.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سال 99 را می توان سال اوج افزایش قیمت کالاهای اساسی نامید سالی که قیمت نه با شیب ملایم بلکه با شیب بسیار تند رو به بالا حرکت کردند و تصمیمی برای کاهش هم ندارند.


افزایش قیمت کالاهایی اساسی موجب شد تا سفره‌های بخش بزرگی از جامعه نسبت به سال گذشته کوچک تر شود و مردم برای تامین مایحتاج خود به مشکل بخورند و بسیاری از کالاها از لبنیات تا گوشت و مرغ از سبد خانوار حذف شد.


این در حالی است که قصد دولت از اختصاص ارز 4200 تومانی برای کالاهای اساسی دسترسی ارزان مردم به این کالاها باشد اما در عمل این هدف محقق نشد و با افزایش قیمت به شکست انجامید.


نگاهی گذرا به قیمت کالاهای اساسی به وضوح افزایش قیمت در این کالاها را نشان می‌دهد.


بر این اساس در حالی که قیمت شیر یک لیتری در دی ماه سال گذشته ۹۱۰۰ امسال به 14000، ماست از 11900 به 19300، کره 100 گرمی از 4500 به 10000، برنج 10 کیلیویی از 225000 به 350000، نخود از 9500 به 30000، گوجه فرنگی از 4000 به 15000، گوشت گوساله از 84000 به 108000، گوشت گوسفندی از95000 به 115000، مرغ از 12500 به 21400 و تخم مرغ از شانه‌ای 25000 به 34000 تومان رسیده است.


تمام این افزایش قیمت‌ها در حالی صورت گرفته است که شخص رئیس جمهور و مسئولان دولتی بارها اعلام کردند اجازه نمی‌دهند مردم برای معیشت به مشکل بخورند.


حسن روحانی می‌گوید در شرایط جنگ اقتصادی تلاش دولت این است مشکلات معیشتی مردم کاهش یابد و اولویت، تامین کالاهای اساسی در جهت افزایش رفاه عمومی و حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه بوده است.


رئیس جمهور گفته بود کنترل نوسانات بازار داخلی و جلوگیری از افزایش قیمت نسبی کالاهای اساسی، نرخ تورم درکشور و همچنین ایجاد رفاه نسبی در جامعه از مهمترین اهداف دولت است و سیاست کلان تامین و تخصیص ارز کالاهای اساسی نباید زمینه‌ای برای رانت جویی و فساد شود.


حتی جهانگیری معاون اول رئیس جمهور با اذعان به مشکلات به وجود آمده برای مردم در بحث معیشت می‌گوید ما در شرایط خاص و ویژه‌ای قرار گرفته‌ایم و دولت نسبت به این مسائل واقف است و به‌دنبال راهکار و اتخاذ تصمیماتی است تا از دغدغه مردم بکاهد.


اولویت حل مشکلات معیشتی مردم


تعلل و کم کارهایی که در این بخش صورت گرفت حتی پای بهارستان نشینان را به این موضوع باز کرد در این باره محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی می‌گوید حل مشکلات معیشتی مردم را در اولویت می‌دانیم و معتقدیم که نمی‌توان باری از روی دوش مردم برداشت؛ مگر با هماهنگی و اتحاد. باید میان همه مسئولان یک اصل مشترک یعنی «نفع مردم» وجود داشته باشد و آنچه به نفع مردم نیست و به معیشت و منزلت اجتماعی آنان آسیب می‌زند را به دیوار می‌کوبیم و آنچه به مصلحت آنان است را از زبان هر کسی که گفته شود و با قلم هر کسی نوشته شود، روی چشم می‌گذاریم و تلاش خواهیم کرد تا با ریل گذاری و هدایت‌گری صحیح و با همکاری و هماهنگی دولت، کشور را به سمت حل مشکلات مردم سوق دهیم.


به گفته وی تلاش خواهیم کرد بند به بند لایحه بودجه را با اصلاحات اساسی به شیوه‌ای که به نفع معیشت مردم و کشور باشد، بررسی کنیم تا نقشی در برداشتن بار گرانی، تبعیض، بی‌عدالتی و فقر از روی دوش مردم ایفا کنیم.


قدرت خرید مردم کاهش یافته


همچنین محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز می‌گوید به دلیل شوک‌های پیش آمده اقتصادی شاهد مشکلات تورمی در کشور و کاهش قدرت خرید مردم هستیم، بنابراین باید این مشکلات را با دو رویکرد کوتاه‌مدت و بلندمدت برطرف کنیم.


به گفته وی تصمیمات کاملا غیرکارشناسی به ویژه در ابتدای سال ۹۷ بعد از تصمیم اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی و تأثیر آن در اقتصاد کشور مشکلات جدی پدید آورد.


رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس می‌افزاید در سال ۹۹ به شدت آثار تورمی سفره و معیشت مردم را کوچک کرده و ما باید یک اقدامات کوتاه‌مدت اورژانسی هم در کنار اقدامات میان‌مدت برای رفع مشکلات انجام دهیم.


انتهای پیام/4133 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب