شدیدترین رکود اقتصادی چند دهه اخیر در آمريکا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، در پی مواجه شدن آمریکا با شدیدترین رکود اقتصادی چند دهه گذشته به سبب قرنطینههای سال ۲۰۲۰، بهبود اقتصادی ماههای گذشته به سبب افزایش نگرانکننده موارد ابتلا افراد به کرونا و تأخیر در ارائه بسته کمک مالی، تحت الشعاع قرار گرفته است.
سرعت بهبود اوضاع اقتصادی کاهش یافته و عقب افتادن توزیع واکسن کرونا نیز موجب شده است آمریکا بهبود اقتصادی غیرمطمئن و چالشبرانگیزی پیش روی داشته باشد.
آنچه اوضاع را بدتر میکند این است که فشار اقتصادی ناشی از همهگیری ویروس کرونا، در بخشها و شرکتها تأثیرات متفاوتی داشته است و برخی صنایع خدماتی، شرکتهای کوچک و آمریکاییهای با درآمد کمتر متحمل ضربات غیر متناسبی شدهاند. این وضع موجب به وجود آمدن نابرابری شده است.
میزان رشد اقتصادی سالانه آمریکا در نیمه نخست سال ۲۰۲۰ به سبب قرنطینههای ناشی از شیوع ویروس کرونا ۵ درصد کاهش یافت که این وضع به یک دهه توسعه اقتصادی پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸ در جهان پایان داد.
حدود ۲۲ میلیون شغل در فاصله مارس آوریل از بین رفتند و میزان بیکاری به عدد خیرهکننده ۱۴ و هفتدهم درصد رسید. اقتصاددانان پیشبینی کردند که دستکم ۱۰۰ هزار کسبوکار کوچک فصل بهار، برای همیشه تعطیل شدند.
زمانی که ویروس کرونا آمریکا را فرا گرفت، آمریکا که برای بازگشایی اقتصاد تحتفشار قرار داشت، شروع به ارائه طرحهایی در اواخر آوریل یا اوایل مه کرد. مقامات آمریکایی به هشدارهای کارشناسان توجه نداشتند و بسیاری از ایالتها نيز به سبب نداشتن طرح برای آزمایش گرفتن سراسری و اقدامات پیگیری گسترده، آمادگی لازم را نداشتند.
جفری ساکس استاد اقتصاد دانشگاه کلمبیا و مشاور ارشد سازمان ملل آوریل ۲۰۲۰ به شین هوا گفت: اوضاع آمریکا همچنان بد و سردرگم است و راهبردی ملی برای ریشهکنی کرونا وجود ندارد.
بر اساس اعلام «مرکز سامانههای علمی و مهندسی» در دانشگاه جانز هاپکینز، مجموعه تعداد مبتلا شدگان به کرونا در آمریکا روز جمعه بیش از ۲۰ میلیون نفر بود.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/