ورود نور محیط به ساختمان با محصول دانشبنیان «بتن شفاف»/ تخممرغ با «روی» و «منگنز» غنیسازی شد
نسترن صادقی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در تشریح فعالیتهای مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر و محصولات دانشبنیان آن اظهار کرد: این مرکز اسفند ۱۳۹۶ در مساحتی بالغ بر ۹۰۰ مترمربع و امکان استقرار برای ۱۱ واحد و هسته فناور کار خود را آغاز کرد.
قرارداد با 6 هسته فناور
وی افزود: تاکنون با 6 هسته فناور قرارداد داشتهایم؛ اما هنوز مجوز شرکت دانشبنیان نداشتهایم و پیگیر اقدامات برای رسیدن به این مهم هستیم.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر اضافه کرد: این مرکز با بهرهگیری از امکانات آزمایشگاهی پیشرفته و تخصصی علوم دامی مانند آزمایشگاه بیوتکنولوژی، کارگاهها و آزمایشگاههای فنی و مهندسی عمران و مکانیک و داشتن اعضای هیئت علمی با تخصصهای متنوع در این رشتهها فعالیت میکند.
صادقی ادامه داد: مرکز رشد واحدهای فناور واحد کاشمر دارای مجوز بستهبندی و فرآوری محصولات کشاورزی است که در کنار آن اجازه داریم از مواد و محصولات غیرکشاورزی و کارهای غیرفناورانه دیگر هم تولید محصول داشته باشیم.
وی درباره محصول دانشبنیان «بتن شفاف» مرکز رشد واحدهای فناور واحد کاشمر عنوان کرد: این محصول توسط کاظم زارعیهدک از دانشجویان این دانشگاه تولید شده که جزء پایاننامههای دانشجویی بوده و مطابق بخشنامههایی که براساس معاونت پژوهشی دانشگاه اعلام شده بود، به سمت مرکز رشد هدایت کردیم و اقدامات برای تبدیل آن به محصول دانشبنیان انجام شد.
خواص و کاربردهای بتن شفاف چیست؟
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر بیان کرد: نمونه اولیه محصول دانشبنیان بتن شفاف ساخته شده و بهدنبال تجاریسازی و بازاریابی آن هستیم. این محصول دارای خواصی مانند واردکردن نور محیط به داخل ساختمان، هدایت به طبقات پایینتر و بالاتر و حتی بهمنظور زیباسازی با توجه به نوع کاربرد و معماری استفاده میشود.
صادقی توضیح داد: آنالیزهای عددی این محصول با توجه به عبوردهی نور و مقاومت و ... در حال انجام روی این محصول است و منتظریم تا نتایج آن به مرکز برسد.
وی درباره تخمین خود از قیمت محصول دانشبنیان بتن شفاف تأکید کرد: با توجه به نوسانات بسیار شدید نرخ دلار، نمیتوان درباره قیمت تا زمانی که نتایج آنالیزها بیاید، صحبت کرد و قیمت محصول متغیر است. در یک نمونه از این محصول قرار است از فیبر نوری استفاده شود.
غنیکردن تخممرغ با روی و منگنز
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور واحد کاشمر درباره محصول دانشبنیان تخممرغ غنیشده که توسط محمدرضا خوشبین دانشجوی دکتری علوم دامی گرایش تغذیه دام و طیور تولید شده است، خاطرنشان کرد: یکی از معضلات، بحث تغذیه دام و طیور و قیمت نهادهها و ... بوده که موجب افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ و ... شده است.
صادقی یادآور شد: محمدرضا خوشبین با افزودن مکملهای غذایی به جیره غذایی مرغ تخمگذار درصدد غنیکردن تخممرغ با روی و منگنز است. به این ترتیب اگر این مواد وارد زنجیره غذایی شوند، میتوانند بخشی از نیاز بدن را به روی و منگنز تأمین کنند و این موضوع به سلامت جامعه کمک میکند.
وی افزود: برای این محصول نیز نمونههای اولیه تهیه شده و پودرها و ... آماده و برای آزمایشگاه برای اخذ جواب ارسال شد. تمام مواد، امکانات و عوامل این طرح از آزمایشگاه و مزرعه و استاد و دانشجو و ... در مجموعه دانشگاهی هستند و منتظریم تا جواب آزمایشگاه بیاید و براساس نتایج تصمیمگیری کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر درباره تجاریسازی و بازاریابی برای این محصول هم عنوان کرد: این محصول بهدلیل اینکه نیاز به مجوزهای دیگری مانند مجوز صنایع غذایی و ... دارد، هنوز برای تجاریسازی آن اقدامی نکردهایم.
تخممرغ غنیشده مصرف قرصهای مکمل روی و منگنز را کاهش میدهد
صادقی درباره نمونههای مشابه خارجی این دو محصول به آنا گفت: ممکن است نمونههای مشابه خارجی هم وجود داشته باشد؛ اما موضوع اصلی این است که تولید این دو محصول در مرحله نخست نیاز داخلی را برطرف میکند و صرفهجویی ارزی خواهد داشت و از طرف دیگر محصول دانشبنیان تخممرغ غنیشده نیاز به مصرف قرصهای مکمل روی و منگنز را کاهش میدهد و تأمین این دو عنصر با قیمت ارزانتری در دسترس خواهد بود.
همکاری با جهاد کشاورزی برای بهبود کیفیت انگور ترکمن
وی توضیح داد: فعالیتهای دیگری هم در مرکز رشد واحد کاشمر انجام میشود و یکی از آنها پرورش انگور ترکمن به روش کوردون است که مزرعه انگور دایر شده و انگور آن بهعنوان محصول کشاورزی به بازار عرضه شده است و با تفاهمنامه همکاری که با جهاد کشاورزی داشتهایم، قرار است روی بهبود کیفیت محصول نیز کار شود.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور واحد کاشمر بیان کرد: در زمینه تولید شیرینی و کیک هم یک کارگاه بزرگ شیرینیپزی داریم که در استان از لحاظ وسعت بینظیر است و شیرینیهایی که با روشهای جدید تولید میشوند، رژیمی هستند و برای بیماران خاص و دیابتی قابل مصرف است و بهدنبال این هستیم که آنها را تولید و روانه بازار کنیم.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/