توافق هستهای سال 2015 همچنان بهترین گزینه است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، «هایکو ماس» امروز (دوشنبه) پس از نشست مجازی وزیران خارجه کشورهای عضو برجام به خبرنگاران گفت: پس از یک سال بار دیگر در سطح وزیران خارجه کشورهای باقیمانده در توافق هستهای وین دیدار کردیم. در زمانی حساس برای حفظ این توافق از زمان خروج آمریکا که با سیاست «فشار حداکثری» دولت آمریکا و کاهش تعهدات هستهای ایران همراه بوده است، قرار گرفتهایم.
وی در این کنفرانس خبری که فایل ویدیویی آن در صفحه توییتر وزارت خارجه آلمان منتشرشده، افزود: یکی از این اقدامات، افزایش سطح غنیسازی اورانیوم در تأسیسات هستهای نطنز است. همچنین نقشآفرینی منطقهای ایران همچنان وضعیت را پیچیدهتر میکند. اینکه امروز توافقی داریم که بر اساس آن میتوانیم مذاکره کنیم، نتیجه تلاشهای بیوقفه اروپاییها بهعنوان یکی از طرفهای آن در سالهای اخیر بوده است.
وزیر خارجه آلمان ادامه داد: ما اکنون به آینده نگاه داریم چراکه رئیسجمهوری منتخب آمریکا اعلام کرده در صورت بازگشت ایران به تعهداتش، این کشور به برجام بازخواهد گشت. گفتوگوهای ما در این خصوص بود که آیا تلاشهای انجامگرفته در سالهای اخیر توانسته از برجام حفاظت کند و اینکه آیا مناقشات چندین ساله با ایران بر سر برنامه هستهای این کشور از طریق گفتگو برای طولانیمدت و از طریقی مسالمتآمیز با قواعد مشخص و بازرسیهای شدید که اطمینان حاصل کند ایران به بمب هستهای دست نمییابد، حل میشود.
به گفته وی موضوع مهم برای اروپا جلوگیری از درگرفتن رقابت تسلیحاتی در منطقه با محوریت سلاح هستهای است که امنیت منطقه را به خطر میاندازد و بهویژه به دلیل به خطر افتادن امنیت اسرائیل حائز اهمیت است.
ماس در ادامه تأکید کرد که توافق هستهای با ایران همچنان بهترین گزینه موجود است و همه طرفها باید برای حفظ آن بکوشند. وی با اشاره به حوادث ماههای اخیر که باعث دشوارتر شدن روند بازگشت آمریکا به برجام شده تأکید کرد که فرصت به وجود آمده برای حفظ برجام نباید از دست برود و در آن تأخیر رخ دهد.
وزیران امور خارجه کشورهای باقیمانده در برجام شامل ایران، روسیه، چین، آلمان، انگلیس و فرانسه روز دوشنبه نشستی آنلاین برای بررسی راههای حفظ این توافق برگزار کردند. خبرگزاری د.پ.آ. با اعلام این خبر نوشت: گفتوگوها در نشست امروز حول محور برنامه هستهای ایران است. بر این اساس تغییر قدرت در ایالاتمتحده میتواند به حفظ برجام کمک کند.
پیشتر وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرده بود نشست غیررسمی وزرای امور خارجه دولتهای عضو برجام در تاریخ اول دی ۱۳۹۹ بهصورت ویدئوکنفرانسی برگزار میشود.
دولت آمریکا نیز در این توافق حضور داشت که بعد از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، وی در سال اردیبهشت 97 کشورش را از این توافق خارج کرد که با محکومیت و انتقادات زیر سایر کشورها روبرو شد.
جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا وعده داده است که کشورش به توافق برجام بازگردد.
انتهای پیام/4155/پ
انتهای پیام/