دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 آذر 1399 - 12:07
توسعه دانش‌‌های نو با انجمن‌های علمی/ 8 در گفتگوی تفصیلی با آنا عنوان شد؛

تولید ماده‌ای قدرتمندتر از بنزین در طرح پژوهشی «سوخت پاک»/ انجمن‌های علمی در مسیرهای حیاتی فعالیت کنند

رئیس انجمن علمی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی یادگار امام شهرری گفت: به‌منظور رفع مشکل آلودگی هوا و محیط‌زیست و تولید سوختی قدرتمندتر از بنزین، تحقیقاتی را در طرح پژوهشی سوخت پاک آغاز کرده‌ایم که نتایج آن به‌زودی عملی خواهد شد.
کد خبر : 547853

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ انجمن‌های علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیت‌های بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکز شدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند.


بخش عمده این ظرفیت‌ها، ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه‌ها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورند؛ بالفعل شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.




بیشتر بخوانید:


کمیته‌ کشوری اعضای فعال انجمن­‌های علمی تشکیل شود


پیشبرد دانش‌های نوین با جذب دانشجویان خلاق در فعالیت‌های علمی و طرح‌های پژوهشی


انجمن‌های علمی در مسیر خلاقیت و کشف حقایق




به همین مناسبت خبرنگار آنا درباره مأموریت‌ها، اهداف، برنامه‌ها، دستورکارها و دستاوردهای انجمن علمی دانشجویی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری با مهدی نمازی رئیس این انجمن گفتگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: انجمن علمی شیمی واحد یادگار امام شهرری را با ذکر جزئیات، چگونگی تشکیل و نوع و حیطه کارکرد آن (زمینه‌های کاری) معرفی کنید.


نمازی: انجمن علمی  دانشجویی شیمی مجدداً سال 1397  فعالیت خود را آغاز و اردیبهشت  98 انتخابات تعیین اعضا را برگزار کرد. انجمن علمی شیمی زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهـرری  فعالیت می‌کند.


این انجمن از دو هیئت شامل هیئت مدیره و هیئت علمی تشکیل شده است. این‌جانب، مهدی سلامت‌جو، اکبر خدایی، محمدحسن محمدی‌فرید، مائده اصغری، زهرا اخوان و مائده‌سادات میرحسینی اعضای هیئت مدیره انجمن علمی شیمی هستند.


شبنم ششمانی به‌عنوان مدیر هیئت علمی انجمن علمی شیمی، این‌جانب، مهدی سلامت‌جو، مائده اصغری و زهرا اخوان و اکبر خدایی نیز اعضای هیئت علمی انجمن شیمی را تشکیل می‌دهند.


انجمن علمی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری با یاری مسئولان دانشکده علوم پایه و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان شکل گرفته است و محمدرضا قصری، مریم قلی‌زاده، اشرف‌سادات شاه‌ولایتی، رامین محمدعلی طهرانی، علی شهابی، معصومه پیریایی و ... همیشه راهنمای انجمن برای حرکت در مسیر درست بوده‌اند.


تلاش برای حرکت در مسیر پژوهشی دانشگاه آزاد شهرری در حوزه حمل و نقل


انجمن علمی شیمی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری قصد دارد در مسیر پژوهشی دانشگاه در حوزه حمل و نقل گام‌های اصلی خود را بردارد و منافع ملی را همیشه سرلوحه کار خود قرار دهد.


این انجمن در طول این مسیر به علاقه‌های علمی دانشجویان پاسخگو بوده و به همین دلیل وبینارهایی درباره موضوعات مورد علاقه دانشجویان برگزار کرده است. برای آینده شغلی دانشجویان نیز همایشی در دی 98 برگزار شد و سری دوم این همایش با رویکرد ایجاد مشاغل کوچک شیمی در راستای فرمایش مقام معظم رهبری که سال 99 را سال جهش تولید نامگذاری کرده‌اند، سال 1400 برگزار خواهد شد.


آنا: جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی در دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


نمازی: انجمن علمی در دانشگاه مانند پلی برای ایجاد ارتباط دوستانه و عالمانه بین دانشجویان و استادان یک رشته عمل می‌کند.


انجمن‌های علمی فرهنگ تولید و آموزش علم را به شکل آسان‌تری برای دانشجویان فراهم کرده‌اند


انجمن‌های علمی در دانشگاه به‌منظور ایجاد فعالیت‌های علمی در بخش‌های مختلف آموزش و پژوهش بسیار مؤثر عمل کرده‌اند. انجمن‌های علمی با ایجاد محیطی دوستانه و مثبت، فرهنگ تولید و آموزش علم را به شکل آسان‌تری برای دانشجویان فراهم کرده‌اند.


آنا: انجمن‌های علمی به‌عنوان هسته‌های تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش به‌ویژه دانش‌های نوین دارند؟


نمازی: انجمن‌های علمی محلی برای کشف استعدادها علمی و فرهنگی بین دانشجویان است که بدون هیچ سد، تراز و نمره‌ای می‌توانند به‌راحتی وارد آن شوند. انجمن‌های علمی برای دانشجویان علاقه‌مند به فعالیت‌های علمی مدینه‌ای فاضله‌ و رشته شیمی هم یکی از مهم‌ترین و بنیادی‌ترین علوم در اقتصاد و صنعت کشور است.


رشته شیمی مواد مختلف را خلق و خواص آنها را بررسی می‌کند. بدون آن پزشک هیچ ابزاری برای درمان بیماران ندارد. معمار هیچ مصالحی برای ساخت سازه ندارد و هواپیماها هیچ سوختی برای حرکت ندارند. به همین دلیل رشته شیمی حیاتی به‌شمار می‌رود.


رشته شیمی مانند مادری است که فرزندان بسیاری دارد و دائماً در حال پرورش آنهاست. فرزندانی مانند علوم هسته‌ای، دفاعی، دارویی، انرژی، نانوتکنولوژی و ... که همگی ما اهمیت آنها را در زندگی خود لمس کرده‌ایم. کلید حل مسائل این حوزه‌ها همواره در دست رشته شیمی بوده است، به همین دلیل انجمن‌های علمی شیمی می‌توانند نقش بسیار بسیار مهمی توسعه علم و دانش نوین کشور اسلامی ایران داشته باشند.


آنا: حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و  چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟


نمازی: حمایت از انجمن‌های علمی از طرف مسئولان دانشگاه بسیار عالی و مناسب است و استادان با تمام مشغله خود با آغوش باز از انجمن‌های علمی حمایت می‌کنند. این همه لطف استادان قابل ستایش است.


بازتاب خبری فعالیت‌ انجمن‌های علمی در رسانه‌ها پایین است


یکی از چالش‌هایی که همه انجمن‌های دانشجویی با آن روبه‌رو هستند، برقراری تعامل بین سایر انجمن‌ها، سایر دانشگاه‌ها، نهادها و سازمان‌هاست. به‌عنوان مثال بازتاب خبری فعالیت‌های انجمن‌های علمی در رسانه‌های ملی به‌شدت پایین است و مختص نشریه‌ها و رسانه‌های دانشگاهی شده است. این محدودیت برای ارتباط‌گرفتن و رشدکردن انجمن بسیار مضر است. یک انجمن علمی موفق انجمنی است که بتواند مخاطبان بسیاری را برای خود جمع کند.


راه‌حل این مشکلات و چالش‌ها را در این می‌بینم که فعالیت انجمن باید در مسیرهای حیاتی و مهم باشد که نظر بسیاری از رسانه‌ها و افکار جهان را به خود جذب کند؛ اما باز هم رسانه‌های مختلف باید همکاری خود را با انجمن‌های علمی بیشتر کنند تا این اتفاق‌ها به چشم آیند. در غیر این‌صورت در پشت سدهای خبری رسانه‌ها دستاوردها و رویدادها (هرچند هم بزرگ) پنهان می‌مانند.


آنا: انجمن‌های علمی چگونه تقویت می‌شوند تا در پیشبرد علم موفق باشند؟


نمازی: سرمایه اصلی یک انجمن علمی، اعضای انجمن و دنبال‌کنندگان انجمن هستند. اگر که اعضای اصلی آن اشخاص اهل اندیشه و ایده‌ای نوین باشند، می‌توانند از فرصت‌های پژوهشی انجمن به‌درستی برای آبادانی کشور استفاده کنند.


در این میان محدودیت‌هایی هم وجود دارد که دست انجمن‌ها را بسته است. به‌عنوان مثال انجمن علمی فقط می‌تواند یک مسابقه یا رویداد برگزار کند، فقط می‌تواند یک طرح پژوهشی داشته باشد، فقط می‌تواند یک همایش داشته باشد. در حالی که به‌شخصه علاقه‌مند هستم که در انجمن علمی فراتر از یک گام پژوهشی بردارم.


آنا: نحوه همکاری مسئولان امر در دانشگاه با انجمن شما چگونه بوده است؟


نمازی: تمام مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری نهایت همکاری خود را با انجمن علمی شیمی داشته‌اند. با تقویت هرچه بیشتر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد شهرری توسط مسئولان دانشگاه، انجمن‌های علمی دانشجویی می‌توانند فعالیت‌های بیشتری را از خود نشان دهند.


آنا: چنانچه فعالیت‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی و موفقیت‌ها و دستاوردهایی داشته‌اید، تشریح فرمایید.


نمازی: فعالیت فرهنگی 21 دی 1399 در سالروز شهادت شهید «دکتر مصطفی احمدی‌روشن» انجام خواهد شد. شاهد ترور دانشمندان عزیز میهن‌مان از سوی دولت تروریست آمریکا هستیم و برای ما که در بخشی از حوزه علوم پایه کشور فعالیت داریم، بسیار مهم است که از زبان کارشناسان به این موضوع بپردازیم.


برگزاری وبینار در راستای اطلاع‌رسانی به دانشجویان و پژوهشگران


در راستای فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی به دانشجویان و طالبان علم در حوزه پژوهش با همکاری حوزه مرکز رشد واحدهای فناور و حوزه برنامه‌ریزی و امور اقتصادی دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) وبیناری نیز هفتم دی ماه 1399 با سخنرانی امین آزادی و جمشید نجف‌پور رؤسای این دو حوزه برگزار می‌شود.


آنا: آیا در انجمن خود موفق به تولید محصول و یا موفقیت‌های دیگری شده‌اید؟ (به‌ویژه فعالیت‌های کرونایی)


نمازی: انجمن علمی شیمی در طرح پژوهشی خود در سال 1399-1400 مطابق حوزه حمل و نقل که محور اصلی دانشگاه و منافع ملی کشور است (به‌ویژه در محیط زیست و انرژی)، پژوهشی با عنوان سوخت پاک را در برنامه و دستور کار دارد که امیدواریم منجر به ساخت سوخت شیمیایی مناسب برای تمام سیستم‌هایی که با سوخت شیمیایی کار می‌کنند، شود.


در آینده نه چندان دور با کاهش منابع نفتی و باتری‌های لیتیمی که به‌دلیل سمیت عنصر لیتیم و این موضوع که سل‌های الکتروشیمیایی همیشه نمی‌توانند جای سوخت اشتعال‌پذیر را پرکنند، روبه‌رو می‌شویم. برای حل چنین مسئله‌ای در آینده و برطرف‌کردن مشکل آلودگی هوا و محیط‌زیست در زمان فعلی و تولید سوختی قدرتمندتر از بنزین، یک سال است که تحقیقات خود را آغاز کرده‌ایم و نتایج نظری بسیار ارزشمندی جمع‌آوری کرده‌ایم که این نتایج به‌زودی عملی خواهند شد.


انتهای پیام/4103/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب