دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رییس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران در گفتگو با آنا:

سطح عملکرد پرستاران «ایرانی» از «سوئدی‌ها» بالاتر است/ رسانه‌ها چهره کادر درمان را خشن نشان ندهند!

رییس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران بزرگ گفت: طبق آخرین تحقیقات مقایسه‌ای که بین کشور سوئد و ایران صورت گرفت به‌ لحاظ مبانی نظری و تئوریکی پرستاران ایرانی برتر هستند.
کد خبر : 550337
_MID1176.jpg

 به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ نزدیک 10 ماه  از شیوع  بیماری کرونا  در کشور می‌گذرد و در این میان پرستاران دوشادوش پزشکان در خط مقدم مقابله با کرونا بودند،‌ در تهران نیز پرستاران شاغل در بیمارستان‌ها در خط مقدم مقابله با کرونا برای سلامتی مردم تلاش کردند؛ در همین زمینه به مناسبت هفته پرستار با آرمین زارعیان رییس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران بزرگ به گفتگو نشستیم تا از آخرین وضعیت شغلی و فعالیت پرستاران تهرانی را از وی جویا بشیم که در ادامه می‌خوانید:


آنا: نزدیک 10 ماه از شیوع ویروس کرونا گذشت؛ نظام پرستاری تهران طی این 10 ماه چه عملکردی داشت؟


زارعیان: از ابتدای شیوع بیماری کرونا اولین اقدامی که سازمان و هیئت مدیره نظام پرستاری تهران انجام داد، تشکیل یک کارگروه بود که به صورت مستمر پایش آنچه که در حوزه پرستاری و مراقبت کشور دارد اتفاق می‌افتد را بررسی کرد؛ ستاد «صحت» در سازمان نظام پرستاری و ستاد «همپا» در هیئت مدیره نظام پرستاری تهران تشکیل شد که ما در این دو ستاد برنامه‌هایی را مدون کردیم از باب اینکه چه کاری باید انجام شود؛ بنابراین اولین اقدامی که انجام شد در راستای فراهم نمودن وسایل و تجهیزات فردی بود که به ‌تدریج اوضاع از این لحاظ در بیمارستان‌ها بهتر شد، بحث دیگری پیش آمد که بحث فرسودگی شغلی پرستاران در گذر زمان بود با توجه به اینکه به‌تدریج پرستاران هم داشتند مبتلا می‌شدند، بعضاً ما شهدای پرستار و شهدای کادر درمان داشتیم و این تعداد به تدریج در موج اول کرونا افزایش پیدا می‌کرد.


آرمین زارعیان رئیس نظام پرستاری


آنا: سطح آموزش پرستاری در کشور چه فرقی با کشورهای اروپایی دارد و چرا جذب پرستار ایرانی برای کشورهای خارجی جذاب است؟


زارعیان: این یک موضوعی است که اتفاقاً نه الان که از سالیان متمادی مورد بحث است، در حوزه سطح آموزش پرستاری در کشور ما جزء کشورهایی هستیم که به جرئت می‌توانم بگویم؛ اگر جزء پنج کشور اول دنیا نباشیم ولی با قاطعیت می‌توانم بگویم جزء 10 کشور دنیا در حوزه آموزش پرستاری هستیم؛هم از نظر کارشناسی و هم از منظر تحصیلات تکمیلی ما در سطح خوبی نسبت به دیگر کشورها هستیم و ICN که شورای بین‌المللی پرستاری است به این اذعان دارد.


آنا: آیا این سطح کیفی در دانشگاه‌ها نیز رعایت می‌شود؟


زارعیان: کیفیت تربیت پرستاری بسیار خوب است و استانداردهای آموزشی در دانشگاه‌ها، بالاخص دانشگاه‌های دولتی به خوبی رعایت می‌شود. چون عضو هیئت بورد هم هستم با قاطعیت می‌توانم این را بگویم که کیفیت فارغ‌التحصیلان ما کیفیت مناسبی است. این کیفیت به‌تدریج هم افزایش پیدا می‌کند. به هر حال قبلاً این‌جوری نبود اما به خاطر بازار کاری که پرستاری در چند سال اخیر در قیاس با سایر رشته‌ها پیدا کرده، خوشبختانه افرادی که به حرفه پرستاری ورود می‌کنند کسانی هستند که واجد نمره‌ها و ترازهای مطلوبی در کنکور بوده و دارای رتبه‌هایی هستند. الان بعد از پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی، چهارمین رشته مقبول در علوم تجربی، رشته پرستاری است.


آنا: سطح پرستاری ما نسبت به کدام کشور اروپایی بهتر است؟


زارعیان: طبق آخرین تحقیقات مقایسه‌ای که بین کشور سوئد و  ایران صورت گرفت به‌  لحاظ مبانی نظری و تئوریکی ما بالاتر بودیم.


آرمین زارعیان رئیس نظام پرستاری


آنا: آیا  تجارب کرونایی پرستاران مکتوب می‌شود؟


زارعیان:  قطعاً این کار صورت خواهد گرفت. البته ممکن است مستقیماً ما هیئت مدیره را به عنوان یک رکن صنفی وارد مسائل پژوهشی این شکلی نتوانیم بکنیم، گرچه که می‌شود این کار را کرد اما این را با کمک دانشگاه‌ها به عنوان طرح‌های تحقیقاتی مشترک دارد انجام داد؛‌ چون معمولاً چنین مسائلی نیاز به یک متدلوژی خاصی دارد.


آنا: جزء اولین کسانی بودید که در مورد مهاجرت پرستاران صحبت کردید؛ خود شما پیشنهادی از کشورهای خارجی داشته‌اید؟


 زارعیان: خیر! به دلیل اینکه من از اول تکلیفم را با این موضوع مشخص کردم؛ یعنی زمانی که داشتم این موضوع را رسانه‌ای می‌کردم به دنبال اعلام یک هشدار بزرگ برای مسئولان وزارت بهداشت بودم که به فکر پرستاران باشند؛ ولی یک چیز دیگری هم در حرفه ما وجود دارد و آن بحث اخلاق حرفه‌ای است؛  من به همکاران گفتم همه شما  در حال حاضرمی‌توانید مهاجرت کنید ولی آیا این با انصاف و مروّت و عقل جور درمی‌آید؟ کشور الان نیازمند خدمات ما است و شما این کار را انجام دهید؟! بنابراین من چون تکلیفم روی این موضوع مشخص بود، نه بنایی بر این قضیه داشتم، نه تصمیمی برای این قضیه دارم و نه پیشنهادی دریافت کردم.


آرمین زارعیان رئیس نظام پرستاری


آنا: از دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های مختلف بازدید داشتید، عملکرد پرستاران دانشگاه آزاد اسلامی را چطور دیدید؟  


زارعیان: دانشگاه آزاد اسلامی از جمله دانشگاه‌هایی است که رشته پرستاری را در خیلی از مناطق جذب می‌کند. یعنی شاید یکی از رشته‌هایی است که واحدهای متعدد و متکثر در سطح کشور این رشته را می‌گیرد؛ دانشگاه آزاد می‌تواند این پتانسیل را داشته باشد که پرستاران خوبی را تربیت کند زیرا این داشنگاه اصولی و با علم خوبی در زمینه پرستاری عمل می‌کند.


آرمین زارعیان رئیس نظام پرستاری


 آنا: اما سخن آخر شما چیست؟


 زارعیان: همکاران پرستار من  نزدیک یک سال است  که با تمام قوا تلاش می‌کنند، یک لحظه هم پا پس نکشیده‌اند از تلاشی که دارند در بیمارستان‌ها انجام می‌دهند و وظایف حرفه‌ای‌شان را انجام می‌دهند، توجه کردن به این قشر منظر پررنگ کردن این حرفه از طریق ساخت و تبلیغ حتی سریال‌ها و فیلم‌های مرتبط مثل کشورهای دیگر، این سبب خواهد شد که پرستاران هم احساس کفایت بیشتری داشته باشند؛  تلقی اکثر آحاد جامعه، بالاخص به دلیل تبلیغات غیرمؤثر و ناصحیحی که قبلاً صورت گرفته، تصور اجتماعی مردم از یک پرستار احتمالاً آدم بداخلاق، داد بزن غر غرو است که دارد هر لحظه بیماران را از بیمارستان و از اتاق بیرون می‌کند، در فیلم‌ها و سریال‌ها اکثراً دارید این‌جوری می‌بینید. نمی‌گویم اصلاً نیست، ممکن است یک درصدی هم اینجوری باشند ولی 100 درصد پرستاران که همه‌شان در حال داد زدن بر سر همراه بیمار و بیمار و بیرون کردن‌شان نیستند، امیدوارم وزارت ارشاد نسبت به این موضوع ورود کند.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب