تأثیر اسانس گیاه آویشن شیرازی در فیله ماهی برای مهار رشد باکتری «آئروموناس هیدروفیلا»
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از ماکو، مقاله احمد قرهخانی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالملل ماکو و مدیر گروه علمی دامپزشکی با عنوان «تأثیر اسانس گیاه آویشن شیرازی در فیله ماهی سوف به منظور مهار رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا» در مجله علمی و پژوهشی علوم و صنایع غذایی ایران دانشگاه تربیت مدرس ایران به چاپ رسید.
قرهخانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با تشریح جزئیات این مقاله اظهار کرد: استفاده از ترکیبات طبیعی با اثرات ضد باکتریایی میتواند مصرف مواد شیمیایی را بهمنظور مهار رشد عوامل بیماریزا به حداقل برساند.
زمان ماندگاری فیله ماهی سوف چگونه افزایش مییابد؟
وی عنوان کرد: هدف از مطالعه حاضر «بررسی تأثیر ضدباکتریایی اسانس آویشن شیرازی علیه باکتری آئروموناس هیدروفیلا در شرایط آزمایشگاهی و استفاده از آن به عنوان پوشش خوراکی در فیله ماهی سوف بهمنظور افزایش زمان ماندگاری در یخچال» بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالملل ماکو مطرح کرد: پس از جمع آوری و تهیه اسانس گیاه آویشن شیرازی با روش کلونجر ابتدا در شرایط آزمایشگاهی اثرات ضد باکتریایی اسانس علیه آئروموناس هیدروفیلا به روش میکروبراث دایلوشن برای تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد.
قرهخانی ادامه داد: در نهایت، پس از تعیین ترکیبات شیمیایی اسانس با روش کروماتوگرافی 0 و 1 درصد /5 ،0/1 ،0/05 ،0/ گازی مجهز به طیفسنج اثرات پوششی و حسی اسانس در پنج سطح 01 در فیله ماهی سوف مورد ارزیابی قرار گرفت.
فیله ماهی سوف چه ویژگیهایی دارد؟
وی خاطرنشان کرد: نتایج نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس آویشن شیرازی علیه آئروموناس هیدروفیلا به ترتیب 250 و 125 میکروگرم در0 درصد از اسانس میتواند به / 0 و 5 / میلیلیتر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالملل ماکو افزود: همچنین نتایج نشان داد که استفاده از دو سطح 1 بهطور معنیداری سبب افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی سوف میشود.
قرهخانی توضیح داد: همچنین ویژگیهای حسی فیله در 0 به طور مناسبی به دست میآید. براساس نتایج بهدست آمده میتوان نتیجه گرفت که استفاده از / سطح 5 اسانس گیاه آویشن شیرازی بهعنوان پوشش در فیله ماهی سوف از طریق مهار رشد باکتریهای مولد فساد سبب افزایش ماندگاری و کاهش تراکم باکتری طی نگهداری در شرایط یخچال میشود.
وی تبیین کرد: علاوه بر مقاله فوق دارای 14 مقاله هستم که شامل دو مقاله ISI، هشت مقاله علمی- پژوهشی و چهار مقاله کنفرانسی و سه طرح پژوهشی است. بیشتر این مقالات در سایت scholar.google.com و شبکه مجازی علمی researchgate در دسترس عموم علاقمندان قرار دارد.
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/