دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مسئول راه‌اندازی پژوهشکده انگور شمال غرب کشور:

فاز نخست پژوهشکده انگور دانشگاه آزاد اسلامی ملکان به‌زودی افتتاح می‌شود

مسئول راه‌اندازی پژوهشکده انگور شمال غرب کشور با بیان اینکه فاز نخست پژوهشکده انگور دانشگاه آزاد اسلامی ملکان به‌زودی افتتاح می‌شود، گفت: ملکان در تولید انگور و کشمش مقام نخست استان و سوم کشوری را دارد.
کد خبر : 552885
image_2020_12_30-11_35_15_264_Xlu.jpg

شهریار فتحی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در ملکان با بیان اینکه فاز نخست پژوهشکده انگور دانشگاه آزاد اسلامی ملکان در آینده نزدیک افتتاح می‌شود، اظهار کرد: این فاز شامل آزمایشگاه آب و خاک است که در زمینی به مساحت 360 متر مربع زیربنا و با هدف ارائه خدمات تخصصی و مشاوره در حوزه آب و خاک به تاکداران در راستای افزایش بهره‌وری و راندمان تولید فعالیت خواهد کرد.


وی با بیان اینکه مجوز تأسیس پژوهشکده انگور سال 1390 از سوی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی صادر شده است، افزود: این پژوهشکده در زمینی به مساحت 50 هکتار در شهرک صنعتی شهرستان ملکان توسط دانشگاه آزاد اسلامی و در چهار فاز راه‌اندازی می‌شود.


جزئیات فعالیت‌ پژوهشکده انگور شمال غرب کشور


مسئول راه‌اندازی پژوهشکده انگور شمال غرب کشور درباره جزئیات فعالیت‌های این پژوهشکده اظهار کرد: این مرکز علمی، پژوهشی و تخصصی در بخش‌های مختلف مانند آزمایشگاه آب و خاک، برگزاری سمینارهای علمی، ارائه خدمات علمی درباره  مقاوم‌سازی درخت مو مقابل سرمازدگی، افزایش راندمان بازدهی و بهینه‌سازی آب فعالیت می‌کند.


فتحی از دیگر فعالیت‌های پژوهشکده انگور شمال غرب کشور را آبیاری قطره‌ای، تولید و فرآوری انگور، تولید دانه‌های روغنی، شیره انگور، محصولات دارویی، تجاری‌سازی، از بین بردن رانت و دلال‌بازی عنوان کرد.


وی، نبود مدیریت یکپارچه و بخش‌های تخصصی، بازاریابی، صنایع تبدیلی و دلال‌بازی را از مشکلات اساسی باغداران شهرستان ملکان دانست.


مسئول راه‌اندازی پژوهشکده انگور شمال غرب کشور متذکر شد: شهرستان ملکان قطب تولید انگور در شمال غرب کشور محسوب شده و سالانه بیش از 250 هزار تن انگور در بیش از 11 هزار هکتار باغات انگور در این شهرستان تولید می‌شود.


فتحی ادامه داد: متأسفانه نبود مدیریت یکپارچه، بازاریابی و صادرات، صنایع تبدیلی و وجود فضای دلال‌بازی و تعیین قیمت‌های دلخواه و نبود خرید تضمینی موجب شده حاصل دسترنج تاکداران همه‌ساله مفت و مجانی از دست آنها خارج و سود واقعی نصیب چند دلال عمده و صاحب پول و سرمایه شود.


ملکان در تولید انگور و کشمش مقام نخست استان آذربایجان‌شرقی را دارد


وی افزود: شهرستان ملکان در تولید انگور و کشمش مقام نخست استان آذربایجان‌شرقی و مقام سوم کشوری را دارد و بیشتر خانوارهای شهری و روستایی در این شهرستان از راه تاکداری امرار معاش می‌کنند.


مسئول راه‌اندازی پژوهشکده انگور شمال غرب کشور تشریح کرد: از سوی دیگر شهرستان ملکان سهم خوبی در صادرات غیرنفتی به کشورهای عربی و اروپایی دارد، بنابراین باید توجه ویژه‌ای از لحاظ اقتصادی به این امر مهم شده و توجه به بازاریابی و راه‌اندازی صنایع دولتی بیشتر شود.


به گزارش آنا؛ شهریار فتحی دارای دکتری اقتصاد و مؤسس پژوهشکده انگور ملکان بوده که از سال 1389 تا 1390 مسئولیت حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی این شهرستان را برعهده داشته است.


رئیس پژوهشکده انگور شهرستان ملکان تاکنون دو جلد کتاب با موضوعات توسعه اقتصادی و برنامه‌ریزی و همچنین تولید، بسته‌بندی و بازاریابی تألیف کرده و پنج مقاله ISI چاپ کرده و 17 مقاله در همایش‌های علمی و پژوهشی ارائه کرده است.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب