دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
همتی در گفتگو با آنا خبر داد؛

دستیابی به فناوری ساخت تجهیزات شبیه‌سازی فرآیند‌های «پیرومتالورژی»/ صنایع استخراج فلزات و ترکیبات معدنی سفارش بدهند

رئیس مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور از دستیابی به توانمندی و فناوری ساخت تجهیزات شبیه‌سازی فرآیند‌های پیرومتالورژی برای نخستین‌بار در کشور خبر داد.
کد خبر : 547396
2 (1).jpg

محمدحسین همتی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های حبرگزاری آنا از دستیابی به توانمندی ساخت تجهیزات شبیه‌سازی فرایند‌های پیرومتالورژی برای نخستین‌بار در کشور با طراحی و ساخت دستگاه آنالیز حرارتی-ثقلی با دقت بالا خبر داد.


وی تشریح کرد: فناوری سنجش تغییرات وزن حین گرمایش(TGA) جزو پیشرفته‌ترین روش‌های آنالیز حرارتی است که برای بررسی رفتار مواد، شبیه‌سازی فرایند‌های پیرومتالورژی، استخراج فلزات، مطالعه سرعت واکنش‌ها، تعیین خلوص مواد و ... به کار می‌رود.



اکنون مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو واحد نیشابور با در اختیار داشتن فناوری توزین حین گرمایش، آمادگی ساخت تجهیزات شبیه‌سازی فرایندهای حرارتی صنعتی برای صنایع مختلف استخراج فلزات و ترکیبات معدنی را دارد.



رئیس مرکز تحقیقات فناوری و فراورش مواد نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور افزود: در فرایندهای استخراج حرارتی مانند تولید آهن اسفنجی که اجرای آزمایشی فرایند پرهزینه است، استفاده از این فناوری منجر به کاهش هزینه‌های تولید و شبیه‌سازی بسیار عالی فرایند می‌شود.


همتی اظهار کرد: ساخت دستگاه‌های شبیه‌ساز فرایندهای حرارتی در دنیا به‌صورت سفارشی انجام می‌گیرد و امکان تهیه ‌و ساخت چنین دستگاه‌هایی در ایران تاکنون وجود نداشته است.


وی خاطرنسان کرد: طراحی و ساخت کوره آنالیز حرارتی-وزنی به‌دلیل فناوری پیشرفته توزین در اختیار چند کشور محدود مانند آمریکا، انگلیس، ژاپن و آلمان است و در مجموع  در این کشورها 13 شرکت در حوزه تجهیزات آنالیز حرارتی فعالیت می‌کنند.


محمدحسین همتی


رئیس مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور به آنا گفت: ایده ساخت تجهیزات شبیه‌سازی فرآیند‌های پیرومتالورژی سال 1390 و برای انجام آزمایش‌های رساله‌ دکتری به ذهن این جانب رسید.


همتی با بیان اینکه نخستین نمونه دستگاه با توزین نمونه‌ اولیه 300 گرمی ساخته شد و با استفاده از آن آزمایش‌های رساله دکتری‌ام به انجام رسید و منجر به چاپ دو مقاله در مجلات معتبر علمی شد، افزود: با توجه به نیاز و خلاء موجود در کشور و با تجربه‌ به دست آمده، تصمیم گرفته شد تا در قالب یک طرح نوآورانه از طریق مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور، نسخه دقیق‌تر و با تکنولوژی به‌روز، این دستگاه طراحی و ساخته شود.


آمادگی ساخت تجهیزات شبیه‌سازی فرایندهای حرارتی صنعتی برای صنایع استخراج فلزات و ترکیبات معدنی


وی اضافه کرد: این کار توسط محققان مرکز تحقیقات فناوری و فراورش مواد نو واحد نیشابور با همکاری تیمی پنج نفره متشکل از متخصصان دپارتمان‌های فرآوری مواد معدنی پیشرفته، اتوماسیون پیشرفته و طراحی و ساخت مواد نو، شامل اعضای هیأت علمی گروه مواد، مکانیک، ساخت و تولید، برق، برنامه‌نویسی و کنترل ابزار دقیق و طی مدت سه سال و با طراحی و آزمون سه نمونه با تکنولوژی‌های متفاوت انجام و در نهایت دستگاهی با میزان ظرفیت نمونه در حد صدم گرم و حساسیت 10 میکروگرم ساخته شد.


به گفته رئیس مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، این دستگاه از سه بخش عمده‌ سیستم توزین لیزری، سیستم حرارت‌دهی با قابلیت برنامه‌ریزی و سیستم کنترل و نرم‌افزار اجرای خودکار عملیات تشکیل شده است.


همتی توضیح داد: هدف اصلی از ساخت این دستگاه نمونه‌ اولیه، ایجاد دانش فنی توزین نمونه‌ها حین گرمایش با دقت بالا بود که بتوان از آن در ساخت دستگاه‌های شبیه‌ساز فرآیندهای پیرومتالورژی، فرایندهای وابسته به حرارت در حوزه‌ پلیمر و بررسی رفتار مواد در مقیاس‌های صنعتی و آزمایشگاهی در محیط‌های مختلف با فشار محیط، گاز آرگن، گازهای اکسیدکننده، کربوره و محیط خنثی استفاده کرد.


وی یادآور شد: اکنون مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو واحد نیشابور با در اختیار داشتن فناوری توزین حین گرمایش، آمادگی ساخت تجهیزات شبیه‌سازی فرایندهای حرارتی صنعتی برای صنایع مختلف استخراج فلزات و ترکیبات معدنی را دارد.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب