دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حسن کلامی در گفتگو با آنا:

مگر می‌شود جشنواره فجر را بدون اکران برپا کرد؟!/ با این محدودیت چیزی از جشنواره باقی نمی‌ماند

تهیه‌کننده سینما درباره برگزاری جشنواره فجر اعتقاد داشت: اگر اکران فیلم برای اهالی سینما، منتقد و خصوصا مردم را از جشنواره فجر حذف کنیم، عملا چیزی از آن باقی نمی‌ماند و فایده‌ای هم در پی ندارد.
کد خبر : 547208
حسن+کلامی.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، جشنواره فیلم فجر سی و نهم هرچند قرار است به طور حتمی طی روزهای بهمن‌ماه برگزار شود اما همچنان نحوه برگزاری و کیفیت آن محل اختلاف است و شاید برهمین اساس هم شاهد اظهارنظرهای متفاوت نسبت به آن باشیم. بدین شکل که برخی مخالف، عده‌ای موافق و گاه دایر شدنش را به شرط و شروطی موکول می‌کنند.


فایده‌اش برای آینده اکران و سینما چیست؟


حسن کلامی، تهیه‌کننده سینما در گفتگو با خبرنگار آنا در این‌باره اعتقاد داشت: جشنواره فجر ویترین تولیدات یک ساله سینمای ایران است؛ مشخص می‌کند کدام فیلم می‌تواند در اکران عمومی بفروشد و کدام نفروشد. لااقل کیفیت آثار و استقبال مخاطب از آثار، تکلیف پخش‌کننده و تماشاگر را نیز برای اکران آینده سینما مشخص می‌کند.


وی با این حال تأکید داشت: یکی از گزینه‌های جدی پیش‌روی جشنواره فجر، برگزاری آن بدون هرگونه اکران و صرف داوری است؛ خب وقتی فیلم‌های جشنواره را کسی نبیند و تنها مورد داوری قرار گیرند و حتی برخی جایزه هم بگیرند، فایده‌اش برای آینده اکران و سینما چیست؟



اگر اکران فیلم برای اهالی سینما، منتقد و خصوصا مردم را از جشنواره فجر حذف کنیم، عملا چیزی از آن باقی نمی‌ماند و فایده‌ای هم در پی ندارد.



چرا می‌خواهند جشنواره را به هرقیمت برگزار کنند؟


تهیه‌کننده «آبادان یازده 60» ادامه داد: به نظرم اگر اکران فیلم برای اهالی سینما، منتقد و خصوصا مردم را از جشنواره فجر حذف کنیم، عملا چیزی از آن باقی نمی‌ماند و فایده‌ای هم در پی ندارد.


به گفته وی؛  حتی محدود کردن جشنواره به چند سالن، بازهم حذف تماشاگران سینما که طالبان اصلی فیلم هستند را باعث می‌شود. بنابراین شخصا متوجه نمی‌شوم چرا می‌خواهند جشنواره را به هرقیمت برگزار کنند.


باید منتظر دو ماه آینده ماند؛ شاید خبری شود


کلامی همچنین گفت: همین الان تمام سیستم آموزشی ما به شکل آنلاین است؛ جشنواره فجر از مدرسه و دانشگاه که واجبتر نیست. پس لزومی ندارد جشنواره در شرایط کرونایی مثل همین الان برپا شود. هرچند هنوز دو ماه به دهه فجر باقی مانده و شاید وضعیت بهتر شود  و بتوان روی دایر کردنش حساب باز کرد اما اگر شرایط مثل الان باشد، به نظرم اینقدر محدود به صلاح نیست.



برخی به جشنواره داخلی مثل فجر بی‌اعتنا هستند یعنی اساسا برای اکران بیرون و جشنواره‌های خارجی فیلم می‌سازند. هرچند من چنین رویه‌ای را قبول ندارم.



برخی به دنبال درآمدزایی از خارج هستند؛ کاری هم به فیلم فجر ندارند


تهیه‌کننده «هيچ‎كجا هيچ‎كس» درباره استقبال احتمالی صاحبان فیلم برای حضور در جشنواره فجر عنوان کرد: برخی به جشنواره داخلی مثل فجر بی‌اعتنا هستند. اساسا برای اکران بیرون و جشنواره‌های خارجی فیلم می‌سازند یعنی الان شرایط به‌گونه‌ای شده که خیلی‌ها برای حضور در جشنواره‌های خارجی و کسب درآمد از آن طریق، سراغ فیلمسازی می‌روند.


کلامی در اینباره گفت: هرچند من چنین رویه‌ای را قبول ندارم اما بالاخره برخی فیلمسازان با این ایده سراغ ساخت می‌روند. امیدوارم شرایط کرونایی کشور بهتر شود تا بتوان جشنواره فجر را هم با حضور نسبی علاقه‌مندان دایر کرد وگرنه با محدودیت حداکثری و بدون نمایش فیلم، ثمری نخواهد داشت.


انتهای پیام /4143/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب