شهرداریها با مدیریت و کنترل علمی آسیبهای ناشی از کرونا فاصله دارند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مهدی جمالینژاد در نشست هماندیشی با مدیران و کارشناسان دفاتر امور شهری و شوراهای استانداریها و رؤسای مراکز پژوهشی شهرداریها و شوراهای اسلامی شهرها با اشاره به شیوع و گسترش ویروس کرونا در سراسر جهان عنوان کرد: به رغم اقدامات مناسب شهرداریها و دهیاریها در مواجهه با این همهگیری، هنوز تا مدیریت و کنترل علمی آسیبهای ناشی از این چالش فاصله داریم و لازم است مراکز پژوهشی شهرداریها، راهبردهای مناسب بهویژه در حوزههای خدمات شهری و محیط زیست را در اختیار مدیران شهری قرار دهند.
وی با تأکید بر ضرورت آمادگی علمی و فراهم کردن بستر ورود به سده جدید، گفت: از متولیان مدیریت شهری و روستایی كشور میخواهیم تا به تولید دانش بومی و بهکارگیری راهکارهای نوآورانه و خلاقانه در قالب ایجاد مراکز رشد و نوآوری اهتمام ورزند.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور در پایان صحبتهای خود، مدیران و دستاندرکاران حوزه مدیریت شهری و روستایی را به حضور فعال در کارگاههای تخصصی و مراسم اختتامیه جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و روستایی در روز چهارشنبه 26 آذرماه دعوت کرد.
دانش محوری موتور توسعه شهرها و روستاهای کشور است
در ادامه این نشست اسمعیل زیارتی نصرآبادی رئیس مرکز مطالعات برنامهریزی شهری وروستایی، ضمن تبریک آغاز هفته پژوهش، گفت: دانش محوری موتور توسعه شهرها و روستاهای کشور بوده و عزم ملی برای اشتراک دانش بین شهرداریها و دهیاریهای سراسر کشور مهم و حیاتی است.
وی با اشاره به لزوم انجام اقدامات مشترک بین مراکز مطالعاتی شهرداریها و شورایهای شهر افزود: برگزاری مشترک جشنواره پژوهشی و نوآوری در مدیریت شهری و روستایی با مرکز مطالعات شهرداری تهران، به عنوان یک تجربه موفق در همافزایی ظرفیتهای موجود محسوب میشود.
رئیس مرکز مطالعات برنامهریزی شهری وروستایی ادامه داد: دنیای در حال تغییر كنونی كه به عصر انفجار اطلاعات معروف است، بهرهگیری از دانش و تحقیقات در حوزه مدیریت شهری و روستایی برای پاسخگویی مناسب به نیازهای در حال تغییر و روبه افزایش شهروندان ضرورت دارد.
زیارتی نصرآبادی بیان کرد: از منظر مسئولیت اجتماعی، شهرداریهای بزرگ و دارای مراکز مطالعاتی همکاری در عرصه اشتراک و انتشار دادههای تولیدی برای استفاده سایر شهرداریها مهم است که باید اساس و مبنای تصمیات مدیران شهری، پژوهش و مطالعه باشد.
وی در پایان صحبت های خود به برنامهریزی مرکز مطالعات سازمان برای برگزاری نشستهای منظم و ادواری با مشارکت سایر مراکز بر برنامهریزی تأکید کرد.
شیوع کووید-19 بهترین فرصت برای بازگشت شهرداریها به مأموریتهای اصلی
در ادامه این نشست محمد حسین بوچانی رئیس مرکز مطالعات برنامهریزی شهر تهران نیز گفت: با توجه به مسائل و چالشهای ناشی از شیوع همهگیری ویروس کرونا، این موضوع فرصتی برای بازگشت شهرداریها به مأموریت اصلی خود در حوزه سلامت شهری و بهداشت عمومی است.
وی افزود: عدم توجه به انجام پژوهش در تصمیمگیری برای شهرها باعث بروز آسیبهای متعدد برای شهر و شهروندان می شود.
رئیس مرکز مطالعات برنامهریزی شهر تهران با اشاره به تجربه شهرداری تهران در مواجهه با همهگیری كرونا، گفت: مرکز مطالعات برنامهریزی شهر تهران، تعداد 150 تجربه جهانی درباره بازگشایی شهر تهیه و در اختیار مدیران شهری قرار داده است.
بوچانی ادامه داد: مهمترین اقدامات مرکز مطالعات در دوره شیوع بیماری کرونا تألیف کتاب و گزارشهای تخصصی و بازنشر تجارب جهانی و ملی مربوط به اداره شهر در دوره کرونا و تدوین شیوهنامهها و دستورالعملها درخصوص دورکاری کارکنان، دفن اموات، نگهداری فضای سبز و مدیریت پسماندها بوده است.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/