دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد؛

اعتراف وزیر علوم به اشتباه خود در نامه به رهبر انقلاب درباره دانشگاه فرهنگیان

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: درخواست بنده از رهبر انقلاب این بود که وزارت آموزش و پرورش «همزمان» با پذیرش دانشجو معلم، از دیپلم به جذب فارع‌التحصیلان دانشگاهی نیز اقدام کند که در تهیه نامه به اشتباه از کلمه «به جای» استفاده و منجر به ایجاد شائبه شد.
کد خبر : 550484
غلامی12.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دهمین جلسه شورای تحول و نوسازی نظام آموزشی کشور به ریاست حجت‌الاسلام سید سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و به‌صورت حضوری و نیمه‌حضوری در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.


منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه به لحاظ تخصصی و توجه به نظر متخصصان امر تعلیم و تربیت قطعاً طرفدار تربیت معلم هستیم، اظهار کرد: برای شغل معلمی باید آموزش دیده شود چرا که عالم بودن و معلم بودن در کنار هم می‌تواند شخصیتی تأثیرگذار و مؤثر در تربیت نسل‌های آتی را ایجاد کند. در سایر دانشگاه‌ها نیز چند واحد درسی برای آموزش مهارت معلمی در نظر گرفته شود.


غلامی با بیان اینکه دانشگاه‌ فرهنگیان در تعلیم و تربیت نقش مؤثری دارد، افزود: البته در حاشیه دانشگاه فرهنگیان نباید  دانشگاه شهید رجایی را هم فراموش کنیم.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه باید دانشگاه در تراز تربیت معلم نظام جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم، گفت: اگر تاکنون هر مشکلی در تحقق این امر وجود داشته، باید رفع کمبودها در برنامه اصلی قرار گیرد.


به گفته وزیر علوم دانشگاه فرهنگیان به لحاظ رتبه‌های علمی دچار چالش است و با اشاره به وضعیت استادان دانشگاه فرهنگیان، اظهار کرد: در دانشگاه فرهنگیان از بین ٨۵۵ عضو هیئت علمی قریب به ۴۵٠ نفر مربی هستند؛ در دو سال گذشته در مرکز جذب مشکل تبدیل وضعیت برخی مدرسان به هیئت  علمی را داشتیم و هنوز بیش از ١٧٠ نفر متقاضی تغییر وضعیت هستند.


غلامی ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان از سال ٩٢ تاکنون هزار و ۶١٧  اعلام نیاز داشته است، ۵۱۰ سهمیه به این دانشگاه اختصاص داده شده و ۱۳۳ نفر جذب شده‌اند که این آمار نشان دهنده این است که در جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان ضعیف عمل شده است.


نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه فرهنگیان یک به ۹۳ است


وزیر علوم با اشاره به اینکه داشتن ۶ هزار و ۵٠٠ مدرس حق‌التدریس در دانشگاه فرهنگیان نقطه ضعف است، تأکید کرد:  نسبت استاد به دانشجو  در این دانشگاه یک به ۹۳ است در حالی که در رشته‌های علوم انسانی این نسبت یک به ۳۰ است.


وی به امکانات و تجهیزات آموزشی با استفاده از فناوری‌های جدید اشاره کرد و گفت: در شرایطی قرار داریم که آموزش در سطوح مختلف از پیش دبستانی گرفته تا سطوح بالا آمیخته با فناوری است و باید دانشگاه فرهنگیان به ارتقای سطح سواد فناوری و آموزش به روز معلمان توجه کند.


اعتراف وزیر علوم به اشتباه خود در نامه به رهبر انقلاب درباره دانشگاه فرهنگیان


غلامی به نامه‌ خود به مقام معظم رهبری درمورد دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و گفت: موضوع اصلی پیشنهاد شده در نامه، تأکید بر استفاده از ظرفیت  ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان بود و درخواست بنده این بود که وزارت آموزش و پرورش «همزمان» با پذیرش دانشجو معلم از دیپلم به جذب فارع‌التحصیلان دانشگاهی نیز اقدام کند، که در تهیه نامه به اشتباه از کلمه «به جای» استفاده و منجر به ایجاد شائبه شد. امید است که بتوانم سهم خود را در ارتقای کیفی دانشگاه فرهنگیان ادا کنم.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته