دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
همسایه بورس|34

5 روز معاملاتی بورس زیر ذره‌بین آنا/ از واگذاری‌ شرکت‌ها به مپنا تا ورود بانک قرض‌الحسنه مهر به بورس

ورود بانک قرض‌الحسنه مهر ایران به بورس، واگذاری آذرآب و واگن پارس به مپنا، معرفی پربازده‌ترین و کم‌بازده‌ترین‌های تالار شیشه‌ای از مهم‌ترین عناوین گزارش همسایه بورس خبرگزاری آنا است.
کد خبر : 414478
97-06-c18-2140.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، شاخص کل در طول هفته منتهی به 15 شهریور ماه افزایش 4.12 درصدی داشت و از 278،674 واحد به مقدار 290،178 واحد رسید. نمودار روند شاخص کل و ارزش معاملات در طول هفته به صورت زیر است.



شنبه


در اولین روز هفته و در ساعات ابتدایی معاملات شاخص کل رشد حدود 6،500 واحدی را تجربه کرد و وارد کانال 285 هزار واحدی شد. اما با اوج گیری هیجانات در بازار، شاخص 1،000 واحد عقب نشینی کرد و در نهایت با 5،464 واحد رشد (2.35%) به کار خود خاتمه داد.


پیشتاز بودن شاخص کل نسبت به شاخص هم وزن را می توان ناشی از امیدواری برای کاهش تنش های سیاسی و ریسک های سیستماتیک دانست. ارزش معاملات خرد بورس طی این روز حدود 2 هزار میلیارد تومان بود که حجم عرضه حقوقی ها در نمادهایی که روند صعودی بیشتری داشتند بالاتر بود. تغییر قوانین بازار پایه نیز سبب شد تا یک روز قبل از اجرایی شدن این قانون شاهد خروج سرمایه گذاران بازار پایه به تابلو های بورسی باشیم.


یکشنبه


 شاخص کل در دومین روز هفته با رشد بیش از 1،800 واحدی در آستانه ورود به کانال 286 هزار واحدی قرار گرفت. روز یکشنبه تغییرات شاخص کل نسبت به شاخص هم وزن بیشتر بود و نمادهایی که هفته گذشته با استقبال مواجه بودند امروز عرضه شدند. خبر سفر عباس عراقچی به همراه یک هیئت اقتصادی به فرانسه جهت رایزنی در رابطه با برجام سبب شد تا فعالان بازار به دلیل سابقه همکاری خودروسازان با فرانسوی ها به سمت این گروه روی آوردند به طوری که اکثر نمادهای این گروه مثبت شدند و گروه خودرو و قطعات ارزش معاملات را در اختیار گرفتند که در این میان صف خرید 165 میلیونی خساپا و دیگر شرکت های تابعه آن جالب توجه بود.


دوشنبه


در میانه معاملات این روز شاخص کل با حضور پررنگ سهامداران در صف های فروش حدود 4 هزار واحد ریخت! ترس از کاهش تعهدات برجامی ایران، تسویه اعتباری کارگزاری ها و شناسایی سود این چند روز شاید عمده ترین دلایل فروش روز دوشنبه بودند. با وجود دریافت سیگنال مثبت از فضای سیاسی طرفین برجام به نظر نمی رسد عرضه از محل تسویه اعتباری کارگزاری ها چنین فشار فروشی را به بازار تحمیل نماید. شاید بتوان نتیجه گرفت این فروش هیجانی از تبعات ورود پول های جدید به بازار است به این دلیل که معامله گران غیر حرفه ای به جای تکیه بر تحلیل به صورت هیجانی معامله می کنند.


سه شنبه


 معاملات روز سه شنبه در ادامه عرضه های روز گذشته آغاز شد اما مجددا شاهد معکوس شدن معاملات و مشاهده سهام هایی با قیمت پایانی منفی و آخرین معامله مثبت بودیم با وجود اینکه هیچ خبر مهمی در بازار مخابره نشد شاید تنها دلیل این نوسانات را بتوان هیجان زدگی دانست.


این روزها  اخبار سیاسی و جزییات نشست نمایندگان دولت با همتایان فرانسوی بازتاب زیادی در رسانه ها دارد و تا به اینجا خبرهای مثبتی از این نشست ها به گوش می رسد. خبر افزایش سرمایه از محل سود انباشته نیز محرک برخی از سهم های بزرگ بوده است به طوری که خبر افزایش سرمایه 62 درصدی فولاد سبب رشد قیمت این سهم شد همچنین شایعات پیرامون این موضوع درباره مپنا نیز موجب صف خرید 20 میلیونی این سهم شد.


چهار شنبه


شاخص کل در ادامه روند مثبت روز گذشته امروز با رشد 4600 واحدی همراه بود و وارد کانال 290 هزارواحدی شد. تمایل سهامداران تازه وارد به بورس را می توان عمده ترین دلیل رشد قیمت ها دانست. در معاملات این روز نماد فارس با تاثیر 800 واحدی بر شاخص بیشترین حمایت را از شاخص کل داشت علت افزایش تقاضا در این صنعت را می توان عقب ماندگی این بخش از رشد هفته های اخیر دانست. گروه فلزات نیز پس از پتروشیمی شاهد بیشترین ارزش معاملات روزانه بود به طوری که موضوع افزایش سرمایه از محل انباشته فولاد مبارکه با استقبال بسیار خوبی مواجه شد. در چند روز گذشته که به دلیل اخبار مرتبط با برجام سهام گروه خودرو رشد خوبی کرده بودند امروز با تقاضای ضعیفی مواجه بودند.


صنایع برتر هفته


صنعت پیمانکاری صنعتی با 17.5 درصد که نماد بالاس با 19 درصد پربازده ترین شرکت این گروه بوده است. صنعت فنی مهندسی نیز با بازدهی 13.8 درصدی دیگر صنعت پربازده این هفته بوده که شرکت مپنا (نماد رمپنا) با بازدهی 20 درصد پربازده ترین شرکت این صنعت بوده است.


 کم بازده ترین صنایع هفته


 صنعت وسایل ارتباطی با بازدهی منفی 9.19 درصدی که نماد لکما با بازدهی منفی 20 درصد کم بازده ترین شرکت این صنعت بوده است همچنین صنعت سایر حمل و نقل با تک سهم ولتجار و بازدهی منفی 8.65 دیگر صنعت کم بازده هفته بوده است.


پر بازده ترین شرکت در این هفته (به جز شرکت های بازار پایه ج) شرکت نوش مازندران (نماد: غنوش) با بازدهی 27.61 درصدی بوده است. کم بازده ترین شرکت این هفته نیز شرکت بیمه حافظ (نماد: وحافظ) با بازدهی منفی 26.18 درصدی بوده است.


حجم اوراق با درآمد ثابت معامله شده در این هفته معادل 9108539 برگ بوده است که ارزشی معادل 7092112.029 میلیون ریال داشته است. که نسبت به هفته قبل به ترتیب 7.8 درصد و 9.3 درصد افزایش داشته­اند.


شمش بلوم در این هفته 1 روز مورد معامله قرار گرفت که قیمت پایه عرضه در این معامله 31،615 ریال/کیلوگرم بود که نسبت به هفته قبل کاهش 0.56 درصدی داشته است که با توجه به بیشتر بودن تقاضا نسبت به عرضه با میانگین قیمت 33،480ریال/کیلوگرم معامله شد که نسبت به میانگین قیمت هفته قبل کاهش 1 درصدی داشته است.


مس کاتد با تقاضای کمتر از عرضه مواجه بوده و با قیمت 630،177 ریال در هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت که نسبت به هفته قبل کاهش 1.75 درصدی داشته است. شمش روی بدون تقاضا و معامله بوده است. همچنین میانگین قیمت پایه عرضه معادل 275،108 ریال/کیلوگرم بود که نسبت به میانگین عرضه هفته قبل افزایش 0.19 درصدی داشته است.


پلی اتیلن سنگین فیلم 90،883ریال/کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت که نسبت به هفته گذشته کاهش 3.57 درصدی داشته است.


شاخص دلار با افزایش 0.78 نسبت به هفته گذشته به  98.85 واحد رسید . انس طلا نیز  با کاهش 0.45درصدی به 1،544 دلار رسید.


نرخ دلار با افزایش 1.25 درصدی نسبت به هفته قبل به قیمت 11،340 تومانی رسید. قیمت سکه نیز با افزایش 1.86 درصدی به 4،105،000 تومان رسید.


نفت برنت با قیمت 58.51 دلار/ بشکه کاهش 2.17 درصدی، نفت WTI با قیمت 54.28 دلار/ بشکه کاهش 2.77 درصدی و نفت اوپک با قیمت 58.76 دلار/ بشکه کاهش 0.37 درصدی نسبت به هفته گذشته داشتند. اوره با افزایش 2 دلاری نسبت به هفته قبل به قیمت 259 دلار در هر تن رسید. متانول فوب خلیج فارس نیز این هفته به قیمت 162 دلار در هر تن معامله شد. مس در این هفته افزایش 10 دلاری داشته و به عدد 5،694 دلار بر تن رسید.


آلومینیوم به نرخ 1،758 دلار/تن رسید که کاهش 1دلاری نسبت به هفته قبل داشته است، سرب با 3.63 درصد کاهش قیمت به 2،017 دلار بر تن رسید و روی کاهش 0.92 درصدی نسبت به هفته گذشته داشته و نرخ آن 2،246 دلار/تن است. قیمت بیلت (CIS) با کاهش 5.57 درصدی به هفته قبل به قیمت 373 دلار بر تن رسید و سنگ آهن (62% fe)  با 8.25 درصد افزایش به 89.14 دلار بر تن رسیده است.


اخبار و شایعات مهم پیرامون بازار


توافق ایران و هند برای تهاتر تجاری تا پایان 2019 نهایی می شود که عامل موثری در دور زدن تحریم های آمریکا است. در این راستا سه دور مذاکره انجام شده و دور چهارم نیز ماه آتی انجام خواهد شد همچنین ایران شعبه جدید بانک خود را تا دو سه ماه آتی در هند افتتاح می کند تا تجارت بین دو کشور تسهیل شود.


شاخص PMIچین در ماه آگوست به رقم 49.5 رسید که نسبت به ماه قبل (49.7) کاهشی بوده و برای چهارمین ماه متوالی در محدوده زیر 50 قرار گرفته است.


شورای نظارت بر معاملات سلف آمریکا CFTC اعلام کرد: در هفته گذشته صندوق های پوشش ریسک (Hedge Fund)   580 میلیون دلار بر موقعیت خرید (Long) طلا افزودند که این موضوع سیگنال خرید طلا و رشد قیمت در هفته آتی خواهد بود.


موافقت وزیر صنعت با واگذاری آذرآب و واگن پارس به شرکت مپنا_ رضا رحمانی در کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید در استانداری مرکزی اعلام کرد در صورت تمایل مپنا شخصا با واگذاری این دو شرکت موافق هستم و حتی آماده ایم همین فردا واگذار کنیم! چرا که مپنا شرکت توانمندی است و جنس کار آن با آذرآب و واگن پارس بی ربط نیست.


مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران از ورود این بانک به بورس تا پایان سال جاری خبر داد.


توافق ایران و روسیه برای حمایت از پروژه های تجاری به منظور استقلال یافتن از مبادلات دلاری در نشست وزرای خارجه ایران و روسیه.


اطلاعیه  های مهم کدال


از مهم ترین اطلاعیه های این هفته می توان به اتمام رسیدن پروژه ساخت داروهای ضدسرطان خوراکی با توان تولید مواد موثره دارویی توسط شرکت زیرگروه داروسازی آوه سینا اشاره نمود. همچنین شرکت سرمایه گذاری امید از به  نتیجه نرسیدن مزایده فروش شرکت سرمایه گذاری سپه با قیمت هر سهم 5،205 ریال به دلیل عدم حضور خریدار خبر داد.


شرکت بیسکوییت گرجی نیز تصویب نمود کلیه املاک این شرکت  که در استانهای مختلف موجود است بفروش برسد و متعاقب آن سرمایه گذاری های لازم را انجام دهد. که در این راستا 6 دانگ از یک قطعه زمین تجاری واقع در استان کرمانشاه به مبلغ 75،000 میلیون ریال به فروش رسید. شرکت حفاری شمال: مبلغ 3،002،945 میلیون ریال سود تسعیر ارز شناسایی کرده است. دو شرکت قند قاروم و قشرین به ترتیب 10 و 28 درصد افزایش نرخ چغندر گرفته و به این ترتیب چغندر دریافتی آنان به قیمت 3،403 و 4،018 رسید.


سیمان ایلام از فروش 21،690،263 تعداد سهم شركت سيمان هگمتان و شناسایی مبلغ 5،889 ميليون ريال سود در سرفصل درآمدهاي غيرعملياتي خود خبر داد. بیمه سرمد نیز از برنده شدن در برنده مناقصه خدمات بیمه ای درمان تکمیلی و اموال جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران خبر داد. داروسازی عبیدی از تولید و عرضه محصول جدیدی به نام Glorenta به بازار خبر داد.


فولاد کاوه جنوب کیش اقدام به  انتشار 3،000میلیارد ریال اوراق سلف موازی استاندارد شمش فولادی بیلت به صورت دوساله با نرخ 18.5 درصد و نحوه بازپرداخت یکجا نموده است. شیران: پیشنهاد افزایش سرمایه از محل سود انباشته به میزان 90% را داده است.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب