دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عباسعلی براتی‌پور در گفتگو با آنا:

لطافت، ظرافت و زیبایی را آویزه شعر فاطمی کنیم/ یادمان نرود این اشعار به محضر ولیعصر(عج) ارائه می‌شود

شاعر آئینی کشورمان اعتقاد داشت: شاعر امروز ما لازم است که زندگی حضرت فاطمه(س) را بخواند، تورق بزند و با دریافت این ظرایف، سراغ سرایش برود. شعر فاطمی باید انعکاس واقعیات و الگوبرداری از زندگی ایشان باشد.
کد خبر : 551772
13971029000359_Test_PhotoN (1).jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، شاعران آئینی کشورمان موضوعات متنوعی را در این شاخه از ادبیات کشور از دیرباز تاکنون در سروده‌های خود جاری ساخته‌اند؛ گاه این بخش از ماجرا رنگ و بوی عاشورا به خود گرفته و گاه در شعر انتظار و نیز فاطمی و غیره جلوه‌گر می‌شود.


شاعران بسیاری در این شاخه ادبی دست به خلق سروده‌ها و حماسه‌هایی زده‌اند که به نوبه خود از بهترین قطعات شعری ادبیات دینی محسوب می‌شوند و این امر نه فقط مختص شعر کهن بلکه در شعر شاعران این سال‌ها نیز خودنمایی می‌کند. «فاطمیه» نیز در این بین محل اشاره بسیاری از اهالی شعر قرار گرفته و در مناسبت‌های مرتبط شمایل دیگری به این ایام هم می‌دهد.


از تکرارها و ظواهر دین گذر باید کرد


عباسعلی براتی‌پور، شاعر پیشکسوت انقلاب که اشعار بسیاری نیز در شعر آئینی دارد در این ارتباط به خبرنگار آنا گفت: شعر آئینی ما در روزگار تحولش خود، هم‌اکنون خیلی اوج گرفته و حال و روز خوبی دارد و فضاهای جدیدی را نیز سپری می‌کند.



شعر و مرثیه‌ای که سروده می‌شود به محضر امام زمان(عج) ارائه می‌شود؛ شاعر اگر این مسئله را درک کند، دیگر سراغ هر موضوعی نمی‌رود و دم از تکرار نمی‌زند. حواسش هست که با اشعارش دل حضرت مهدی(عج) را به درد نیاورد.



وی افزود: البته ممکن است در برخی موضوعات شاهد توجه به ظواهر دین و سیمای بزرگان هم باشیم که البته به نظرم این بخش از ماجرا کم است و باید از آن هم گذر کنیم. در حالت کلی من فضاسازی و تخیلی که در شعر فاطمی وجود دارد را بسیار خوب می‌دانم.


به سراغ سیرت مبارک حضرت برویم


شاعر کتاب شعر آئینی «ارغوانی‌ها» اینگونه تأکید داشت: خصوصاً در مجموعه شعر جوان که ورود به شعر فاطمی دارند، فعالیتشان جالب و مایه خرسندی است. این تحرکات در شعر را باید مدیون انقلاب اسلامی دانست که موجبات تحول و برداشتن گام‌های بلندی در شعر مذهبی شده است.


براتی‌پور در عین حال ضمن تأکید بر اینکه باید از اصطلاحات تکراری در مورد حضرت زهرا(س) در شعر عبور کنیم گفت: باید بیش از پیش به سراغ سیرت مبارک حضرت برویم و  واژگان شعری را در خدمت تصویرسازی از این گنجینه ببریم.


با اشعارمان دل حضرت مهدی(عج) را به درد نیاوریم


سراینده «بر تربت خورشید» اعتقاد داشت: امروز حتی لازم است از آنچه بر حضرت امیرالمومنین(ع) در فراق حضرت زهرا(س) آمد، بگوییم و آن غم مانده بر دل ایشان را به تصویر بکشیم. با شعر این‌ها را می‌توان به شکل زیبا خلق کرد و به مخاطب داد.


وی تأکید داشت: شعر و مرثیه‌ای که سروده می‌شود به محضر امام زمان(عج) ارائه می‌شود؛ شاعر اگر این مسئله را درک کند، دیگر سراغ هر موضوعی نمی‌رود و دم از تکرار نمی‌زند. حواسش هست که با اشعارش دل حضرت مهدی(عج) را به درد نیاورد.



صرفا نگوییم که حضرت مظلوم است و به این امر بسنده نکنیم. شاعر ما باید سراغ زندگی کوتاه اما پرحکمت و پردرس ایشان برود و به زن و مرد درس انسانیت بدهد.



براتی‌پور اذعان داشت: تصور اینکه امام زمان(عج) با خواندن شعر شاعر در فراق حضرت زهرا(س) محزون شود و اشک بریزد، زیباست. اما سراغ نکاتی نرویم که دل حضرت را به درد بیاوریم.


ابتدا زندگی حضرت فاطمه(س) را بخوانید و تورق بزنید


این شاعر پیشکسوت همچنین گفت: شعر فاطمی باید لطیف، ظریف و زیبا باشد. شایسته نیست که همچنان از برخی واژگان به اصطلاح نخ‌نما استفاده کنیم. شاعر امروز ما لازم است که زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) را بخواند، تورق بزند و با دریافت این ظرایف، سراغ سرایش برود. شعر فاطمی باید انعکاس واقعیات و الگوبرداری از زندگی ایشان باشد.


وی توضیح داد: مساوات، عدالت، بزرگواری و صفات بسیاری وجود دارد که می‌توان درباره حضرت زهرا(س)  در قالب شعر بیان کرد؛ اینها بسیار برای بانوان ما آموزنده خواهد بود.


براتی‌پور همچنین گفت: نه فقط در بعد آموزندگی برای بانوان بلکه درج این خصایص در شعر و انتشار آن برای مخاطب، یاد و خاطره ایشان را در زندگی روزمره پررنگ‌تر می‌کند. صرفا نگوییم که حضرت مظلوم است و به این امر بسنده نکنیم. شاعر ما باید سراغ زندگی کوتاه اما پرحکمت و پردرس ایشان برود و به زن و مرد درس انسانیت بدهد.


انتهای پیام /4143/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب