دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم:

می‌توانیم به مرجعیت علمی در علوم انسانی برسیم

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: در حوزه علوم انسانی ایده‌های زیادی داریم و می‌توانیم خیلی سریع به مرجعیت علمی برسیم.
کد خبر : 549235
3605456.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، غلامحسین رحیمی در گردهمایی مجازی نقش علوم انسانی در پژوهش و فناوری که در دانشگاه علامه برگزار شد، گفت: در علوم انسانی حرف‌ها و ایده‌هایی که داریم در دنیا جدید است و خیلی زود می‌توانیم به مرجعیت علمی برسیم. قطعاً یکی از توفیق‌های مهم علوم انسانی ما ارتباط و پیوند زدن شاخه‌های مختلف علوم انسانی با شاخه‌های مختلف علوم طبیعی است.


وی در ادامه گفت: مسئله دیگری که مقداری کلی‌تر است، بحث پژوهش در علوم انسانی است. اینکه آیا واقعاً ماهیت پژوهش در علوم انسانی با علوم دیگر متفاوت است یا نه.


رحیمی با طرح این سؤال که چرا ما باید در انتشار نتایج تحقیقات‌مان در علوم دیگر موفق باشیم در سطح دنیا ولی اصلاً توفیقی در علوم انسانی نداشته باشیم، در حالی که تعداد رشته‌های علوم انسانی ما و حتی مقاطع تحصیلی و تکمیلی ما در علوم انسانی بیشتر از رشته‌های علوم دیگر است، تصریح کرد: اگر پژوهش در این علوم یک ماهیت دارند، چرا آنجا به آن توفیق دست پیدا کردیم و در علوم انسانی این‌قدر عقب هستیم.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در ادامه گفت: هم‌اکنون در سطح دنیا رتبه ۱۵ از نظر کمیت را داریم و بیش از ۶۵ هزار سند را در سال ۲۰۲۰ در پایگاه‌های بین‌المللی نمایه کرده‌ایم که بخش کمی از آن در حوزه علوم انسانی است.


رحیمی در ادامه افزود: این امر به آن معنا نیست که پژوهش‌های علوم انسانی کم اعتبارند و یا بی‌اعتبارند. سوال این است که آیا اهتمام نکردیم، یا مشکل دیگر بوده است؛ مشکل زبان هیچ وقت نباید جلوی این مسئله بگیرد. اصل این است که محقق ما محتوای تلاش خودش را در قالب استاندارد منتشر کند.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تأکید کرد: همان انتظاری را که از رشته‌های علوم طبیعی داریم در چاپ مقاله، از رشته‌های علوم انسانی را حتی بیشتر در علوم انسانی داریم. معتقدیم در علوم انسانی حرف‌هایی داریم که جدید است و در برخی از شاخه‌ها خیلی زود می‌توانیم به مرجعیت علمی برسیم. در حالی که در علوم طبیعی ما باید اول فاصله خودمان را دنیا را کم کنیم بعد دوش به دوش آنها جلو بریم و بعداً بتوانیم حتی حرف‌های جدید بزنیم.


 رحیمی در ادامه به مسئله فناوری اشاره کرد و گفت: به هر حال فناوری‌هایی که در علوم انسانی مطرح هستند با فناوری‌هایی که در حوزه علوم دیگر مطرح هستند تفاوت ماهوی دارند. قطعاً آنچه ما در علوم انسانی می‌شناسیم فناوری نرم است. ولی معنا دقیق این فناوری نرم چیست؟ در علوم انسانی در عرصه عمل چه چیزی به عنوان فناوری داریم؟


وی در پایان گفت: علوم انسانی اثر بسیار زیادی در حوزه‌های مختلف تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی دارد. شاید بتوانیم بگوییم این بخشی از فناوری‌های علوم انسانی است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب