دستور ویژه بشار اسد برای کمک به حزبالله لبنان/ مردم سوریه وقتی حاج قاسم را شناختند، گریستند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، در آستانه نخستین سالگرد شهادت قاسم سلیمانی و «ابومهدی المهندس»، نایبرئیس حشدالشعبی و همراهانش در اطراف فرودگاه بینالمللی بغداد قرار داریم؛ حادثهای که با پهپاد آمریکایی و به دستور مستقیم رئیسجمهور آمریکا انجام شد. به تعبیر «حسین رحال»، مسئول اطلاعرسانی و فضای مجازی حزبالله لبنان، شهید قاسم سلیمانی شخصیتی چندوجهی داشت که در لبنان شاید بتواند مشابه آن را در فردی همچون شهید «عماد مغنیه» یافت که اشراف کاملی بر مناطق و استانهای مختلف محل عملیات داشت و نقاط ضعف و قوت مناطق حیاتی را میدانست.
شهید سلیمانی گرهگشای عملیات مختلفی بود که در آن مشارکت داشت و با فکر راهبردی خود موقعیتها را به فرصتی برای پیروزی تبدیل میکرد. حضور و نقش وی نهتنها در عراق و لبنان، بلکه در فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی محسوس است.
در همین رابطه با «ناصر قندیل»، سردبیر روزنامه «البناء» چاپ لبنان گفتگو کردیم که تقدیم میشود.
آنا: در نخستین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی قرار داریم. بهعنوان نخستین سؤال، شما نقش فرمانده شهید سپاه قدس انقلاب اسلامی را در حمایت از گروههای مقاومت در فلسطین چگونه ارزیابی میکنید؟
قندیل: از فرصتی که شما برادران ارزشی و فعال در حوزه مقاومت برای من به وجود آوردید، سپاسگذارم. جا دارد نخستین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و «ابومهدی المهندس» رهبران شاخص مقاومت و پیروزی را به آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت شریف ایران تبریک عرض کنم. شهید سلیمانی درواقع تجسم عینی همه اصول و ارزشهایی بود که انقلاب اسلامی ایران بر مبنای آنها شکل گرفت.
مگر جمهوری اسلامی ایران بر مبنای کدام آرمانها شکل گرفت؛ جز اینکه حمایت از موضوع فلسطین و قدس شریف را بر پیشانی خود بست و به حمایت از فلسطینیان و این آرمان مقدس پرداخت. حمایت از موضوع فلسطین نهتنها یک شغل یا موضوع کاری، بلکه دغدغه شخصی شهید سلیمانی بود. او بینهایت درباره آینده موضوع فلسطین نگران بود و این موضوعی نیست که دشمنان بخواهند آن را انکار یا مخفی کنند. حقیقت آشکار است، حاج قاسم سلیمانی از هر شخصی در کشورهای اسلامی به قدس شریف و موضوع فلسطین نزدیکتر بود.
امروز جای خالی حاج قاسم سلیمانی در عرصه فلسطین احساس میشود، نه فقط در فلسطین، بلکه در هر جایی که ارتباطی به موضوع فلسطین دارد نیز حس میشود. تاریخ گواهی میدهد محور مقاومت به رهبری و ارشادات امام خامنهای (مد ظله العالی) توانسته است به همه نوع امکانات و تجهیزات نظامی دست یابد و امروز، آموزشهای نظامی بسیار پیشرفتهتر از گذشته و با اصول مدرن نظامی دنبال میشود.
آنا: در خلال جنگ تموز (جنگ 33 روزه) میان حزبالله لبنان و رژیم صهیونیستی سردار سلیمانی نقش مؤثری ایفا کرد. به اعتقاد شما حضور فرمانده سپاه قدس چه میزان بر تحمیل شکست بزرگ مقاومت بر رژیم صهیونیستی مؤثر بود؟
قندیل: جنگ تموز جنگی بود که در آن رژیم صهیونیستی با همه توان زیرساختهای مقاومت لبنان را هدف قرار داده بود. در آن لحظات حاج قاسم سلیمانی بهعنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیز بهعنوان حامی مقاومت لبنان وارد عمل شد. البته حضور وی جای تعجب داشت، زیرا این گمان میرفت که وی باید بهطور طبیعی در دمشق، پایتخت سوریه حضور داشته باشد؛ ولی بهطور غافلگیرکننده به کمک نیروهای لبنانی شتافت. حاج قاسم حلقه وصل میان مقاومت و جمهوری اسلامی ایران بود.
به یاد دارم حتی در آن زمان بشار اسد، رئیسجمهور سوریه دستورات لازم را برای حمایت از مقاومت لبنان صادر کرده بود. دست حاج قاسم برای ارسال سلاح از کانال سوریه به لبنان باز بود، بشار اسد نیز گفته بود که سوریه انبارهای سلاح خود را برای تجهیز مقاومت لبنان باز میکند. برخلاف آنچه برخی میگویند، حاج قاسم سلیمانی نمیخواست از خط مقدم جبهه لبنان فاصله بگیرد و به همین دلیل اصرار داشت در اتاق عملیات مرکزی در شهر بیروت، کنار دوست و رفیق دائمی خود فرمانده شهید حاج عماد مغنیه و سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان حضور داشته باشد.
در خلال جنگ ۳۳ روزه حاج قاسم دائم در میان خط مقدم جبهه و اتاق عملیات مرکزی در تردد بود.
حاج قاسم در خلال جنگ حاج قاسم درخلال جنگ ۳۳ روزه تلاش زیادی کرد تا هر آن چیزی را که مبارزان لبنانی احتیاج دارند، به دستشان برساند. عماد مغنیه چند ماه قبل از شهادتش به من وقت ملاقات داد و در آن درباره جنگ تموز و میزان حمایتی که حاج قاسم سلیمانی از مقاومت لبنان انجام داده بود، سخن گفت. همچنین گفت که به لطف کمکهای حاج قاسم سلیمانی و توجه ویژهای که امام خامنهای به حمایت از مقاومت لبنان در برابر دشمن صهیونیستی داشت، حجم زیادی از کمکها به نیروها رسید. این میزان حمایت و کمک به مقاومت لبنان پیشتر سابقه نداشت.
بیشتر بخوانید:
حاج قاسم ایمان راسخ داشت رژیم صهیونیستی باید نابود شود/ موضوع فلسطین، خط قرمز جهان اسلام
آنا: دسامبر ۲۰۱۷ سردار سلیمانی بهطور رسمی شکست نهایی گروه تروریستی و تکفیری داعش را اعلام کرد. شما نقش سردار سلیمانی را در این شکست چگونه میبینید و فرمانده سپاه قدس چه نقشی در حمایت از وحدت سرزمینی عراق داشت؟
قندیل: وقتی از نقش مهم، راهبردی و فعال شهید سلیمانی در لبنان، سوریه و فلسطین سخن میگوییم و وقتی میخواهیم نقش وی را در حمایت از مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی بیان کنیم، تنها به یک نتیجه میرسیم و آن این است که «حاج قاسم سلیمانی قهرمان نبرد با داعش است».
همه میدانند گروه تروریستی تکفیری داعش با هدف حفظ منافع رژیم صهیونیستی، گسترش هیمنه آمریکا در سراسر منطقه و ایجاد فضایی ملتهب و ناامن در نقاط مختلف خاورمیانه پدید آمد. بیتردید اگر حاج قاسم سلیمانی و نقش راهبردی وی در عرصه نبرد نبود، محال بود پیروزی نهایی بر تروریسم تکفیری داعش در سوریه، عراق و منطقه محقق شود.
همچنین اگر حاج قاسم نبود حمایت از حاکمیت ملی و وحدت سرزمینی سوریه و عراق ممکن نبود. نقشی را که حاج قاسم سلیمانی در عراق ایفا کرد، نباید بهراحتی نادیده گرفت؛ دقیقاً وقتی همه خطوط دفاعی نظامی در عراق فروریخت، حاج قاسم به همراه شهید «ابومهدی المهندس» در خط مقدم جبهه حاضر شدند و به حمایت از بغداد پرداختند، زمانی که داعش در پشت دروازههای این شهر بود.
آنا: سردار سلیمانی بهدلیل فعالیتهای تأثیرگذارش از محبوبیت خاصی میان ملتهای منطقه برخوردار است. جایگاهی که با وجود گذشت یک سال از شهادتش، نهتنها کمرنگ نشده، بلکه بر میزان محبوبیت وی در دلهای مردم افزوده شده است. این میزان محبوبیت چه دلیلی میتواند داشته باشد؟
قندیل: همه بهخوبی با مکتب حاج قاسم آشنا هستند و کمتر کسی است که به ویژگیها و خصوصیات شخصیتی و رفتاری وی آشنایی نداشته باشد. تکراری است اگر بگویم حاج قاسم سلیمانی پدری مهربان و دلسوز و فرماندهی مقتدر بود، زیرا تصاویر متعددی در این زمینه منتشر شده است. همه آن چیزی که اکنون بر محبوبیت سردار سلیمانی میافزاید، به قبل از شهادتش بازمیگردد.
این سؤال را بیپاسخ نمیگذارم و میگویم دلایل متعددی وجود دارد که بر جایگاه و محبوبیت حاج قاسم میافزاید. او مبارزی رشید، فرماندهی دلسوز و باتدبیر، مجاهدی ذوب در ولایت و فردی به معنای واقعی کلمه دلسوز امتهای اسلامی بود.
آنا: آیا در اطرافیان و افرادی که با آنها در مقاومت گفتگو و مصاحبت داشتید، فردی با ویژگیهای شخصیتی سردار سلیمانی وجود داشت؟
قندیل: حاج قاسم خیلی خاص بود. از ویژگیهای بارز شهید سلیمانی بخشندگی زیاد بود. او را شخصی بسیار فروتن و دارای صبر زیاد برای تحمل مشکلات و سختیها یافتم. هرکس قاسم سلیمانی را بشناسد، ویژگیهای او را تشخیص میدهد.
آنا: از سردار دلها خاطرهای دارید یا شنيدهايد؟
قندیل: من روایتهای زیادی درباره اخلاقیات حاج قاسم سلیمانی از کسانی که وی را در جبهههای جنگ در سوریه همراهی میکردند، شنیدهام که بهطور خلاصه یکی از روایتها را بیان میکنم.
در جبهه سوریه، نیروهای مقاومت پس از نبردی سخت توانستند تعدادی از مناطق مهم و راهبردی را در جنوبغربی حلب کنترل کنند. بعد از یک روز خستهکننده و طاقتفرسا، غذا به دست نیروهای مقاومت رسید. در این میان برخی پیشنهاد کردند هرکسی بخواهد بخشی از غذای خود را به خانوادههای سوری محاصره شده اهدا کند که حدود یکهزار مبارز و افسر این اقدام را انجام دادند.
در اینجا اتفاق جالبی رخ داد و این بود که پس از توافق رزمندگان برای اهدای کمکهای غذایی به خانوادههای محاصره شده، حاج قاسم سلیمانی سوار کامیون شد و با دستانش به خانوادههای محاصره شده غذا میرساند.
حاج قاسم چنین شخصیتی بود چگونه میشود انسان چنین خصوصیتی داشته باشد و محبوب دلهای مردم نباشد بعد از شهادت حاج قاسم و زمانی که مردم سوریه چهرهاش را دیدند و فهمیدند او همان کسی است که غذاها را به دستشان میرساند گریه کردند گویی یکی از اعضای خانواده خود را از دست داده بودند.
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/